کد خبر:۶۳۸۳۰۰

سالروز حمله بی امان آمریکا و متحدانش به افغانستان/ حادثه ۱۱ سپتامبر بهانه‌ای برای کشتار بی گناهان

در پی چندین هفته بمباران و موشکباران هواپیماهای آمریکایی و انگلیسی، هزاران نفر از مردم افغانستان کشته و ده‌ها هزار نفر دیگر زخمی و آواره شدند و نیروهای طالبان مجبور به عقب نشینی از کابل شدند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، وقایع تروریستی یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ م. در آمریکا که ارتکاب آن به گروه‌های به ویژه گروه القاعده به رهبری اسامه بن لادن نسبت داده شده بود موجب شد که گروه طالبان مستقر در افغانستان تحت فشار شدید قرار گیرد.
در پی هشدارهای دولت آمریکا به گروه طالبان و درخواست تسلیم اسامه بن لادن به آمریکا و عدم قبول این مسئله از جانب رئیس گروهک طالبان، ۲۶ روز پس از حمله انتحاری علیه شهرهای آمریکا در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ م. نیروهای آمریکایی و متحدان آن به بهانه دستگیری بن لادن و مبارزه با تروریسم به منطقه اعزام شدند و از هشتم اکتبر ۲۰۰۱ م. بمباران هوایی شهرهای مهم افغانستان و مراکز تسلیحاتی و آموزشی گروه طالبان و القاعده در خاک این کشور آغاز شد. در پی چندین هفته بمباران و موشکباران هواپیماهای آمریکایی و انگلیسی، هزاران نفر از مردم افغانستان کشته و ده‌ها هزار نفر دیگر زخمی و آواره شدند و نیروهای طالبان مجبور به عقب نشینی از کابل شدند.
 
سالروز حمله بی امان آمریکا به افغانستان/ حادثه ۱۱ سپتامبر بهانه‌ای برای کشتار مردم بی گناه 
 پس از پایان جنگ نظامی، نشست‌های گروه‌های مختلف افغانی برای تشکیل دولت و به دست گرفتن قدرت آغاز شد تا اینکه اولین دولت موقت انتقالی این کشور در ۲۲ دسامبر همان سال تشکیل شد.
اما باید زمان طی می‌شد تا پشت پرده حادثه ۱۱ سپتامبر فاش و بر همگان مشخص شود که آمریکا و متحدانش برای حمله به کشورهای مظلوم از جمله افغانستان حتی به مردم کشور خویش نیز رحم نمی‌کنند.
تنها یکی از گزارشاتی که به لایه‌های پنهان این قضایا می‌پردازد گزارش مهرماه ۱۳۹۶ شبکه "سی بی اس" آمریکاست.
این شبکه با پخش گزارشی در برنامه " ۶۰ دقیقه" خود پرده از اسناد جدیدی برداشت که بر نقش عربستان در حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ میلادی در آمریکا تاکید می‌کند.

شبکه "سی بی اس" آمریکا در این برنامه به تحلیل اسناد محرمانه موسوم به اسناد " ۲۸ صفحه ای" درباره حوادث ۱۱ سپتامبر که تاکنون فاش نشده اند، پرداخت.
این شبکه تصریح کرد: انتظار می‌رود باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا ۱۰ روز دیگر به عربستان سفر کند و این در حالی است که مسئولان سازمان جاسوسی امریکا (سیا) سرگرم بررسی امکان افشای یکی از سری‌ترین اسناد کشور معروف به اسناد " ۲۸ صفحه ای" درباره حوادث یازدهم سپتامبر هستند. این اسناد پرده از وجود شبکه پشتیبانی سعودی از عوامل این حادثه در زمان حضورشان در آمریکا برمی دارد.

در این برنامه با افرادی گفت و گو شده است که به نحوی از اطلاعات موجود در این اسناد که ۱۳ سال محرمانه مانده بودند، اطلاع یافته اند. یکی از این افراد، سناتور سابق "باب گراهام" است که ریاست کمیته تحقیقات در سازمان جاسوسی آمریکا را هم بر عهده داشت. وی همچنین از رؤسای کمیته تحقیقات مشترک با مجلس سنا درباره شکست جاسوسی آمریکا در اثنای حوادث یازدهم سپتامبر بود.
 
سالروز حمله بی امان آمریکا به افغانستان/ حادثه ۱۱ سپتامبر بهانه‌ای برای کشتار مردم بی گناه 

وی بدون اشاره به اطلاعات محرمانه این اسناد، فقط درباره شبکه‌ای از افراد صحبت کرد که گمان می‌رود از عوامل حادثه در زمان اقامتشان در آمریکا حمایت کرده اند.
وی در این برنامه خاطرنشان کرده: باور کردنی نیست کسانی که اصلا زبان انگلیسی نمی‌دانند و قبلا به آمریکا سفر نکرده اند و حتی تحصیلات دبیرستانی هم نداشتند، بتوانند بدون پشتیبانی از داخل آمریکا، چنین کار پیچیده‌ای را انجام دهند.
گراهام در پاسخ به این سئوال که آیا به نظر شما عربستان، این پشتیبانی را انجام داده است، بدون درنگ گفت: البته، و این پشتیبانی کاملا اساسی بوده است.
وی گفت که عوامل مختلفی در این کار دست داشته اند. دولت عربستان در کنار برخی طرف‌ها و جمعیت هایی تحت پوشش جمعیتهای خیریه در این حادثه دست داشته اند.
گراهام معتقد است که به منظور حفظ روابط حساسی که بین آمریکا و عربستان وجود دارد و از آنجا که عربستان مهد پرورش حکام و سردمداران پول است، در تمام مدت سعی شده تا بر نقش این کشور در این حادثه سرپوش گذاشته شود.

"تیم رومر" سناتور سابق آمریکایی از حزب دومکرات و سفیر آمریکا در هند هم نخستین بار به عنوان عضو کمیته تحقیقات مشترک و سپس به عنوان عضو کمیته ۱۱ سپتامبر، این اسناد را خوانده است.
رومر گفت: در این اسناد به احتمال حمایت رسمی و دولتی عربستان از دو نفر از عوامل این حوادث که در کالیفرنیای جنوبی اقامت داشتند، اشاره شده است و این اطلاعات به منظور بررسی در اختیار کمیته حقیقت یاب یازده سپتامبر قرار گرفته است.
در این میان مقامات سعودی تلاش می‌کنند مانع تحقیقات درباره نقش اساسی آل سعود در این حادثه شوند. از سوی دیگر خانواده‌های قربانیان این فاجعه انسانی در تلاشند تا حق و حقوق خود را از عاملان اصلی این کشتار بگیرند.
در فروردین ۱۳۹۶ روزنامه آمریکایی یو اس‌ای تودی نوشت:
شکایتی در دادگاه فدرال از سوی خانواده‌های هشتصد و پنجاه کشته و هزار و پانصد زخمی در حملات تروریستی یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ آمریکا ارائه شد. آمریکا، عربستان سعودی را مسئول کمک به برخی از عاملان این حملات می‌داند.
این شکایت در دادگاه فدرال در منهتن واقع در جنوب نیویورک مطرح شده است.
جیم کریندلر، وکیل آمریکایی گفت: این شکایت نشان می‌دهد این خانواده‌ها تا زمانی که ما ثابت کنیم که عربستان سعودی مسئول این حادثه است، دست از تلاش بر نمی‌دارند.

وی به روزنامه یو اس‌ای تودی گفت: در این شکایت ادعا شده است عربستان سعودی القاعده را از چهار جهت حمایت کرده است.
کریندلر افرود: در این شکایت نام چندین موسسه خیریه سعودی برده شده است که ارتباط نزدیکی با دولت این کشور دارند و دولت، اعضای آن را تعیین می‌کند. این موسسات اردوگاه‌های آموزش تروریست را در افغانستان اداره می‌کنند و همه جهان می‌داند که موسسات کثیفی هستند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار