رئیس پژوهشگاه علوم انسانی گفت: متاسفانه آمار فارغ التحصیلان بیکار در مقطع ارشد و دکترا به ۲۴ درصد رسیده که از این درصد سهم کمتری برای دکترا است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو حسینعلی قبادی رئیس پژوهشگاه علوم انسانی در نشست خبری نخستین جشنواره ملی قدردانی از پایان نامهها و رسالههای برتر در زمینه تولید اشتغال که صبح امروز در ساختمان این پژوهشگاه برگزار شد گفت: مسئله اشتغال و تولید نسبت به امروز و دیروز نیست بلکه به آینده نیز بستگی دارد و این مسئله با هویت انسانها گره میخورد، علم جنبههای دینی و معرفتی دارد، اما بخش عمده آن این است که مقدمه توسعه باشد چرا که توسعه برای رفاه انسان هاست و در جامعه متعالی بیکاری بسیار آزاردهنده است.
وی با اشاره به نامگذاری سال توسط رهبر انقلاب گفت: همین پدیده اقتصاد مقاومتی که رهبر معظم انقلاب به آن تاکید دارند مسئلهمند شده و قلمروی آن مشخص شده و قاعدتا باید راه حل آن پیدا شود اگر بتوانیم از انرژی مضاعف دانشگاه برای حل بیکاری از طریق کاربردی سازی ظرفیت دانشگاهها برای تولید و اشتغال استفاده کنیم میتوانیم بگوییم ماموریت خود را انجام دادیم که البته این مسئله یک وظیفه خطیر ملی است.
قبادی با اشاره به برگزاری این جشنواره تاکید کرد: جشنواره ملی قدردانی از پایان نامهها و رسانههای علوم انسانی در زمینه تولید اشتغال برای اولین بار در کشور برگزار میشود و به بررسی پایان نامههای علوم انسانی در ده سال اخیر میپردازند این پایان نامهها در حوزه تولید و اشتغال باید باشند و برنامههایی برای نهادینه کردن این مهم داریم تا انگیزه مضاعف برای دانشجویان ایجاد شود.
رئیس پژوهشگاه علوم انسانی با تاکید براینکه با نهادهایی نظیر صندوق حمایت از پژوهشگران و معاونت علمی تعامل داریم گفت: با صندوق حمایت از پژوهشگران و معاونت علمی فناوری رئیس جمهور و تعدادی از نهادهای دیگر همکاری داریم تا تشویقهای مناسب در این زمینه وجود داشته باشد از جمله جوایزی که برای این جشنواره در نظر گرفته شده میتوان به اعطای پست دکترا، جوایز نقدی، فرصتهای پژوهشی در پژوهشگاهها و اجرای پروژههای مختلف اشاره کرد. هم چنین دبیرخانه دائمی برای پیوند میان پایان نامهها و رسالهها با مسئله تولید و اشتغال تاسیس میشود.
وی ادامه داد: قصد ما از ایجاد این دبیرخانه ایجاد یک حلقه واسط میان علم و دانشگاه و نیازهای اجتماعی است که توسط پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی انجام میشود.
قبادی در ادامه به تشریح آماری از تعداد فارغ التحصیلان کشور پرداخت و گفت: در حال حاضر بالغ بر ۴ میلیون دانشجو داریم که بیشتر از ۵۰ درصد این دانشجویان در رشتههای علوم انسانی تحصیل میکنند این در حالی است که ۲۴ درصد فارغ التحصیلان مقاطع ارشد و دکترا بیکار هستند که البته از این درصد سهم کمتری برای فارغ التحصیلان دکترا وجود دارد.
رئیس پژوهشگاه علوم انسانی در پایان خاطر نشان کرد: هم چنین کمتر از ۲۰ درصد پایان نامهها و رسالههای دانشگاهی به تولید و اشتغال میپردازد و ما میخواهیم شاهد این باشیم که دانشجویان پای کار بیایند و علم شان را در خدمت تولید و اشتغال قرار دهند متاسفانه ما یک غفلت تاریخی داشتیم و از ظرفیتهای علوم انسانی به خوبی استفاده نکردیم.
در ادامه سمیه توحید پور دبیر علم جشنواره ملی قدردانی از پایان نامهها و رسالههای برتر علوم انسانی در زمینه تولید و اشتغال توضیح داد: فراخوان این جشنواره از ابتدای آذر ماه با هدف جمع آوری پایان نامه و رسالههای منتخب کار خود را آغاز کرد در ابتدا تصور میشد که در این حوزه آثار زیادی وجود نداشته باشد، اما تاکنون بیش از ۴۰۰ رساله و پایان نامه توسط دبیر خانه پایش شده و ۱۰۰ پایان نامه نیز به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.
وی ادامه داد: این جشنواره در ۴ کارگروه رشتههای علوم اقتصادی، حسابداری، علوم اجتماعی، ارتباطات و تربیتی، تاریخ، سیاسی، جغرافیا، الهیات، هنر و زیبایی شناسی برگزار میشود و روز ۲۲ بهمن ماه با برگزاری اختتامیه نخستین جشنواره به پایان میرسد، اما بلافاصله فعالیتهای اجرایی برای دور دوم انجام میشود.
در ادامه محمدعلی معتضدیان دبیر اجرایی جشنواره توضیح داد: از ۱۰۳ رساله و پایان نامه که به دبیرخانه ارسال شده است ۶۵ رساله و پایان نامه مربوط به مقطع ارشد و ۳۸ اثر برای دکترا بوده است و در مجموع ۴۹ اثر از دانشگاههای دولتی به دبیرخانه ارسال شده هم چنین ۱۶ اثر از دانشگاه پیام نور و ۳۵ اثر از دانشگاه آزاد اسلامی به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.