وزیر خارجه آلمان از افزایش فشارهای کشورش بر آنکارا خبر داده و گفت: میخواهد دیگر کشورهای اروپایی را هم متقاعد به در پیش گرفتن رویکرد مشابهی کند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از هفته نامه "اشپیگل"، "زیگمار گابریل"، وزیر امور خارجه آلمان در جریان تشدید تنشها با آنکارا بر سر مسئله دستگیری اتباع آلمانی در این کشور فشارها بر آنکارا را افزایش میدهد.
دستگیری دو تبعه آلمانی دیگر در آنتالیای ترکیه خطر بحران دیپلماتیک بین دو کشور را تشدید کرده است. وزیر امور خارجه آلمان اعلام کرده است که میخواهد همچنین دیگر کشورهای اروپایی را هم متقاعد کند تا فشارها بر رهبری در آنکارا را افزایش دهند.
وزیر امور خارجه آلمان در این باره گفت: آلمان سطح هشدارهای امنیتی برای سفر به ترکیه را افزایش داده و کمکهای اقتصادی به ترکیه را کم کرده است. ما در اروپا با دیگران صحبت میکنیم که آنها هم اقدامات مشابهی را در قبال ترکیه در پیش گیرند. وی مذاکرات عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا را همچنان فرسایشی ارزیابی کرده و البته خود را با جریان درخواستها برای توقف این مذاکرات هماهنگ ندانست.
وی اردوغان را در بیگانگی بین آلمان و اروپا مقصر دانسته و گفت: البته اردوغان تلاش میکند در بین شهروندان خود این تصور را ایجاد کند که ما به عنوان اروپایی و آلمانی خود را از ترکیه دور میکنیم. در حقیقت این اردوغان است که ترکیه را با سرعت بالا از اروپا دور میکند. وی میخواهد مناقشات سیاست داخلی خود را پوشش دهد و در این راستا به دنبال یک دشمن خارجی میگردد که آن دشمن ما اروپاییان هستیم.
دستگیری دو تبعه آلمانی دیگر در آنتالیای ترکیه اخیرا روابط بین دو کشور آلمان و ترکیه را تیره و تارتر کرده است.
آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان دستگیری دو تبعه آلمانی دیگر در ترکیه را محکوم کرده و اعلام کرد که در اکثر موارد این دستگیریها هیچ پایه و اساس قانونی ندارد؛ بنابراین ما باید در اینجا به صورت قاطعانه واکنش نشان دهیم. دولت آلمان احتمالا سیاست خود در قبال ترکیه را مورد بازنگری قرار دهد.
در مجموع تا به حال ۵۵ تبعه آلمانی در زندانهای ترکیه به سر میبرند که دوازده نفر از آنها از دلایل سیاسی دستگیر شده اند.
مرکل در این باره گفت که دستگیریهای اخیر هیچ تناسبی با اصول حاکمیت قانون ندارد. در این شرایط، مذاکرات درباره گسترش اتحادیه گمرکی بین اتحادیه اروپا و ترکیه مطرح نخواهد شد.
مارتین شولتز، نامزد صدر اعظمی آلمان از حزب سوسیال دموکرات هم این دستگیریها را یک فرآیند جدی دانسته و درباره سفر به ترکیه به گردشگران آلمانی هشدار داد.
شولتز از دولت آلمان درخواست کرد که در روزهای آینده اقدامات متقابل را در پیش گیرند. وی پیشنهاد داد که اتحادیه اروپا دیگر هیچ پولی را برای عضویت این کشور در اتحادیه اروپا به آن پرداخت نکند.
هورست زیهوفر، رئیس حزب سوسیال مسیحی آلمان نیز این اقدامات آنکارا مجموعهای از نقض اصول اساسی اروپا و حاکمیت قانون دانسته و گفت: هر گونه تلاشی برای حل این مسئله به صورت دیپلماسی شکست خورده است؛ بنابراین اتحادیه اروپا و دولت آلمان باید پیامهای واضحی را به آنکارا ارسال کنند. مذاکرات عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا و همچنین کمکهای مالی اروپا برای این منظور باید متوقف شود.
سیاستمداران احزاب دیگر نیز خواستار هشدار رسمی به شهروندان آلمانی برای سفر به ترکیه شدند.
"مولود چاووش اوغلو"، وزیر امور خارجه ترکیه نیز انتقاد شدیدی به این موضع گیری آلمان وارد کرده و گفت: آلمان وقتی که ما کودتاچیان را دستگیر میکنیم ناراحت و عصبانی میشود.