سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی گفت: امکانات موجود در مرز سلماس از لحاظ زیرساختهای تجهیزاتی و امکانات لازم برای ایجاد پایانه مرزی در این شهرستان که اصلیترین هدف بازدید اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز برای بررسی همین موضوع بود، ضعیف بوده و باید تقویت شود.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سیدحسین نقوی حسینی اظهار داشت: کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی امروز بازدید خود را از مرز رازی آغاز کرد و از امکانات گمرک و نحوه مراودات این منطقه بازدید صورت گرفت.
وی افزود: این منطقه از لحاظ اقتصادی برای مراودات تجاری، منطقه بسیار مناسبی است اما متاسفانه این مراودات یک طرفه است و تنها ایرانیها میتوانند از ترکیه خرید و کالا تهیه کنند و از سوی ترکیه مراجعه زیادی برای تجارت کالا صورت نمیپذیرد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی گفت: بنابراین شاید 10 درصد مراودات از سمت ترکیه به ایران و 90 درصد از سمت ایران به ترکیه انجام می پذیرد.
وی تصریح کرد: با وجود تلاشهای بسیار نیروها و مسؤولان، شرایط گمرکی نیز مطلوب نبوده و موجب نارضایتی مردم شده است و هم اینکه امکانات لازم برای مدیریت کار وجود ندارد و امید میرود کلنگی که زده شده برای ایجاد بازارچه مرزی به نتیجه برسد و ساماندهی شود.
نقوی گفت: اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس از پاسگاههای مرزی کوزهرش و سنجی از نزدیک بازدید به عمل آوردند و توضیحاتی از سوی مسؤولان شهرستانی ارائه شده و ملاحظه شد که نیروهای مرزبانی و امنیتی مسلط و اشراف کامل بر تامین امنیت مرز دارند.
وی تصریح کرد: امکانات موجود در مرز سلماس از لحاظ زیرساختهای تجهیزاتی و امکانات لازم برای ایجاد پایانه مرزی در این شهرستان که اصلیترین هدف بازدید اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز برای بررسی همین موضوع بود، ضعیف بوده و باید تقویت شود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی گفت: باید امنیت پایدار در روستاها و شهرهای مرزی را در سایه رفاه و تولید و اشتغال دنبال کرده و تا زمانی که نتوان در طول مرزهای جمهوری اسلامی ایران شرایط اقتصادی را به نحوی طراحی کرد که مردم توان تولید و صادر کردن آن از طریق مرزها را داشته و از رفاه لازم برخوردار نباشند، نمیتوان صحبت از امنیت پایدار در این مناطق داشته باشیم.
وی افزود: اگر امکانات اقتصادی به ویژه درآمدزایی و اشتغالزایی در این مناطق صورت بگیرد به طور طبیعی مردم امنیت مرز را حفظ کرده و امروز در واقع شرایط سختی است که یک روستایی ساکن در مرز که هیچ درآمدی نداشته دو راه بیشتر در پیش رو ندارد، یا باید روی به مهاجرت و حاشیهنشینی در شهرها آورده و یا مبادرت به قاچاق کالا کند.
نقوی ادامه داد: حداکثر مدیریتی که برای مرزنشینان از این منظر میتوان داشت ساماندهی کولهبران بوده که درآمدی پایدار و اقتصادی محسوب نمیشود و باید در طول مرزها اشتغالزایی ایجاد شده و مقداری از تمرکز بنگاههای اقتصادی و مراکز تولیدی در مناطق مرکزی کاسته و در مناطق مرزی ایجاد شود.
وی اظهار داشت: شاهد هستیم که به دلیل تمرکز واحدهای صنعتی در برخی استانهای مرکزی باعث به وجود آمدن آلودگی هوا و مشکلات شهری در این مناطق شده و این مناطق از وجود این صنایع به حالت اشباع رسیدهاند.
نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی گفت: مراکز صنعتی و تولیدی باید به طور عادلانه در استانها و کنار مرزها توزیع و به راحتی با هزینه کمتر پس از تولید اقدام به صادرات تولیدات خود کنند و باید اقدام بزرگی در این زمینه و در راستای آمایش سرزمینی صنعت و تولید صورت گرفته تا مشکلات اساسیتر حل شوند چون با کولهبری و بازارچه مرزی مشکلات اقتصادی در این مناطق حل نمیشود.
نقوی با اشاره به مساله بازارچه مرزی سلماس تصریح کرد: مسؤولان شهرستان سلماس در تلاش برای ایجاد بازارچه مرزی هستند و مسالهای که وجود دارد این است که این بازارچه تا چه حدی از مشکلات مردم سلماس را حل میکند، شاید بازارچه مرزی یکی از دهها فرصتی که باید ایجاد شود باشد که میتواند مشکلات مردم سلماس را حل کند اما کافی نیست.
وی تصریح کرد: بیشک امیدوار کردن مردم به بهبود وضعیت اقتصادی و رفاه کامل با ایجاد بازارچه مرزی و ایجاد اشتغال و درآمد واقع بینانه نیست و درصد کمی از مردم با ایجاد بازارچه مرزی بهرهمند خواهند شد، بنابراین نباید بین مردم توقع ایجاد کرد.