سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در گذشته 10 درصد بیکاران جامعه را دانش آموختگان دانشگاهی تشکیل می دادند اما هر سال بر تعداد دانش آموختگان دانشگاهی بیکار افزوده می شود.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید ضیاء هاشمی عصر روز دوشنبه در نشست مشترک با رئیسان دانشگاه های استان هرمزگان که در دانشگاه هرمزگان برگزار شد، افزود: اگر این روند ادامه یابد زمانی خواهد رسید که تعداد دانش آموختگان دانشگاهی بیکار 80 درصد جمعیت بیکاران جامعه را تشکیل دهد.
وی ادامه داد: دانشگاه ها به عنوان محل تمرکز نخبگان جامعه باید راه چاره ای برای این مساله اندیشیده و از علم خود در راستای حل مشکلات، بیشتر استفاده کنند.
سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اضافه کرد: زمانی جایگاه دانش آموختگان دانشگاهی پس از پایان دوره تحصیل مشخص بود ولی اکنون باید جایگاه برای آنان تعریف کرده و افراد را به سمت کارآفرینی سوق داد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: سالانه 20 هزار نفر در مقطع دکترا از دانشگاه ها دانش آموخته می شوند که بین یک هزار و 500 تا 2 هزار نفر آنان در جایگاه های متناسب با توانایی، مهارت و تخصص خود جذب می شوند و سایر آن ها باید برای یافتن شغل به جست و جو بپردازند.
سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خاطر نشان کرد: باید راه هایی یافت که از مشکل های جامعه، دولت و اقتصاد کشور کاسته شود و مدرکی که به دست دانش آموختگان داده می شود باید نشانه توانایی آنان در حل مشکل های جامعه باشد.
هاشمی ابراز داشت: دانشگاه ها توانایی این کار را دارند و باید از علم خود در این راستا بهره گرفته و قبل از آن که نتوان کاری کرد اقدام کنند.
وی یادآور شد: دانشگاه ها باید باری از دوش جامعه برداشته و از مشکل ها بکاهند نه آن که خود باری برای دولت و جامعه باشند.
در حاشیه این نشست مرحله دوم ساختمان دانشکده علوم پایه دانشگاه هرمزگان به بهره برداری رسید.
علی اکبر شیخی رئیس دانشگاه هرمزگان در این زمینه گفت: این ساختمان به مساحت چهار هزار و 500 متر و با اعتبار 54 میلیارد ریال احداث شده که شامل 12 کلاس درس به ظرفیت 360 نفر و دارای هشت آزمایشگاه و 23 اتاق اداری است.
سید ضیاء هاشمی روز دوشنبه ضمن افتتاح چند طرح عمرانی در بندرعباس و نشست با رئیسان دانشگاه های استان هرمزگان، در شورای اداری این استان نیز شرکت کرد.