جامعه بیهوشی در پاسخ به ادعای منفعت طلبی و نیز اثبات حقانیت خواسته خود که رفع بی عدالتی بین رشتهای بود در حرکتی نمادین اقدام به بیهوشی بیماران بطور رایگان در روزهای ۲۶ و ۲۷ شهریور نمودند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، روزهای یکشنبه و دوشنبه گذشته متخصصین بیهوشی کشور در اغلب بیمارستانها و کلینیکهای جراحی بیماران را بطور رایگان بیهوش کردند. نوشتهای که در پایین اغلب برگههای بیهوشی دیده میشد بیانگر دو مطلب بود، «بیهوشی رایگان برای بیمار عزیز» و «در اعتراض به کاهش تبعیض آمیز تعرفه بیهوشی».
از چند ماه قبل اخباری مبنی بر ویرایش جدید کتاب ارزش نسبی سلامت ٩٦ شنیده شد و همزمان زمزمه هایی از کاهش تعرفه در بعضی رشتهها نیز به گوش رسید. جامعه بیهوشی و رادیولوژی دو رشته تخصصی بودند که مشمول این جرح و تعدیل عمده شدند و این در حالی بود که قبل از آن هم تعرفههای بیهوشی در قیاس با دیگر رشتههای تخصصی چندان زیاد نبود.
از همان زمان جامعه بیهوشی با محوریت انجمن بیهوشی و مراقبتهای ویژه در راستای رفع کاهش تعرفهها شروع به رایزنی با نهادهای مسئول در امر تعرفههای سلامت نمود. دهها جلسه بحث و کارشناسی با مسئولین مختلف از جمله وزرای بهداشت و رفاه و نامههای متعدد با امضای الکترونیک به وزرای دست اندرکار و حتی ریاست جمهوری نوشته شد تا این معضل برطرف شود.
اعتراض متخصصین بیهوشی تا کنون به جایی نرسیده است
دکتر محمد عاشوری دبیر انجمن بیهوشی استان خراسان رضوی و عضو هیات مدیره انجمن بیهوشی ایران، گفت: پس از مدتها تبادل نظر و ارسال نامه به مراجع ذی صلاح در اعتراض به تبعیض بین رشتهای و ظلم مسلم به رشته بیهوشی در کاهش ۲۵ درصد تعرفه خدمات درمانی سال ۹۶، بر آن شده ایم که در احقاق حق جامعه چهار هزارنفری بیهوشی در سطح کشور به اعتراضات مدنی خود ادامه دهیم.
وی ادامه داد: حرکت به حق و اعتراضی جامعه بیهوشی در حقیقت واکنش به تضییع حقوق مردم است، اما کژاندیشانی مغرض آن را پول دوستی نامیده اند و متخصصین بیهوشی شهر مشهد برای زدودن هر گونه شائبه مالی از این حرکت صنفی و در متابعت از انجمن کشوری و بطور سراسری در روزهای یکشنبه و دوشنبه مقارن با ۲۶ و ۲۷ شهریور ماه خدمات بیهوشی خود را به صورت رایگان انجام دادیم.
عاشوری افزود: امیدواریم مسئولین امر با شنیدن صدای اعتراض ما و انتقال به حق آن به مراجع بالاتر، موجبات حل و فصل منطقی این مشکل را فراهم آورند.
چندی پیش بخشی از جامعه بیهوشی از جمله شیراز و کرمان در حرکتی اقدام به عدم شرکت در بیهوشی بیماران غیر اورژانس در خارج از ساعت اداری کردند و این در حالی بود که به طور ۲۴ ساعته در خدمت بیماران اورژانس بودند. بعضی جریانها این اقدام را تعبیر به منفعت طلبی و پول پرستی این گروه از متخصصین کردند.
در همین رابطه دکتر رضا آخوند زاده دبیر انجمن بیهوشی استان خوزستان، گفت: طرح تحول سلامت با اهداف و شعارهای بزرگ، گرچه در کاهش هزینههای پرداختی بیماران نقش بسزایی داشت، ولی با شعار عدالت بین رشتهای نهایتا به کاهش تعرفه بیهوشی منجر شد که نشانهای از اقدامی غیر کارشناسی و غیر عادلانه است.
وی افزود: طرح تحول سلامت در ابتدا با افزایش ارقام کتاب تعرفه، پزشکان را متهم به افزایش نجومی درآمدها کرد، ولی پس از چندی وزارت بهداشت سهم دریافتی خود را از عملکرد پزشکان به روشهای متفاوت تا ۳. ۵ برابر نسبت به گذشته افزایش داد و سهم پزشکان را کاهش و هم اکنون با کاهش تعرفه بیهوشی، متاسفانه متخصصین بیهوشی را قربانی تصمیمات غیر کارشناسانه و نا عادلانه نموده است که نتیجه آن میتواند منجر به خروج بسیاری از متخصصین بیهوشی از مناطق محروم و تمام وقت گردد و نهایتا منجر به کاهش کیفیت و کمیت درمان شود.
آخوندزاده تصریح کرد: پیشنهاد کاهش تعرفه بیهوشی زمانی مطرح شد که انجمن بیهوشی و مراقبتهای ویژه ایران مکاتبات و پیگیریهای فراوانی را مبنی بر عدم تناسب خدمات بیهوشی با تعرفههای موجود به صورت مسالمت آمیز پیگیری مینمود لذا این اقدام کاهش K. بیهوشی نشان از نبود گوش شنوا و نگرش یکسونگر به مسائل درمان و تصمیمات غیر کارشناسی نسبت به خواست و مطالبات این گروه تخصصی دارد و لذا چارهای جز اقدامات قهری را باقی نگذاشت.
وی افزود: از آن سو، اقدام متخصصین بیهوشی در روزهای اخیر مبنی بر رایگان کردن خدمات بیهوشی به بیماران گواه بر صداقت آنان دارد که اعتراض شان نه به دلیل دیدگاه مالی بلکه اعتراض به بی عدالتی در تصمیمات وزارت بهداشت و سازمانهای بیمه گر است.
آخوندزاده گفت: شاید اجرای کاهش تعرفه بیهوشی منجر به ذخیره اندک منابع سازمانهای بیمه گر گردد، ولی بازنده واقعی وزارت بهداشت و متولیان سلامت کشور خواهند بود، زیرا نه تنها اعتماد جامعه متخصصین تلاشگر و پاکدست بیهوشی را از دست خواهند داد بلکه هزینههای غیر مستقیم را بالا خواهند برد و امنیت سلامت بیماران را به خطر خواهند انداخت که قابل جبران نخواهد بود.
جامعه بیهوشی در پاسخ به ادعای منفعت طلبی و نیز اثبات حقانیت خواسته خود که رفع بی عدالتی بین رشتهای بود در حرکتی نمادین اقدام به بیهوشی بیماران بطور رایگان در روزهای ۲۶ و ۲۷ شهریور در عموم شهرها و استانها، در مراکز دانشگاهی، دولتی، غیر دانشگاهی و حتی خصوصی نمودند تا بنابر گفته خودشان مردم و بیماران بدانند آنچه مهم است جان بیمار و تکریم اوست.
گزارشهای موثق و مستند از استانهای گیلان، مازندران، گلستان، هرمزگان، فارس، اصفهان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، البرز، آذربایجان شرقی و غربی، زنجان، مرکزی، خوزستان، کرمان، کرمانشاه، لرستان، کردستان، بوشهر، سیستان و بلوچستان، سمنان، همدان، یزد، ایلام، قزوین و سایر استانها موید وفای به عهد بیهوشیها و رایگان کردن حق بیهوشی توسط متخصصین بیهوشی حاضر در اتاقهای عمل در روزهای ٢٦ و ٢٧ شهریور است.
مطابق با آخرین موضع گیری وزارت بهداشت، نامه اعضای هیات بورد بیهوشی مبنی بر توقف و بازنگری در تعرفههای ٩٦ از طرف معاون اول رئیس جمهوری به وزیر رفاه جهت کار کارشناسی ارجاع شده است.