عضو هیأت مدیره انجمن دندانپزشکی ایران شاخه اصفهان با اشاره به علائم ابتلاء به عفونتهای لثه گفت: ارتباط عفونتهای لثه با سکتههای مغزی، سقط جنین، تولد نوزاد نارس و بسیاری ازبیماریهای دیگر همچون دیابت کاملا ثابت شده است، اما متأسفانه توجه به درمانهای لثه به درستی در بین عوام و مردم صورت نمیگیرد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر جابر یقینی در آستانه برگزاری کنگره دندانپزشکی در ارتباط با چالش هایی که دندانپزشکان با آن مواجه هستند، اظهار داشت: برخی از تکنیکهای درمانی جدیدی که طی سالهای گذشته وارد عرصه دندانپزشکی شده است یک سری مشکلات و عوارضی را نیز در پی داشته است.
یقینی ادامه داد: هدف از ورود تکنیکهای جدید تسهیل کار بوده، اما مسائل، ریزه کاریها و مشکلاتی که در ارتباط با این روشهای درمانی جدید وجود دارد کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
عضو هیأت مدیره انجمن دندانپزشکی ایران شاخه اصفهان خاطرنشان کرد: کنگرهها و سمینارهای دندانپزشکی فرصت مناسبی است تا بتوان با بهره گیری از دانش و تجربه بزرگان دندانپزشکی و تبادل اطلاعات وتجربه همکاران زمینه مناسبی را برای ارتقای ارایه خدمات دندانپزشکی به بیماران فراهم آورد.
وی با اشاره به اینکه عفونتهای لثه بعد از پوسیدگی دندان شایعترین بیماری عفونی انسان است، گفت:عفونتهای لثه در جامعهای ما بسیار شایع بوده و به دلیل اینکه علائم حاد و اورژانسی برای بیمار ایجاد نمیکنند معمولا بیماران پیگیریهای لازم را جهت درمان انجام نمیدهند.
عضو هیأت مدیره انجمن دندانپزشکی ایران شاخه اصفهان خاطر نشان کرد: اثر عفونت لثه فقط محدود به دهان و دندانها نبوده و کمترین عارضه آن خونریزی، بوی بد دهان، لق شدن و از دست رفت دندانها است.
یقینی با بیان اینکه کاملا اثبات شده است که عفونتهای لثه میتوانند زمینه ساز مشکلات جدی سیستمیک برای بیمار باشند، عنوان کرد: ارتباط عفونتهای لثه با سکتههای مغزی، بیماریهای قلبی عروقی، سقط جنین، تولد نوزاد نارس و بسیاری از بیماریهای دیگر همچون دیابت کاملا ثابت شده است، اما متاسفانه آنقدر که لازم است ضرورت توجه به درمان بیماریهای لثه در بین عوام و مردم حس نمیشود چراکه این بیماریها معمولا با علائم حاد مثل درد همراه نیستند.
این متخصص جراحی لثه و ایمپلنت ادامه داد: اغلب این بیماران زمانی برای درمان مراجعه میکنند که بسیار دیرشده وگاه نمیتوان کار خاصی برای آنها انجام داد و یا نیاز به درمانی پیچیدهتر وجود دارد.
وی تصریح کرد: بهترین روش برای درمان بیماریهای لثه رعایت بهداشت دهان، مسواک زدن صحیح دندان ها، مراجعه منظم به دندانپزشک و کنترل بیماری در مراحل اولیه است در مراحل پیشرفته بیماری ممکن است به جراحی لثه نیاز باشد. واقعیت این است که گاهی با یک جرم گیری ساده و آموزش بهداشت خوب میتوان از بسیاری از مشکلات جدیتر پیشگیری کرد.
یقینی در پاسخ به این سوال که هر چند وقت یکبار لازم است تا افراد به دندانپزشک مراجعه کنند، گفت: بر اساس نیازهای افراد متفاوت بوده، اما توصیه ما مبنی براین بوده که افرادی که مشکلات خاصی ندارند و رنج پوسیدگی و عفونت لثه در انها در حد معمول است هر ۶ ماه یکبار توسط دندانپزشک ویزیت شود، اما در افرادی که رنج پوسیدگی بالاتر بوده و مشکلات جدی تری دارند این زمان کوتاهتر است.
عضو هیأت مدیره انجمن دندانپزشکی ایران شاخه اصفهان با اشاره به اینکه شیوع بیماریهای لثه در جامعه ما حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد است، گفت: البته تمامی افراد به شکلهای پیشرفته بیماری مبتلا نیستند و این بیماری درجات متفاوتی داشته و در مراحل اولیه با یک خونریزی ساده شروع میشود ودر مراحل پیشرفتهتر میتواند سبب لق شدن و از دست رفتن دندانها شود.
این متخصص جراحی لثه و ایمپلنت گفت:در ایجاد این بیماری تلفیقی از عوامل محیطی همچون جرم و بهداشت ضعیف درکنار عوامل ژنتیکی و ورارث نقش دارند که البته اگر عوامل محیطی کنترل شوند حجم عمده پیشرفت بیماری را میتوانیم مهار کنیم.
اولین کنگره دندان پزشکی نقش جهان از اول تا سوم شهریور ماه در هتل عباسی اصفهان برگزار میشود.