مسئول بسیج سازندگی سازمان بسیج مستضعفین گفت: تا پایان سال ۴۰۰۰ گروه جهادی مسجدمحور و محله محور در سطح کشور ساماندهی شده تا این گروهها بتوانند در فضای مسجد و محله خدمات جهادی را سازماندهی کنند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سردار غلامی، مسئول بسیج سازندگی سازمان بسیج مستضعفین امروز در نشست خبری که در محل سازمان بسیج دانشجویی برگزار شد، گفت: انقلاب اسلامی افقهای نوینی را پیش روی مردم جهان گشوده است در واقع انقلاب اسلامی ایران با مشارکت مردم، براساس ارزشهای الهی و مدیریت امام و رهبر معظم انقلاب شکل گرفته و مسیر خود را طی کرده و امروز توانسته است به موقعیت منحص بفردی دست یافته است.
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران براساس نیازهای فطری انسانها شکل گرفته و براساس این نیازها توانسته الگوهای موفقی را طراحی و به منصه ظهور برساند، اضافه کرد: یکی از مهمترین عوامل موفقیت انقلاب اسلامی در کنار جایگاه ولایت نقش مردم و حضور آنها در صحنههای مختلف است. در واقع انقلاب اسلامی برای اینکه به کارآمدی مورد نظر خود برسد از ظرفیتهای مردمی در حوزههای مختلف بهره برداری شده است.
مسئول بسیج سازندگی سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به اینکه مردم همواره انقلاب را از گردنهها و چالشهای سخت به سلامت عبور داده اند، افزود: امروز نیز باید از ظرفیت همین مردم برای رفع سایر مشکلات استفاده شود که اردوهای جهادی یکی از ظرفیتهای خوب برای استفاده از ظرفیت مردم محسوب میشوند.
سردار غلامی با بیان اینکه هدف اصلی جریان جهادی کشور این است که ظرفیتهای مردمی را در جهت رفع مشکلات کشور فعال سازد، تصریح کرد: البته این جریان با حضور در مناطق محروم کشور علاوه بر محرومیت زدایی در راستای تربیت کادر تراز انقلاب اسلامی نیز تلاش میکند.
وی با بیان اینکه ۶۵۰۰ گروه جهادی در سطح کشور وجود دارد افزود: البته جنبش خدمت رسانی با رویکرد مردمی بسیار قویتر از گروههای جهادی عمل میکند.
مسئول بسیج سازندگی سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به اینکه بیش از ۳۵۰۰ گروه جهادی در ایام تابستان به مناطق مختلف کشور اعزام میشوند، اضافه کرد: ۸۳ هزار نفر نیروی جهادی در قالب این گروهها سازماندهی شده اند که تعداد جمعیت سازماندهی شده ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است.
سردار غلامی با اشاره به اینکه یکی از اولویتهای سازمان بسیج سازندگی برگزاری اردوهای جهادی تخصصی است، اضافه کرد: از مجموع ۳۵۰۰ گروه اعزامی به مناطق محروم کشور حدود ۳۰۰ گروه متشکل از کارمندان هستند در واقع حضور این کارمندان در مناطق محروم که خود متولی حل مشکلات مردم هستند میتواند دستاوردهای خوبی داشته باشد.
وی بیان کرد: همچنین ۱۵۰ گروه جهادی در حوزه صنعت ایجاد شده که در اردوهای جهادی تابستان ۳۴ گروه برای پایش و شناسایی ظرفیتها و تواناییهای صنعت به کارگیری شده اند.
مسئول بسیج سازندگی سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به ایجاد ۴۰۸ گروه جهادی مهندسین کشاورزی اظهار کرد: این گروهها با هدف افزایش اطلاعات و آگاهیهای کشاورزان تشکیل شده است و امیدواریم با فعالیتهای آنها ضمن افزایش آگاهی کشاورزان درآمدهای آنها نیز افزایش یابد.
