چهار کشور تحریم کننده قطر که در منامه گرد هم آمدهاند، بار دیگر بر خواستههای قبلی خود از قطر تاکید کردند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، خبرگزاری دانشجو،به نقل از المیادین، خالد بن احمد آل خلیفه وزیر خارجه بحرین بعد از پایان نشست کشورهای تحریم کننده در منامه گفت: چهار کشور بر اصول شش گانهای که در قاهره بر سر آن به توافق رسیدند تاکید کردند.
وی افزود: چهار کشور بر آمادگی خود برای گفتگو با قطر به شرط اینکه این کشور تمایل صادقانه و عملی خود برای توقف حمایت از تروریسم را نشان بدهد، تاکید کردند.
آل خلیفه در ادامه گفت: ما بر ادامه مشورت و هماهنگی در خصوص نشستهای آینده به توافق رسیدیم و از تلاشهای میانجیگرانه کویت تشکر میکنیم.
وزیر خارجه بحرین در بخش دیگری از سخنان خود گفت که قطر باید به شروط سیزده گانهای که به آن ارائه کردیم، عمل کند.
وی افزود: همکاری نظامی بین مصر و بحرین از دههها قبل وجود داشته و ربطی به مسائل منطقه ندارد.
آل خلیفه گفت: ما علاقمند هستیم که شش کشور در شورای همکاری خلیج فارس باقی بمانند، اما مخالف توطئه هستیم.
وزیر خارجه بحرین افزود: ما هیچ کدام از شروط خود را حذف نمیکنیم، اما آماده گفتگو هستیم و قطر باید خواستههای ما را بپذیرد و آن را اجرا کند.
عبد الله بن زاید آل نهیان وزیر خارجه امارات نیز در این نشست خبری گفت که میتوان اقدامات دیگری علیه قطر انجام داد، اما مهم این است که پیامدهای منفی این اقدامات بر زندگی شهروندان قطری را کاهش دهیم.
عادل الجبیر وزیر خارجه سعودی نیز مدعی شد که کشورش با سیاسی کردن حج مخالف است.
وی افزود: اقدامات اتخاذ شده علیه قطر به این دلیل است که این کشور به مفاد توافق ریاض عمل نکرد و به سیاستهای خصمانه خود علیه کشورهای منطقه ادامه داد.
الجبیر گفت که قطر باید از سیاستهای خصمانه خود دست برداشته و با تروریسم و تندروی به شکل مؤثر مبارزه کند.
وزیر خارجه سعودی افزود: اگر قطر معتقد است که نزدیکی به ایران به نفعش است، من معتقدم که این کشور نمیتواند درست مسائل را ارزیابی کند.
الجبیر افزود: اگر قطر جدی و پایبند باشد، ما آماده گفتگو با این کشور برای عمل به خواستههایمان هستیم، اما واضح است که قطر جدی نیست.
سامح شکری وزیر خارجه مصر نیز در این نشست خبری گفت که درباره شروط سیزده گانه هیچ مذاکرهای در کار نخواهد بود.
کشورهای بحرین، امارات، عربستان و مصر از چندی پیش روابط دیپلماتیک خود با قطر را قطع کرده و علت آن را حمایت قطر از تروریسم دانستهاند.
این کشورها همچنین مرزهای زمینی و هوایی و دریایی خود را بهروی قطر بسته و دوحه را تحت محاصره قرار دادهاند.
کشورهای تحریمکننده شروطی را برای ازسرگیری روابط اعلام کردهاند که دوحه آنها را غیرقابل اجرا دانسته و رد کرده است.