در بخشی از متن بیانیه اعتراضی دانشجویان علوم پزشکی زنجان آمده است: مسائلی همچون افزایش ظرفیت دانشگاه ها، وزارت بهداشت را وادار کرده است تا جهت تامین بخشی از کمبود بودجه خود با افزایش قیمت خوابگاهها دست به دامان دانشجویان شدهاست.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانشجویان خوابگاهی علوم پزشکی زنجان با صدور بیانیه ای نسبت به افزایش تعرفه های خوابگاه های دولتی معترض شدند.
در متن این بیانیه آمده است: با در نظر گرفتن پرداخت ماهیانه ۱۰۰ هزار تومان توسط هر دانشجوی ساکن در خوابگاه و همینطور احتساب اقامت ۱۰۰۰ دانشجو به صورت متوسط در هر مجموعه از دانشگاه های علوم پزشکی در هر استان، درآمد وزرات بهداشت از محل خوابگاه های دانشجویی، به صورت ماهیانه بیش از ۳ میلیارد و به صورت سالانه بیش از ۳۵ میلیارد تومان برآورد می شود.
متن کامل بیانیه به شرح ذیل است: بسم الله الرحمن الرحیم
در عصر حاضر که رقابت علمی، آموزشی و بهداشتی در جهان به بالاترین سطح خود رسیده و کوشش همه ملت ها و کشورها، بالا بردن خدمات و گسترش فضای پیشرفت خود در این حوزه هاست، نیل به اهداف والا، تنها با ایجاد فضای رقابتی سالم و بدون دغدغه هم برای دست اندرکاران و هم دانشجویان میسر است.
به این منظور، فراهم آوردن فضای روانی آرام برای رهپویان عرصه علم چه بسا مهم تر می نماید؛ چرا که هر گونه اختلال و کم کاری در زمینه تربیت آنها چه از نظر آموزشی و چه از نظر روانی زمینه ساز تاخیر در آموزش آنها و بالطبع پیشرفت آینده کشور خواهد بود.
بنابراین ضروری است که دانشجویان تا حد امکان دغدغه ای جز تعالی علمی و روحی خود در دانشگاه نداشته باشند.
مایه تعجب است در کشوری مسلمان که اتفاقا در طول تاریخ مهد علم و عقل بوده است، این مسئله در این روزها به دست فراموشی سپرده شده است.
مسائلی همچون افزایش ظرفیت دانشگاه ها؛ وزارت بهداشت را وادار کرده است تا جهت تامین بخشی از کمبود بودجه خود دست به دامان دانشجویان شده و با افزایش دو برابری هزینه خوابگاه های دانشجویی، فشار و استرسی مضاعف را به این قشر ضعیف تحمیل کند.
افزایش هزینه خوابگاه های دانشجویی، بدون افزایش تدریجی آن و به صورت ناگهانی، و همینطور بدون افزایش کیفیت ارائه خدمات در این بخش؛ تنها و تنها نشان دهنده ناپختگی و چه بسا تصمیم گیری عجولانه و بدون پشتوانه وزارت بهداشت در این زمینه است که موجب آشفتگی خاطر دانشجویان ساکن در خوابگاه های دانشجویی و چه بسا کاهش کیفیت آموزشی آنها می گردد.
زیرا همانطور که روشن است؛ مسائل مالی برای دانشجویان یکی از مهمترین دغدغه های آنها در طول تحصیل بوده و اهمیت آن بر کسی پوشیده نیست. از طرف دیگر، تعرفه جدید مصوب برای هزینه خوابگاه های دانشجویی برابر با هزینه اجاره منزل بوده و با پرداخت این هزینه ها، اقامت در خوابگاه های دولتی برای دانشجویان هیچ نفعی را از نظر مالی ندارد. در حالیکه، یکی از امتیازهای مهم دانشگاه های دولتی برای دانشجویان که برای بیشتر آنها نیز اهمیت دارد، همین موضوع است.
با در نظر گرفتن پرداخت ماهیانه ۱۰۰ هزار تومان توسط هر دانشجوی ساکن در خوابگاه و همینطور احتساب اقامت ۱۰۰۰ دانشجو به صورت متوسط در هر مجموعه از دانشگاه های علوم پزشکی در هر استان، درآمد وزرات بهداشت از محل خوابگاه های دانشجویی، به صورت ماهیانه بیش از ۳ میلیارد و به صورت سالانه بیش از ۳۵ میلیارد تومان برآورد می شود.
جای شگفتی و بسی تعجب است که تصویب چنین قانونی در وزارت بهداشت، بدون در نظر گرفتن منافع دانشجویان که مهم ترین پایه های این سازمان را تشکیل می دهد، چگونه ممکن است؟
امید است با رسیدگی مسئولان مربوطه، چه در سطح دانشگاه و چه در سطح وزارت خانه مربوطه، دانشجویان و مسائل مربوط به آنها در اولویت قرار گیرد تا دانشجویان جز طی کردن بهتر مسیر علمی خود دغدغه ای نداشته باشند.