سردار غلامی به ایجاد قرارگاه جواد الائمه به فرماندهی سردار فضلی جهت ارائه خدمات در مناطق حاشیه نشین شهرها اشاره کرد و افزود: برای به سازی و نوسازی ۳۲۵ محله ۱۳۷۰ پروژه تعریف شده که با مشارکت سپاه، بسیج، کمکهای مردمی و همچنین حمایت دستگاهها و با واگذاری به گروههای جهادی محلی اجرا میشوند.
وی با بیان اینکه تا پایان سال گروههای جهادی مستقر در محلات افزایش پیدا میکنند، اضافه کرد: گروههای جهادی در طول ایام سال به مناطق محروم اعزام میشوند، اما هدف از تقویت گروههای جهادی محلی ارائه خدمات در محلات، تصمیم گیری و توانمندسازی مردم جهت انجام امورات محلی برگزار میشوند.
مسئول بسیج سازندگی سازمان بسیج مستضعفین ابراز امیدواری کرد که تا پایان سال ۴۰۰۰ گروه جهادی مسجدمحور و محله محور در سطح کشور ساماندهی شوند تا این گروهها بتوانند در فضای مسجد و محله خدمات جهادی را سازماندهی کنند.
سردار غلامی با بیان اینکه سازمان بسیج سازندگی از هر ظرفیتی برای تقویت اردوهای جهادی استقبال میکند، اظهار کرد: با هدف حمایت از گروههای جهادی مجمع خیرین حامی گروههای جهادی در حال شکل گیری است و اساسنامه آن تهیه شده و در حال ابلاغ نهایی است. سال گذشته مجمع خیرین حامی گروههای جهادی در استان مازندران شکل گرفت و با کمک دو میلیاردی خیرین ۳۰۰ واحد مسکونی توسط گروههای جهادی ساخته شد.
وی اضافه کرد: سال گذشته در بحث بیابان زدایی در خوزستان اتفاق خوبی افتاد و حجم خیلی خوبی از زائران اردوهای راهیان نور در امر بیابان زدایی به کارگیری شدند و پس از آن خیلی از گروههای جهادی نیز برای درختکاری در طول سال برنامه ریزی کردند.
مسئول بسیج سازندگی سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به اینکه براساس توافق نامهای که با وزارت جهاد کشاورزی منعقد شده عملیات آبخیزداری و بیابان زدایی در ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی شمال غرب کشور انجام میشود، تصریح کرد: از این میزان ۵۰ هزار هکتار مربوط به بیابان زدایی و ۴۵۰ هزار نیز مربوط به آبخیزداری است که سهم استانهای مشخص و به آنها ابلاغ شده است، اما درحال حاضر اجرای طرح با مسئله تامین منابع مواجه است که امیدواریم با تامین منابع مورد نیاز بتوانیم از ظرفیت گروههای جهادی استفاده کنیم.
سردار غلامی خاطرنشان کرد: توافق نامه هایی نیز با کمیته امداد در حال انعقاد است که یکی از آنها مربوط به ساخت خانه برای نیازمندان است.
وی بیان کرد: همچنین سازمان بسیج سازندگی و کمیته امداد امام خمینی در زمینه فعالیتهای مشترک با یکدیگر همکاری میکنند به عنوان نمونه قرار شده که تیمهای بسیج جامعه پزشکی خدمات درمانی به مددجویان کمیته امداد ارائه دهند و یا اینکه مقرر شده تا در حوزه اشتغال این دو مجموعه از ظرفیتهای همدیگر استفاده کنیم.
مسئول بسیج سازندگی سازمان بسیج مستضعفین در بخش دیگری از اظهارات خود با بیان اینکه بسیج در بحث اقتصاد مقاومتی پیشتازی خوبی داشته تصریح کرد: از سال ۹۲ تاکنون با استفاده از ظرفیتهای مردمی و تسهیلات بانکی بیش از ۱۳۴ هزار و ۲۲۷ واحد کوچک اقتصاد مقاومتی راه اندازی شده که هر کدام از آنها میتوانند به عنوان یک الگوی خوب مطرح باشند.