آخرین اخبار:
کد خبر:۶۴۴۹۷۷

وقتی پدرتان به شما لکسوس هدیه می‌دهد با پلیس تماس بگیرید!

در کشوری که حقوق پایه‌ی کار نزدیک به بیست میلیون کارگر ایرانی ماهی هفتصد هزار تومان است. و در کشوری که بسیاری چون کارگران آذراب و هپکو ماه هاست همان حقوق را هم نگرفته‌اند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علی علیزاده. فعال رسانه‌ای در کانال تلگرامی اش نوشت: از دیروز در فضای مجازی عکسی دست به دست میشود از هدیه ماشین لکسوس پدری به دخترش به مناسبت قبول شدن دختر در دانشگاه.

در کشوری که حقوق پایه‌ی نزدیک به بیست میلیون کارگر ایرانی ماهی هفتصد هزار تومان است؛ و در کشوری که بسیاری، چون کارگران آذراب و هپکو ماه هاست همان حقوق را هم نگرفته‌اند؛ و بسیاری دیگر، چون معدنچیان یورت و آق دره همین چند ماه پیش برای همین ماهی هفتصد هزار تومان زنده به گور شدند؛ و کولبران کرد برای کمتر از این کشته میشوند.

با اینحال مساله من اینجا فرهنگ اشرافیگری و نابرابریهای اقتصادی به تنهایی نیست. از دوبی و بمبئی و شانگهای تا لندن، از تهران و مشهد تا نیویورک پر از کسانی است که اغلب از طریق غارت توام با فساد و رانت ثروتمند شده‌اند. پیچ و مهره‌های سیستم ناعادلانه سرمایه‌داری، آنهم در شکل بیرحمانه و بدون افسار متاخرش در تاریخ، یعنی نئولیبرالیسم.

مساله من اینجا حتی شکل غلو شده نمایش دادن بدون ظرافت این ثروت حاصل از غارت هم نیست. نمایش و تفاخری که حداقل در لندنی که من هستم سه یا چهار دهه پیش در لفافه بیشتری انجام میشد. ولی امروزه با یکه تاز شدن سیستم سرمایه‌داری و از بین رفتن عدالت اجتماعی در ذهن افراد، بدون شرم و حیا و ترس از خشم ندارها، به عنوان حقی طبیعی بر سر قربانیان همین غارت‌ها کوفته میشود.

مساله من بازخورد‌ها و واکنش‌ها به این عکس بود. واکنش فقیرتر‌ها و ندارهای فضای مجازی یکسره حسرت بود و یا دست انداختن ناتوانی اقتصادی خانواده خود. هیچ کس برخلاف واکنش غالب دهه شصتی که من در آن بزرگ شدم نپرسید از کجا آورده اید. هیچ کس حتی اشاره‌ای هم نکرد که چنین نابرابری تحمل ناپذیر و غیرانسانی است. هیچ کس نگفت کاخی برپا نمیشود مگر صد‌ها کوخ ویران شوند.

واکنش‌ها زوال ارزشهای انقلابی فراموش شده بود. جامعه‌ای که نابرابری اقتصادی و‌طبقاتی را امری طبیعی میداند و تن‌ها دردش این است که چرا خودش در جایی بالاتر در این سیستم ناعادلانه قرار نگرفته است.

به یاد خبطه معروف مرحوم هاشمی رفسنجانی در پایان دهه شصت افتادم. خطبه‌ای که تجمیع ثروت را نه تن‌ها با اسلام مخالف ندانست بلکه ادعا کرد اسلام آن را تشویق کرده است. خطبه‌ای که عدالت را که شعار اصلی انقلاب بود، به تبعید و زندانی فرستاد که هنوز ادامه دارد.

وقتی پدرتان به شما لکسوس هدیه می‌دهد با پلیس تماس بگیرید!
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار