رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه دام باید از میادین تحت نظارت سازمان دامپزشکی تهیه شود، تاکید کرد: نذورات عید قربان در منازل و کنار خیابان ذبح نشود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمدمهدی گویا در آستانه فرارسیدن عید سعید قربان، در خصوص توصیههای بهداشتی ذبح دام به مناسبت عید قربان، اظهار داشت: قربانی کردن یکی از ارزشهای بسیار مهم در مراسم عید قربان است و مسلمانان برای آن جایگاه ویژهای قائل هستند.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت افزود: شرایط فعلی ایجاب میکند، مراقبهای ضروری اعمال شود تا سلامت مردم به سبب قربانی کردن دام به خطر نیفتد، بنابراین افرادی که به هر طریقی در قربانی کردن گاو و گوسفند به طور مستقیم نقش دارند یا اینکه با لاشه، امعاء و احشاء، پوست و گوشت تازه حیوان سروکار دارند، باید مراقب باشند تا به بیماریهایی که امکان انتقال آن از حیوان به انسان وجود دارد، مبتلا نشوند.
وی عنوان کرد: ممکن است بعضی از بیماریهای واگیر در حیوان وجود داشته باشد، اما حیوان دارای علائمی نباشد که از طریق آن بتوان به بیماری اش پی برد.
گویا گفت: یکی از مهمترین بیماریهایی که از حیوان به انسان قابل انتقال است، بیماری تب کریمه کنگو است، این بیماری افرادی را که به کار ذبح یا جابه جایی حیوان اشتغال داشته یا به نگهداری از دام در کنار منازل خود مبادرت میورزند، درگیر میکند و همچنین افرادی که با گوشت تازه حیوان سروکار دارند نیز ممکن است در معرض خطر ابتلا به بیماری قر ار گیرند.
وی تصریح کرد: چنانچه فردی بدون آگاهی و شناخت با حیوان تماس داشته باشد، مبتلا میشود، بنابراین رعایت نکات بهداشتی و پیشگیرانه در این رابطه ضروری است.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت توضیح داد: تمام افراد موظف هستند، به توصیههای سازمان دامپزشکی توجه کافی کرده و دستورات این سازمان را اکیدا رعایت کنند. یکی از مهمترین توصیههای سازمان دامپزشکی این است که دام از میادین تحت نظارت سازمان دامپزشکی تهیه شود، چراکه در این میادین کنترلهای کافی توسط سازمان اعمال شده است.
وی گفت: هم وطنان باید توجه باشند که از خرید دام از افراد نانشناس یا افرادی که آن را در کنار خیابان ذبح و به فروش میرسانند، یا افرادی که لاشه و گوشت حیوان را خرید و فروش میکنند، خودداری کنند.
گویا گفت: باید دقت شود که گوشت حیوانی که تازه ذبح شده است، میتواند عامل انتقال بیماری باشد، بنابراین گوشتها بعداز نگهداری در شرایط ویژه (۲۴ الی ۴۸ ساعت در یخچال) خرد و تکه تکه شوند، در غیراین صورت میتواند آلوده کننده باشد.
وی اظهار داشت: روی پوست حیوان تازه ذبح شده، ممکن است، تعداد زیادی کنه وجود داشته باشد و چنانچه روی بدن انسان قرار بگیرد، بیماری تب کریمه کنگو و سایر بیماریهای واگیردار را منتقل میکند و حتی له کردن کنهای که روی پوست انسان قرار گرفته، اقدام خطرناکی است که میتواند بیماری را در پی داشته باشد.
وی با بیان اینکه باید از تماس و بازی کودکان با دام جلوگیری شود، گفت: شست و شوی دستها در هنگام تماس با دام ضروری است و چنانچه بعد از تماس با دام علائمی همچون تب، خونریزی از بینی، دهان، دستگاه گوارش و مجاری ادراری و کبودی پوست مشاهده شد، بلافاصله به پزشک مراجعه شود.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در پایان با بیان اینکه تماس با حیوان منجر به ابتلا به بیماریهای دیگری همچون تب مالت و سیاه زخم نیز میشود، افزود: ذبح کردن در خیابان و منازل میتواند به عنوان عامل خطرآفرین جدی به جای یک نفر چند نفر را در معرض ابتلا قرار دهد و لذا هموطنان میادینی که سازمان دامپزشکی تعیین کرده را برای ذبح انتخاب کنند.