مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: پس از سه روز از زلزله بیمارانی که مراجعه میکردند مربوط به حادثه زلزله نبود بلکه مراجعات به دلیل کمبود داروها، افزایش بیماریهای عفونی و بیماریهای رایج بین سالمندان است.
امیرحسین محمودی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص وضعیت مناطق زلزله زده غرب کشور و اعزام دانشجویان به این مناطق گفت: گروه جهادی منتظران مصلح سه روز بعد از وقوع زلزله در کرمانشاه تجهیز شدند و به برای انجام فعالیتهای درمانی به این منطقه اعزام شدند.
وی افزود: این گروه جهادی شامل یک گروه ۲۰ نفره برای توزیع لوازم بهداشتی در روستاهای زلزله زده و سه تیم ۵ نفره نیز ویزیت مردم را به عهده داشتند و اطلاعات مربوط به روستاها را جمع آوری میکردند. این سه تیم شامل دو پزشک و پرستار بودند که ابتدا در ازگله مستقر شدند و در چند روزی که مستقر بودند حدود ۱۷ روستا را بررسی کردند. ساکنان این مناطق را ویزیت کردند و مشکلات حاد را به منطقه سرپل ذهاب ارجاع دادند.
محمودی اضافه کرد: مشکل اصلی مردم این مناطق فقر است مشکل آنها زلزله نیست درست است که زلزله باعث شده که از منازل شان آواره شوند، اما فقر مشکلات آنها را دو برابر کرده است. مردم به کوچکترین امکانات دسترسی ندارند و نمیدانند که باید در مواقع حوادث چه کاری انجام دهند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اضافه کرد: به نظر من اگر از الان به این مردم رسیدگی نشود کشته هایی که ممکن است در اثر سرما و یا بیماریهای مختلف داشته باشد ممکن است از زلزله بیشتر باشد به این معنی که در این مناطق کوهستانی بارندگی صورت بگیرد بیماریهای عفونی افزایش پیدا میکند.
وی ادامه داد: قشر آسیب پذیر در این منطقه زنان و کودکان هستند و همچنین سالمندان که جمعیت کمی هم ندارند و با اولین بارش زمستانی به دلیل نبود سرویسهای بهداشتی دچار مشکلات اساسی میشوند حتی غذاهایی که به دست مردم میرسد سالم و بهداشتی نیست، به دلیل تجمع مردم در یک منطقه انتقال ویروس به راحتی انجام میشود و حتی ممکن است بیماریهای خطرناکی مانند وبا نیز شیوع پیدا کند.
محمودی با اشاره به کمبود کمکهای هلال احمر در این منطقه گفت: حداقل در مناطقی که ما حضور داشتیم کمکهای هلال احمر محسوس نبود و بسیار ضعیف بود و الان هم هلال احمر باید مشخص کند که آیا میخواهد در منطقه کمکی به مردم داشته باشد یا خیر؟ تنها کمکش انداختن چادر به این مناطق بود.
وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی تنها میتوانست ویزیت بیماران را انجام دهد که این کار انجام گرفته و مراکز بهداشت نیز با این مناطق فاصله ۴۰ کیلومتری دارند و باید بقیه فعالیتها توسط هلال احمر انجام شود.
این دانشجوی دانشگاه شهیدبهشتی اضافه کرد: بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برنامه دارد که تا پایان اسفند ماه به صورت یک هفته درمیان تیمی را به این مناطق اعزام کند و مناطقی که شرایط بحرانی و حاد دارند را پوشش دهد و ۱۷ روستایی که توسط این گروه پوشش داده شده درمان مردم ادامه پیدا کند تلاش ما این است که با شورای هماهنگی بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران جلسهای را داشته باشیم که سایر دانشگاههای علوم پزشکی نیز در این طرح ما شرکت کنند.
مسئول بسیج دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به افزایش بیماریها در این منطقه گفت: پس از سه روز از زلزله بیمارانی که مراجعه میکردند مربوط به حادثه زلزله نبود بلکه مراجعات به دلیل کمبود داروها، افزایش بیماریهای عفونی و بیماریهای رایج بین سالمندان است. این عمده مشکلاتی بود که به عینه مشاهده میشد و اگر ادامه پیدا کند فاجعه رخ خواهد داد.
وی در خصوص همکاری دانشگاههای علوم پزشکی منطقه با دانشجویان اعزامی گفت: همکاری این دانشگاهها با دانشجویان بسیار خوب بود و امکاناتی که درخواست میکردیم اختصاص میداد، اما امکانات این دانشگاهها بسیار ضعیف است و بیشتر از این نمیتوانستند خدمات رسانی کنند.
محمودی یادآور شد: از این هفته اعزام نیروها آغاز شده و پنجشنبه و جمعه هر هفته دو گروه اعزام میشوند که بتوانند ۱۲ روستا را ویزیت کنند که دو پزشک و دو پرستار با تجهیزات دارویی اعزام خواهند شد که این امکانات با کمکهای مردمی خریداری خواهد شد. فاز اول برنامه این است تا پایان اسفند ماه باشد و اگر این وضعیت ادامه داشته باشد تا پایان خرداد ادامه خواهیم داد.
محمودی در خصوص نیاز مردم منطقه در حال حاضر گفت: یکی از نیازهای اساسی مردم ارسال کانکس به این منطقه است خوب است که مردم برای اسکان موقت زلزله زدگان کمکها را برای خرید کانکس ارسال کنند چرا که ساخت محل زندگی این زلزله زدگان مدتی زمان میبرد و بهتر است کانکسها به این محل ارسال شوند که مردم بتوانند اسکان موقت داده شوند