وب سایت انتخاب در گزارشی مدعی شد اقدامات دولت در مدیریت بحران پوپولیستی است.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ وبسایت انتخاب در گزارشی مدعی شد، در میان تلاش مسئولان دولتی برای امدادرسانی بهینه به زلزله زدگان استان کرمانشاه، انتشار فیلمی از تشکیل ستاد مدیریت بحران در قلب مناطق بحران زده با حضور دو وزیر، اقدامات دولت را تحت تاثیر قرار داده است.
در فیلم مذکور وزرای کشور و بهداشت در یک خیابان از مناطق زلزله زده، با برخی مدیران استانی جلسه ستاد مدیریت بحران را تشکیل داده اند. شاید در نگاه اول، سادگی و بی پیرایه بودن این جلسه مثبت به نظر بیاید، اما ماجرا بعد دیگری نیز دارد.
دست کم از دو جهت میتوان به این اقدام ایراد گرفت. اول اینکه جلسهای به این شکل و شمایل در حضور مردم بیش از آنکه «کاربردی» باشد جنبه «تبلیغاتی» دارد. واقعا چه ضرورتی دارد که وزیر کشور در حضور نمایندگان رسانهها و عکاسان و فیلمبرداران و گوشیهای روشن تلفن همراه، چنین دورهمیای تشکیل دهد و نام آن را جلسه ستاد مدیریت بحران بگذارند؟
جالب اینجاست که در تمام طول زمان این نشست، کاملا مشخص است که مسئولان حاضر نیم نگاهی هم به این موضوع که افرادی مشغول فیلمبرداری از آنها هستند دارند.
آیا این موضوع یادآور اقدامات پوپولیستی و توده گرایانه برخی مسئولان سابق نیست که مردم در چند انتخابات اخیر راه خود را از آنها جدا کرده اند؟
اگر قرار است ستاد مدیریت بحران به صورت اضطراری تشکیل شده و دستورهای لحظهای از سوی وزیر کشور به مسئولان استانی داده شود، آیا نمیتوان از جنبه نمایشی آن کاست؟
موضوع دوم، توصیه ها، راهکارها و دستورهایی است که توسط وزیر کشور خطاب به مسئولان استانی صادر میشود. راهکارهای ارائه شده در این جلسه، ساده ترین، ابتداییترین و بدیهیترین موضوعاتی است که میتوان در شرایط زلزله و اتفاقات مشابه بیان کرد.
به طور مثال، وزیر کشور در ویدئوی مذکور تاکید دارد که ابتدا با اطلاعات کسب شده از ساکنان، مناطقی که در آن مردم زیر آوار گرفتار شده اند شناسایی و نیروهای امدادی در همان نقاط جمع شوند.
آیا چنین توصیه بدیهی و مبرهنی، میتواند به عنوان یک «راهکار» از سوی وزیر آن هم در جلسه ستاد مدیریت بحران تقی شود؟ آیا در جلسات ستاد مدیریت بحران برای اتفاقات مشابه هم صرفا همین موضوعات ردوبدل میشود؟
این سوال مطرح است که با گذشت ۴۰ سال از انقلاب، و تجربه شرایط بسیار سخت از انفجارهای سالهای اولیه انقلاب و تجربه ۸ سال جنگ تحمیلی گرفته تا بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله باز هم هیچ راهکار عملی، جدی و موثری برای مدیریت بحرانها وجود ندارد؟
البته ماجرا صرفا به جلسه مذکور محدود نیست؛ بسیاری از جلسات مشابه در بحرانهای طبیعی به همین شکل است. یکی از مقامات ارشد ستاد مدیریت بحران کشور در لحظات اولیه وقوه حادثه گفته بود خود ما هم غافلگیر شدیم! سوال اینجاست مگر دلیل به وجود آمدن این تشکیلات برخورد با همین موارد غافلگیرکننده نیست و مگر قرار است بلایای غیرمترقبه قبل از وقوع به مسئولان ذیربط اطلاع رسانی کنند؟ طبیعی است که چنین ستادی باید آمادگی همیشگی برای این حوادث داشته باشد نه اینکه خود اذعان به غافلگیر شدن کند.
باید پرسید آیا مسئولان کشور از سادهترین و ابتداییترین مسئولیتهای ستاد مدیریت بحران و وظایفی که بر دوش آن گذاشته شده بی خبرند؟
در شرایط اینچنینی مانند زلزله، انجام هماهنگیهای لازم برای در اختیار گرفتن تمامی امکانات و ظرفیتهای سازمانهای دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی و نیروهای مسلح به منظور مدیریت بحران بدیهیترین وظیفه ستاد مدیریت بحران است. آیا چنین موضوع کلانی در اظهارات مسئولان کشور در جلسات مشابه جلسه فوق با حضور وزیر کشور، نمود دارد؟
درلیبرالیسم رضای خدای متعال مفهومی ندارد.
همه چیز ،همه کار وهرعملی مباح است.