آخرین اخبار:
کد خبر:۶۴۲۵۹۴

سرمایه‎گذاری رژیم صهیونیستی در پروژه اقتصادی عربستان

برخی گمانه‎زنی‎ها حاکی از آن است که احتمالا عربستان و رژیم صهیونیستی از پروژه اقتصادی «نئوم» برای نزدیکی به یکدیگر استفاده خواهند کرد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، روزنامه صهیونیستی «هآارتص» در گزارشی نوشت: احتمالا ریاض برای ساخت پلی که قرار است در پروژه‌ ۵۰۰ میلیارد دلاری عربستان سعودی، این کشور را به مصر متصل کند، نیازمند جلب موافقت اسرائیل است.

گفتنی است ۲ روز پیش «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی، از قصد راه‌اندازی پروژه‌ای عظیم برای ساختن شهرکی تجاری-صنعتی به نام «نئوم» خبر داد. عربستان می‌خواهد با این پروژه به استقبال آینده برود و خود را تدریجا از وابستگی به درآمدهای ناشی از صادرات نفت رها کند.

قرار است بخش‌هایی از این پروژه‌ عظیم در خاک مصر و اردن ساخته شود و هزینه‌ آن بالغ بر ۵۰۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود. منطقه‌ای که این پروژه در آن ساخته خواهد شد، در شمال عربستان واقع شده و محل تلاقی سه کشور عربستان، اردن و مصر است. اردن و مصر از متحدان عربستان به شمار می‌روند.

این در حالی است که «یورام مایتال» رئیس بنیاد «هرتسوگ» مرکز مطالعات دیپلماسی خاورمیانه در دانشگاه «بن‌گوریون» رژیم صهیونیستی می‌گوید: شرکت اسرائیل در این پروژه تعیین کننده است.

به گفته‌ مایتال، هیچ چیز محتمل‌تر از این نیست که رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی از این فرصت استفاده کرده و درباره‌ جزئیات مناسبات خود گفت‌وگو کنند.

بیش از ۴۸۰ کیلومتر از سواحل خلیج عقبه و دریای سرخ در این پروژه جای می‌گیرد و برای مسیرهای تجارت آبی از کانال سوئز استفاده خواهد شد. مقامات عربستان سعودی گفته‌اند که قرار است انرژی این منطقه از باد و خورشید تامین شود.

«نئوم» در یکی از مهم‌ترین شریان‌های اقتصادی جهان قرار دارد. موقعیت استراتژیک آن می‌تواند به توسعه‌ سریع منطقه کمک کند و تبدیل آن به مرکزی جهانی را ممکن سازد که اتصال آسیا، آفریقا و اروپا را تسهیل ‌می‌کند.

به گفته‌ بن سلمان در این پروژه قرار است در عرصه‌های مختلفی مانند آینده‌ آب و انرژی، حمل و نقل، بیوتکنولوژی، مواد غذایی، دانش‌های فنی و دیجیتال، صنایع پیشرفته، تولیدات رسانه‌ای و سرگرمی سرمایه‌گذاری شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار