جواد تاجکی معاون دانشگاه علومپزشکی استان زنجان روز گذشته در نشست خبری با اشاره به اینکه همه ساله روز جهانی غذا و دارو بر اساس نیازها و مشکلاتی که در جامعه وجود دارد با شعار خاصی برگزار میشود، گفت: امسال شعار روز جهانی غذا «تغییر آینده مهاجرت، سرمایهگذاری در امنیت غذایی و توسعه روستایی» است که این موضوع محور جهانی دارد اما در ایران با توجه به نیازهای موجود تغییر یافته است و با شعار تغییر و اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقای سلامت برگزار میشود.
تاجکی ادامه داد: در این هفته معاونت غذا و داروی دانشگاه علومپزشکی استان سعی دارد با داشتن زیرمحورهای کاهش مصرف قند، نمک و چربی، ترویج و اشاعه استفاده از نشانگرهای رنگی، برچسب اصالت و ترویج و اشاعه نشان ایمنی سلامت تلاش کند تا به بخشی از مشکلات تغذیه در جامعه اشاره و در صدد برطرف کردن این مشکلات برآید.
معاون دانشگاه علومپزشکی استان زنجان خاطرنشان کرد: تغذیه سالم یکی از مواردی است که باید همواره اشاعه داده شود؛ چراکه افراد جامعه به خوبی باید نسبت به این موضوع آگاهی پیدا کنند. بسیاری از افراد تمایل به مصرف صبحانه سالم دارند اما با تغذیه سالم آشنایی ندارند و با اهداف صبحانه سالم و سایر وعدههای غذایی به خوبی آشنا نیستند.
وی با اشاره به اینکه تولیدکنندگان باید مراقب سلامت مواد غذایی تولید شده باشند، افزود: از جهت سلامت مواد تولید شده غذایی است که همه تولیدکنندگان باید پروانه تولید داشته باشند؛ چرا که پروانه تولید، همه اطلاعات را در زمینه نوع مواد مصرفی، نحوه تولید و عرضه آن ارائه میکند.
تاجکی افزود: همایش ملی روز جهانی غذا به صورت کشوری در تهران برگزار خواهد شد و در این همایش از تولیدکنندگانی که در جهت دریافت نشان ایمنی و سلامت فعالیت میکنند تقدیر به عمل خواهد آمد که شرکت پگاه نیز امسال به دلیل چند محصول تولیدی خود که یکی از آنها تولید شیر دارای ویتامین D است، تقدیر خواهد شد.
معاون دانشگاه علومپزشکی استان زنجان بیان کرد: سامانهای توسط این سازمان در سطح کشوری با نام سامانه TTAC در جهت نظارت بر فرآوردههای سلامت، رهگیری و ردیابی محصولات، نظارت بر زنجیره تامین و توزیع وعرضه محصولات در نظر گرفته شده است که با مراجعه به این سامانه میتوان بسیاری از اطلاعات در زمینه محصولات سلامت محور را تامین کنند. همچنین با ایجاد سامانه پیامک 20008822 میتوان ازخرید محصولات تقلبی و قاچاق جلوگیری کرد. افراد میتوانند با ارسال کد محصول به این شماره در خصوص محصول بهداشتی اطلاعات مورد نظر را به دست بیاورند و از تقلبی بودن و قاچاق آن اطلاع یابند.
در ادامه،جلال حجازی رئیس اداره نظارت و کنترل مواد غذایی استان زنجان با اشاره به اینکه آمارها نشان میدهد بیشترین میزان مرگ و میر در حال حاضر مربوط به بیماریهای قلبی و عروقی است، گفت: مهمترین عامل بروز این بیماری تغذیه نامناسب است که اگر بتوانیم در خصوص تغذیه سالم به جامعه و افراد آگاهی بخشی کنیم به طور قطع در این مشکلات کمتری خواهیم داشت.
حجازی خاطرنشان کرد: واحدهای تولیدکننده موظف هستند تا چند فاکتور را در تولیدات خود مورد توجه قرار دهند که استفاده کمتر از نمک و قند و چربی یکی از این موارد است که از گذشته تا به حال در این زمینه پیشرفتهای چشمگیری داشتهایم که یکی از این موارد کاهش چربی ترانس از 70 تا 80 درصد به کمتر از 2 درصد است.
رئیس اداره نظارت و کنترل مواد غذایی استان زنجان ادامه داد: همچنین استفاده از نشانگرهای رنگی تغذیهای در واحدهای صنعتی تا 80 درصد موفق به اجرای این امر شده است که به مردم با استفاده از رنگهای چراغ راهنمایی در مورد تغذیه سالم آگاهی بدهند.