ایمان گودرزی کارگردان مستند «سنگهای شکسته» گفت: سعی کردیم در این اثر، تاریخ را ورق بزنیم، با توجه به اسناد و آرشیوهایی که دست پیدا کردیم، بسیاری از شبهات موضوع اعدامهای سال ۶۷ رفع میشود.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ ایمان گودرزی، از مستندسازان کشور درباره کار جدید خود با عنوان «سنگهای شکسته» گفت: با توجه به اینکه موضوع اعدامهای سال ۶۷ مسئلهای شبههناک بود و در ظاهر، نقطهای مبهم در تاریخ معاصر ما محسوب میشود، علاقمند بودم تا در این حوزه کاری را بسازم.
وی در همین باره ادامه داد: از دو سال و نیم گذشته پیگیر مسائل تحقیقاتی و نگارش فیلمنامه مستند «سنگهای شکسته» بودم و بعد از پژوهشهای وسیعی که توسط یک تیم پنج نفره صورت گرفت، موفق شدیم اسناد بسیار خوبی را در این زمینه به دست بیاوریم.
گودرزی خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه اعدامها و برخورد نظام در آن مقطع، کاملا درست بوده است، متأسفانه مسولان این اتفاق، امروز، چون در لباس دیگری هستند، گذشته خود را انکار میکنند و با توجه به عدم دسترسی به اطلاعات مربوط به اعدامها، خود را پنهان و با شمایل دیگری جلوه میدهند.
این مستندساز توضیح داد: تا به حال کسی به سراغ ساخت مستندی با چنین موضوعی نرفته بود، به همین خاطر، پرداختن به چنین سوژهای یک اتفاق بکر محسوب میشد، اما این موضوع کار را هم برای مااثر سختتر کرد، ولی به لطف خداوند توانستیم تحقیقات کامل و جامعی را به سرانجام برسانیم.
وی اضافه کرد: پس از تحقیقات، کار تولید مستند «سنگهای شکسته»، سریع آغاز شد، با شاهدان عینی و ۱۵ نفر از رجال سیاسی کشور که در ماجرای اعدامهای سال ۶۷ مسئولیتی داشتند و امروز هم به عنوان افرادی شناخته شده در جریانهای مختلف سیاسی، به ویژه جریانهای منتسب به چپ هم حضور دارند، گفتگوهایی گرفتیم و موفق شدیم به حقایق زیادی دست پیدا کنیم.
این مستندساز یادآور شد: با توجه به اینکه مطرح کردن جزئیات و اسامی رجال سیاسی که با آنها برای تولید مستند، مصاحبه گرفتیم، با ملاحظات امنیتی روبرو است و میتواند حاشیههایی برای ما ایجاد کند، ترجیح میدهیم فعلا این مسائل را عنوان نکنیم.
گودرزی در ادامه سخنانش تصریح کرد: تمامی مراحل مربوط به تصویربرداری مستند «سنگهای شکسته» به پایان رسیده و کار، هم اکنون در حال تدوین است البته با توجه به اینکه این مرحله، اهمیت زیادی برای من دارد، نهایی شده کار طولانی میشود.
وی با بیان اینکه همزمان با تدوین مستند، اسنادی هم به آن اضافه میشود، اظهار داشت: براساس برنامهریزی، «سنگهای شکسته»، حدود یک ماه دیگر، آماده نمایش میشود.
این مستندساز در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: در مسیر تولید «سنگهای شکسته»، بیشتر سعی ما این بوده است که تاریخ را ورق بزنیم به همین دلیل، از تحلیل وقایع خودداری کردهایم.
گودرزی تأکید کرد: با توجه به اسناد و آرشیوهایی که دست پیدا کردیم و در مستند گنجاندیم، شبهات فراوان پیرامون موضوع اعدامهای سال ۶۷ برای انسانهای آزاداندیش که تعصبات سیاسی ندارند، رفع و ماجرا روشن میشود.
وی خاطرنشان کرد: مستند «سنگهای شکسته» در مدت زمان ۶۰ دقیقه تهیه و تولید شده و قصد داریم تا مراسم رونمایی از آن را در هشتمین جشنواره مردمی فیلم عمار برگزار کنیم و بعد از آن هم برای پخش آن از شبکههای تلویزیونی اقدام کنیم، فکر میکنم با پخش این مستند، اتفاقات خوبی رخ میدهد.