کد خبر:۶۲۴۶۳۹
یادداشت دانشجویی/

مقتدای صدری یا سعودی؟

سعودی یا قصد حذف مقتدا و ضربه زدن به این جریان را دارند و یا می‌خواهد با توجه به پمپاژ پول به مقتدا زمینه حضور یک ملی گرایی را در عراق به وجود بیاورند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یادداشت دانشجویی؛* کشور عراق با فرهنگی غنی در میان کشورهایی عربی خلیج فارس از دچار بحران هایی هویتی شده است.
این کشور امروز هویت شیعی خود را تحت نفوذ تفکر جمهوری اسلامی می‌بیند که اکثریت سیاست مدران شیعه و حتی برخی از سیاست مدارن سنی از تز هایی وحدتی آن نیز استفاده می‌کنند.
رقیب منطقه‌ای ایران قصد دارد با گسترش تفکرات پان عربیسم از نفوذ ایران جلو گیری کند لذا به این منظور به دنبال تقویت جریان هایی شیعه سکولار مانند ایاد علاوی دارد، ولی پذیرش ایاد علاوی بعثی نیازمندی شکاف بین شیعیانی است که سیاست را عین دیانت می‌دانند؛ لذا به همین منظور سعودی‌ها به دنبال تقویت مقتدا صدر هستند؛ زیرا وی رفتارهایی تناقض بر انگیز دارد و هیچ زمانی همراهی لازم را با ایران نداشته و به ظاهر و تا قبل از بحران داعش رهبر جریان صدر بوده.
جریان صدر جریان قدرتمند شیعیان پایتخت عراق است، ولی امروز مقتدا دیگر تن‌ها رهبر ممتاز آن نیست بلکه رهبر یکی از جریان هایی ممتاز آن است.
یاران دیرینه مقتدا صدر مانند اکرم کعبی و قیس خزعلی امروز فرماندهان و رهبرای جنبش‌های سیاسی نظامی متحد ایران اند و از تز ولایت فقیه ایران در عراق دفاع می‌کنند و در میان جریان صدر کم‌تر از مقتدا نفوذ ندارند.
نفوذ جریان هایی همسو با ایران در جریان صدر به حدی زیاد است که نوری مالکی طرفدار و گزینه اصلی سیاسی ایران در عراق در سال روز شهادت محمدصادق صدر سخنران اصلی است و چهرهای مقاومت از مهمانان ویژه آن مراسم اند.
داستان نوری مالکی و درگیری با طرفدارن نظامی مقتدا صدر در بصره هنوز فراموش نشده بود که که طرفداران محور مقاومت در جریان صدر مالکی را در بغداد به عنوان گزینه نخست وزیری مطرح کردند.
همه اتفاقات چند وقت اخیر نشان می‌دهد که مقتدا صدر نه در سیاست عراق بلکه در جریان خود هم منزوی شده و حرکت او به سمت عربستان فرار به جلو برای فراموش کردن گذشته بود، ولی انچه که مسلم است اقدام مقتدا صدر با استقبال شیعیان روبه رو نخواهد شد.
انچه که می‌توان از اهداف سعودی در این ماجرا جویی متوجه شد آن است که آن‌ها یا قصد حذف مقتدا و ضربه زدن به جریان صدر و چندپار کردن آن را دارند و یا می‌خواهد با توجه به پمپاژ پول به مقتدا زمینه حضور یک ملی گرایی را در عراق به وجود بیاورند و از مقتدا سو استفاده لازم را ببرند، ولی انچه که به صورت یقین مطرح است این است که مقتدا نمی‌توانند قدرتمند در جریان خود به مشابهه قبل عمل کند و باعث تضعیف شیعیان در عراق می‌شود
محمد رضا راسک- مسپول کمیته جهان اسلام بسیج دانشجویی دانشگاه تهران
انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار