آخرین اخبار:
کد خبر:۶۳۱۷۹۸

کشف 1537 مورد نقص فنی در تاسیسات هسته‌ای اسرائیل

کشف مشکلات فنی و نواقص متعدد در نیروگاه و تاسیسات هسته‌ای دیمونای اسرائیل نگرانی‌های زیادی را درباره سرنوشت این تاسیسات و عواقب زیست محیطی آن به وجود آورده است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از روزنامه عبری زبان هاآرتص، یک پژوهش جدید که توسط کارشناسان تاسیسات هسته‌ای انجام شده، نشان می‌دهد که ۱۵۳۷ نقص فنی در پایه‌های آلومینیومی راکتور هسته‌ای تاسیسات دیمونا در صحرای نقب وجود دارد.

هاآرتص در عین حال مدعی شده که در این گزارش تاکید شده است که مشکلات فنی در این نیروگاه خطرات جدی ایجاد نمی‌کنند.

با این حال درخواست‌ها برای دستیابی به تضمین‌های جدید و حتی ایجاد یک مرکز پژوهشی جدید افزایش یافته و این مسئله اسرائیل را در مقابل یک دو راهی قرار داده است تا تصمیم بگیرد که برای نخستین بار به در اختیار داشتن سلاح هسته‌ای اعتراف کند.

مرکز علوم و امنیت بین المللی که مقر آن در آمریکا است در سال ۲۰۱۵ اعلام کرد که اسرائیل ۱۱۵ کلاهک هسته‌ای در اختیار دارد و این درحالی است که خود اسرائیل به شدت با دست‌یابی کشورهای دیگر به سلاح هسته‌ای مخالفت می‌کند.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی از شدیدترین منتقدان توافق هسته‌ای میان ایران و غرب بوده است. عوزی ایفین، استاد شیمی در دانشگاه تل آویو که در ساخت نیروگاه دیمونا نقش داشته نسبت به سالم ماندن این زرادخانه‌ها ابراز نگرانی کرده است. او از سال‌ها پیش رهبر کمپینی برای بستن این نیروگاه را برعهده دارد، اما به جایی نرسیده است.

وی بر بستن این تاسیسات به دلایل امنیتی تأکید کرد و گفت: دیمونا یکی از قدیمی‌ترین نیروگاه‌های هسته‌ای در جهان است.

این استاد دانشگاه انتشار اشعه‌های رادیواکتیو به خارج از راکتور دیمونا را بعید ندانست، اما آن را محدود توصیف کرد. او می‌گوید: دیمونا هدف خود را محقق کرده و دیگر نیازی به آن نیست.

وی گفت: دلایل سیاسی زیادی در ابقای دیمونا نقش داشته که از جمله آن بی تمایلی به عدم به خطر انداختن هزاران شغل است. ایجاد نیروگاه‌های جدید نیز احتمالا به این معناست که اسرائیل باید به طور رسمی توانمندی‌های هسته‌ای خود را فاش کند.

کمیته انرژی هسته‌ای اسرائیل مدعی است که دیمونا بالاترین معیارهای بین المللی درباره امنیت هسته‌ای را داراست.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار