رئیس دانشگاه لرستان گفت: دانشجوی برخی از رشتههای تحصیلی دانشگاهی استان کم شده است و با صندلی خالی در این رشته ها مواجه هستیم.
به گزارش گروه دانشگاه، خبرگزاری دانشجو، خسرو عزیزی شامگاه شنبه در جلسه شورای آموزش و پرورش لرستان گفت: دانشجوی برخی از رشته های تحصیلی دانشگاهی استان کم شده است و با صندلی خالی در این رشته ها مواجه هستیم.
وی افزود: بخشی از این مشکلات به این دلیل است که دانش آموزان ورودی دانشگاه، رشته هایی که اشباع شده است را انتخاب نمیکنند.
رئیس دانشگاه لرستان ادامه داد: در بسیاری از رشتهها که دورههای بسیار با کیفیت آنها هم در دانشگاه برقرار است مثل مهندسی کشاورزی، مهندسی گیاه پزشکی و ... با صندلی خالی مواجه هستیم زیرا این رشته ها را داوطلبان دانشگاه انتخاب نمیکنند.
عزیزی ادامه داد: برای مثال در یکی از رشته ها که ۳۵ نفر ظرفیت داشته فقط ۱۴ نفر سرکلاس حاضر شده اند.
وی با بیان اینکه بسیاری از خانوادهها وقتی میبینند که فارغ التحصیلان یک رشته بیکار هستند، اجازه نمیدهند فرزندانشان در این رشتهها تحصیل کنند.
رئیس دانشگاه لرستان افزود: ضعف اصلی کار در این است که در آموزش و پرورش و دانشگاه به سمت مهارت آفرینی حرکت نشده است و امروز باید به سمت دانشگاه های نسل سوم یا مهارت آفرین حرکت کنیم.
عزیزی ادامه داد: ما باید از محفوظات فاصله بگیریم و به سمت مهارت حرکت کنیم.
وی گفت: نتیجه محفوظات و نداشتن مهارت، بیکاری است و این در حالیست که در برخی رشتهها مانند حسابداری، مدیریت بازرگانی و ... هنوز تقاضا زیاد است زیرا خانوادهها و دانش آموزان بیشتر در فکر مشاغل دولتی و پشت میزی هستند.
رئیس دانشگاه لرستان اضافه کرد: ما حتی رشتههای خوبی مانند it، حسابداری و ... در مراکز اقماری دانشگاه داریم ولی کمتر از ۵ درصد آنها بومی هستند.
عزیزی ادامه داد: در حالیکه ما پذیرش دانشجوی بومی مان در این رشته ها بسیارکم است ما از شهرستانهای بسیار دور مانند بیرجند دانشجو داریم در حالیکه دانشجوی بومی ما مشکلاتی مانند، خوابگاه و ... که یک دانشجوی غیربومی با آن مواجه است، ندارد.
وی گفت: در مراکز اقماری ما بین ۸۵۰۰ تا ۹۰۰۰ نفر پذیرش داریم ولی بومیها در این رشته ها ثبت نام نمی کنند.