آخرین اخبار:
کد خبر:۶۲۹۸۷۱
حجت الاسلام نبویان در رابطه با «فلسفه حق» گفت:

حق داشتن با حق بودن متفاوت است

حجت الاسلام نبویان با اشاره به موضوع فلسفه حق اظهار داشت:غلبه استفاده از این مفهوم در مناسبات اجتماعی داخلی و بین‎المللی اقتضا دارد که ابعاد مختلف این مفهوم به طور دقیق روشن شود.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ حجت الاسلام نبویان از اساتید حوزه و دانشگاه در دوره علمی پژوهشی علوم انسانی اسلامی «مفتاح» که با حضور اساتیدشاخصی در رشته‌های مختلف علوم انسانی در موسسه‎ی حضرت امام خمینی رحمه‎الله علیه شهر قم برگزار می‌شود گفت: برای بررسی موضوع «فلسفه حق» ابتدا باید مقدماتی از قبیل: ضرورت طرح و بحث از فلسفه حق، تاریخچه آن و حوزه‎هایی دانشی که این بحث در آن‌ها اثر عملی و دانشی دارد اختصاص دادند پرداخت.

وی با اشاره به ضرورت پرداختن به فلسفه حق و فلسفه حقوق گفت: غلبه استفاده از این مفهوم در مناسبات اجتماعی داخلی و بین‎المللی اقتضا دارد که ابعاد مختلف این مفهوم به طور دقیق روشن شود.

حجت‎الاسلام نبویان با اشاره به به موضوع حقوق بشر گفت: همه طرف‎های درگیر در صحنه بین‎المللی از این مفهوم در جهت منافع خود استفاده می‎کنند.

وی به با بیان دوره‎بندی‎های تاریخی که در آثار غربی منعکس است گفت: تاریخچه طرح این بحث از ابتدای خلقت است.

حجت الاسلام نبویان با اشاره به تعریف معنا و مفهوم حق گفت: حق داشتن با حق بودن متفاوت است.

 بر اساس تفسیر المیزان و مقاله ششم از کتاب اصول فلسفه و روش رئالیسم که علامه طباطبایی رحمه الله، ارائه کردند، به طور کلی حق، «امتیاز» و خصوصیتی است که اختصاص به صاحب خود دارد و در نتیجه کس دیگری حق تصرف در آن را ندارد.

وی در پاسخ به این سوال که منظور از اعتباری یا تکوینی، ذاتی، فطری و طبیعی بودن حقوق چیست گفت: در مفهوم‎شناسی «اعتبار» باید گفت: اعتبار عبارت است از جعل و قرارداد و منظور از اعتبار اعطاء حد شیئی به شیئ دیگر است که آن حد را ندارد که منظور از حد همان تعریف یک شیئ است و این اعطاء ممکن است به اغراض مختلفی انجام شود

عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی با اشاره به معنای ذاتی، فطری، تکوینی و طبیعی گفت: هر چهار مفهوم را با تسامح به یک معنا می‌توان دانست. به این شکل حق تکوینی عبارت است از امتیازی که صاحب آن نسبت به متعلق حق پیدا می‌کند و این امتیاز به واسطه وجود صاحب حق برای او به شکل ثابت پدید می‌آید.

وی با بیان اینکه حقوق خدای تعالی تماما تکوینی و حقوق سایر پدیده‌های عالم هستی نیز به تناسب تکوینی یا تشریعی است گفت: منشا حق را بر اساس اینکه تکوینی یا تشریعی (اعتباری) باشند جداگانه ذکر کردند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار