معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات گفت: هر دستگاهی موظف است ظرف ۱۰ روز اطلاعات را در اختیار سامانه اختصاصی این قانون قرار دهد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حسین انتظامی در آیین بزرگداشت روز خبرنگار، رشد آگاهی و آموزش خبرنگاران را یکی از وظایف مهم دولت در قبال رسانهها دانست و اظهار داشت: امروزه نبود آموزش یک ضعف بزرگ در حوزه رسانههاست که ما برای آن برنامهای تدوین کردهایم تا بتوانیم روزنامهنگاری تخصصی را ترویج دهیم؛ برنامهای که بهزودی و با هدف تقویت نگاه تخصصی روزنامهنگاران توسط دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها اجرایی میشود.
وی با بیان اینکه کوچ اجباری روزنامهنگاران و خانه بهدوشی آنها، به خاطر نبود ثبات شغلی و عدم امنیت در این حوزه است، به موضوع بیمه خبرنگاران توسط رسانهها اشاره و تصریح کرد: تاکید دولت یازدهم بر بیمه اهالی رسانه با اولویت بیمه از سوی رسانهها بوده است، زیرا معتقدیم بیمه کردن خبرنگاران و روزنامهنگاران به طور مستقیم از سوی دولت استقلال شغلی آنان را سلب میکند؛ بر همین اساس، یارانه بیمه را برای رسانههایی که همکاران خود را بیمه کنند، اختصاص دادیم که اکنون بیش از ۱۲ هزار خبرنگار و همکار مطبوعاتی توسط رسانهها بیمه شدهاند.
معاون مطبوعاتی ارشاد در بخش دیگری از سخنان خود عدم توجه به قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات علیرغم اینکه این قانون در سال ۸۸ مصوب شد را ناشی از عدم اعتقاد برخی به آن دانست و افزود: البته دولت یازدهم هم با چالشهایی در این مسیر روبه روست، زیرا نظام دیوانی میخواهد اطلاعات به عنوان ابزار قدرت نزد خویش قرار گیرد.
انتظامی با اعلام اینکه مطابق این قانون هر دستگاهی موظف است ظرف ۱۰ روز اطلاعات را در اختیار سامانه اختصاصی این قانون قرار دهد، گفت: حتی بخش خصوصی هم که خدمات عمومی ارائه میدهند طبق قانون باید پاسخگو باشند.
وی با ابراز تاسف از اینکه فقط ۴۰ دستگاه و نهاد به این سامانه پیوستهاند، عنوان کرد: ۴۰۰ دستگاه و نهاد عمومی و دولتی مشمول انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات هستند، در حالیکه خبرنگاران با استفاده از این قانون میتوانند در شفافسازی عملکردها فعال شوند.