وی با بیان اینکه در روز عاشورا بدن امام حسین(ع) و یارانش را با اسب ها و انواع اقسام آنچه که در اختیار داشتند خُرد کردند و سرهای مطهر را جدا کردند و خیمه ها را آتش زدند که نام و یاد و هدف عاشورا نباشد، تصریح کرد: اما عاشورا به جای اینکه پایان باشد، آغاز شد؛ به جای اینکه پایان عاشوراییان باشد، تولد عاشوراییان شد.
تولیت آستان قدس رضوی با تاکید بر اینکه حضرت زین العابدین(ع) زیارت اربعین را ترویج داد تا همواره عاشورا در لایه های زندگی باشد و هیچگاه از متن زندگی کنار نرود، افزود: در بقای عاشورا هدف مهمی است.
حجت الاسلام رئیسی با اشاره به اینکه پیامبرگرامی اسلام، امام علی(ع) و صدیقه طاهره(س) همواره بر عاشورا تاکید داشته اند، افزود: امام رضا(ع) در سخنی می فرماید «ای پسر شبیب! اگر برای هرچه خواستی گریه کنی برای امام حسین اشک بریز».
وی با بیان اینکه امام سجاد(ع) قریب به ۴۰ سال برای عاشورا اشک ریختند، بر چرایی بقای عاشورا و اربعین تاکید کرد.
حجت الاسلام رئیسی با بیان اینکه اربعین نماد بقای عاشورا شده چون قرار است به نام عاشورا و کربلا یک تمدنی در عالم رقم بخورد، قرار است جهل زدایی و ظلم زدایی شود، تصریح کرد: جهل زدایی به این معنا که مردم قدرت تحلیل پیدا کنند و یزیدی و یزیدیان را تحمل نکنند، اهل اقامه صلاه و عدل گستری و امر به معروف و نهی از منکر باشند.
تولیت آستان قدس رضوی با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی ایران، جامعه ما را به نام عاشورای حسینی بیدار کرد، این بیداری اسلامی منطقه نیز به برکت قیام امام حسین(ع) است، افزود: این اربعین و شور و شعور در کربلا وصف ناشدنی است، همه دلدادگی و عشق را نمی توان نشان داد؛ زوایای بسیار پنهان و عمیقی دارد و روز به روز این عمق بیشتر می شود.
حجت الاسلام رئیسی با اشاره به اینکه امروز رسانه های تحت سلطه استکبار بنا دارند اربعین را جلوه ندهد، ادامه داد: نجات انسان معاصر در اربعین و پیام آن است.
وی یادآور شد: اگر این جمعیت از کشورهای مختلف عالم به پیاده روی اربعین می آیند، می خواهند ببینند چه شور و شوقی است که به نام حسین برپا شده، این قدرت نرم انقلاب و اسلام است.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: خون مطهر امام حسین(ع) می خواهد انسان معاصر را نجات دهد.