آخرین اخبار:
کد خبر:۶۳۸۰۱۵

پاپ: استقلال طلبی برای استعمار زدایی پذیرفتنی است

به نوشته روزنامه اسپانیایی «لا وانگواردیا»، پاپ «فرانسیس» گفت، تنها آن دسته از استقلال طلبی ها پذیرفتنی است که با انجام آن موضوع استعمار زدایی مطرح باشد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو؛ این روزنامه روز جمعه نوشت، وی این سخنان را در مراسم ارائه استوارنامه سفیر جدید اسپانیا در واتیکان ابراز داشت.
به نوشته این روزنامه، موضع پاپ فرانسیس در خصوص جدایی طلبی جدید نیست. وی همین دیدگاه را در مصاحبه‌ای با روزنامه لاوانگواردیا در سال ۲۰۱۴ در هنگام سفر به اسرائیل نیز مطرح کرده بود.
حال واتیکان بر لزوم گفت و گو در موضوع کاتالونیا و دولت مرکزی اسپانیا تاکید کرده است.
مراسم تقدیم استوارنامه سفیر اسپانیا به پاپ در واتیکان روز دوشنبه گذشته برگزار شده و فردای این روز کاردینال‌های دو شهر مادرید و بارسلونا با دولت مرکزی اسپانیا و دولت محلی ایالت کاتالونیا تشکیل جلسه دادند که گفته می‌شود هدف از این نشست تلاش برای متقاعد کردن طرفین برای گفت و گو و حل و فصل وضعیت فعلی بوده است.
ایالت خودمختار کاتالونیا با ۷ میلیون و ۵۲۳ هزار نفر جمعیت در شمال شرق اسپانیا، خواستار استقلال است.
این بخش به لحاظ مالی، بانکی و امور بندری مهمترین بخش خودمختار اسپانیا به‌شمار می‌رود و حدود ۲۰ درصد تولید ناخالص ملی اسپانیا از این ایالت بدست می‌آید.
جدایی‌خواهان کاتالونیا معتقدند، استقلال این ایالت از دولت مرکزی به سود آن‌ها خواهد بود چرا که ۲۷ درصد صادرات اسپانیا از این منطقه است و ۲۵ درصد گردشگران در اسپانیا نیز مقصدشان کاتالونیا می‌باشد.
همچنین معتقدند سهمی که کاتالونیا از دولت مرکزی می‌گیرد ۱۵ میلیارد یورو کمتر از سهمی است که این ایالت به خزانه مرکزی می‌پردازد.
همه پرسی کاتالونیا که روز یکشنبه برگزار شد از سوی دادگاه قانون اساسی اسپانیا معلق اعلام شده بود. ولی حکومت کاتالونیا اعلام کرد حکم دادگاه برای کاتالونیا معتبر نیست.
در همه پرسی روز یکشنبه گذشته ۹۰ درصد رای دهندگان به استقلال این ایالت رای مثبت دادند.
در جریان این همه پرسی میان نیروهای امنیتی که مانع از رای گیری شدند و رای دهندگانی که اصرار بر انداختن رای خود به صندوق‌ها داشتند، درگیری هایی صورت گرفت که نزدیک به ۸۵۰ مجروح بر جا گذاشت.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴ مهر ۱۳۹۶ - ۲۲:۵۰
احسنت ، انسانيت يعني همين
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار