آخرین اخبار:
کد خبر:۶۳۶۱۹۲
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر خبر داد

درآمد سالانه ۶۵ میلیارد دلاری افغانستان از تجارت مواد مخدر

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: درآمدهای حاصله از مواد افیونی از منشاء افغانستان بیش از ۶۵ میلیارد دلار در سال و پول در گردش جرائم سازمان یافته در جهان نیز تا یک هزار و ۵۰۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نشست تخصصی «توسعه پایدار و اشتغالزایی در مناطق در معرض خطر» با حضور قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، دستیار رئیس‌جمهور در امور حقوق شهروندی، نمایندگان کشورهای افغانستان، آلمان و مسئولانی از دفتر مقابله با جرم و موارد مخدر سازمان ملل متحد صبح امروز در هتل همای تهران برگزار شد.

در ابتدای این نشست، علی مویدی‌فرد؛ قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به نقش تعیین‌کننده این نشست در تحقق توسعه جایگزین در مناطق مرکزی کشور و مناطق مشابه در سایر نقاط جهان، اظهار کرد: توسعه جایگزین به موازات امحای کشت و اقدامات مقابله‌ای یکی از ارکان رویکرد متوازن جامعه جهانی در کنترل مسئله جهانی مواد مخدر است.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: یکی از عواملی که هر برنامه توسعه مبارزه با مواد مخدر را از دستیابی به اهداف مورد نظر ناکام می‌گذارد، درآمد سالانه ناشی از مواد غیرقانونی است، به طوری که درآمدهای حاصله از مواد افیونی از منشاء افغانستان بیش از ۶۵ میلیارد دلار در سال و پول در گردش جرائم سازمان یافته در جهان نیز تا یک هزار و ۵۰۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود که به مراتب بیش از بودجه برخی از کشورهای در حال توسعه و حتی توسعه‌یافته است.

مویدی‌فرد ادامه داد: چالشهای فراروی برنامه‌های توسعه‌ای همواره جمهوری اسلامی ایران را که در مسیر ترانزیت از منشاء افغانستان (عمده‌ترین تولید‌کننده غیرقانونی مواد افیونی در جهان) و اروپا که به عنوان بازار اصلی و مقصد نهایی قاچاقچیان قرار دارد را در معرض خسارات گسترده و لطمه‌های جبران‌ناپذیر انسانی قرار می‌دهد.

وی افزود: این وضعیت، بخش قابل توجهی از بودجه توسعه‌ای جمهوری اسلامی ایران را که باید برای توسعه پایدار کشور هزینه شود، به سوی مقابله با ورود، ترانزیت مواد افیونی و جرائم امنیتی مرتبط با آن می‌کشاند.

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به ظرفیت‌ها و امکانات موجود در مرزهای جمهوری اسلامی ایران برای اجرای برنامه‌های توسعه‌ای متذکر شد: اگرچه مرزهای شرقی کشور از جانب مسائل مرتبط با قاچاق مواد مخدر و جرائم سازمان‌یافته تروریستی در خطر است، اما مناطق مرزی ایران، یکی از امن‌ترین مناطق مرزی در منطقه است، شاهد این ادعا نیز عبور و مرور روزانه حدود ۲ هزار کامیون با محموله ترانزیتی است.

مویدی‌فرد ادامه داد: مبادلات اقتصادی ایران و افغانستان بیش از ۳ میلیارد دلار در ۶ ماهه اول سال جاری است که مستقیما از طریق راه‌های زمینی صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به نقش تعیین‌کننده جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: براساس گزارش دفتر UNODC، حدود ۷۵ درصد کشفیات جهانی تریاک، ۶۱ درصد کشفیات جهانی مرفین و ۱۷ درصد کشفیات جهانی هروئین توسط ایران صورت می‌گیرد که به بیان روشن‌تر و با توجه به موفقیت در مقابله با قاچاق، اجرای طرح جایگزین می‌تواند به عنوان حلقه مکمل مبارزه فراگیر عمل کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار