آخرین اخبار:
کد خبر:۶۳۱۲۹۹
طهوری:

بازار زیست‌فناوری نیم میلیارد دلار است/ فاصله تا بازار ۳۰ میلیارد دلاری

مدیر گروه تولید، تجاری سازی و بازار ستاد توسعه زیست فناوری گفت: ارزش محصولات زیست فناوری تولیدی ایران حدود نیم میلیارد دلار برآورد شده است که بر اساس هدف تعیین شده در نقشه جامع علمی برای سال ۱۴۰۴ باید به ۳۰ میلیارد دلار برسد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشگاه، حمیدرضا طهوری مدیر گروه تولید، تجاری سازی و بازار ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: کشور به لحاظ کمیت اجزای نظام نوآوری زیست فناوری نظیر منابع انسانی، شرکت‌های دانش بنیان، دانشگاه‌ها، صندوق‌های حامی، صنایع، سیاست و قوانین وضعیت مناسبی دارد و در مسیری تکاملی در حال رشد است.

وی افزود: نقشه جامع علمی کشور، رسیدن به ۳ درصد بازار جهانی در سال ۱۴۰۴ را هدف گذاری کرده که بر اساس مطالعات انجام شده این ۳ درصد برابر با ۳۰ میلیارد دلار خواهد بود. دستیابی به این عدد در سال ۱۳۸۹ به تصویب رسیده، ولی برنامه ریزی‌های منسجم، منظم و جدی برای اجرای آن از حدود سه سال گذشته آغاز شده است.

طهوری خاطر نشان کرد: بر اساس گزارش آنکتاد از وضعیت زیست فناوری ایران، ارزش تولیدات زیست فناوری کشور نیم میلیارد دلار یا حدود دو هزار میلیارد تومان است است؛ لذا لازم است از نیم میلیارد دلار باید به ۳۰ میلیارد دلارارزش تولید برسیم. گرچه با اقدامات در حال انجام رشد سریعتری در این زمینه خواهیم داشت، ولی نبل به این هدف نیازمند تحقق الزامات متعددی است که آن‌ها هم احصا شده‌اند.

وی تاکید کرد: البته که در این امر تن‌ها ستاد توسعه زیست فناوری دخیل نبوده و وزارتخانه‌های بهداشت، کشاورزی نفت نیز باید در رسیدن به این هدف تلاش کنند.

نکته دیگر اینکه از این ۳ درصد بازار جهانی، حداکثر یک درصد در یازار داخل مصرف می‌شود و ۲ درصد دیگر باید صادر شود و لذا ایجاد و بهبود زیر ساخت‌ها و الزامات صادراتی نیز از جمله نیازمندی‌های تحقق این هدف است.

گفتنی است، چهارمین جشنواره زیست فناوری از ۲۷ تا ۲۹ شهریور ماه در مصلی امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار