به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، رسولیان، سرپرست امور اقتصادی و سرمایه گذاری استانداری خراسان رضوی در تور فناوری مدیران و کارشناسان صنعت گاز کشور از پارک علم و فناوری خراسان رضوی در مشهد گفت: این همایش شروع خوبی جهت ارتباط بهتر در استفاده از ظرفیتهای استان است.
سرپرست امور اقتصادی و سرمایه گذاری استانداری خراسان رضوی در ادامه با بیان اینکه 31 شرکت در حوزه فناوری در استان وجود دارد، افزود: امروز در بسیاری از تولیدات مانند رب، موتور و مواد شیمیایی به اندازه بسیاری از کشورهای منطقه واحد تولیدی داریم؛ به طوری که در استان 140 واحد تولید لبنیات است؛ اما در رقابت برای ورود به بازارهای همسایگان نقش زیادی نداریم.
وی بیان کرد: برخی از تکنولوژیها و نوع کالای تولیدی در کشور قابل رقابت با کشورهای دیگر نیست، به نظر من شرکت های دانش بنیان و فناور میتوانند نقش اساسی در افزایش کیفیت کالاها و تکنولوژی جهت حضور در بازارهای بین المللی داشته باشند.
رسولیان خاطرنشان کرد: تلاشهای شرکت ها و پارک های علم و فناور تاثیراتی در افزایش کیفیت و تولید کالا و تکنولوژی کشور داشته است تاجایی که امروز هنگ کنگ چهارمین بازار صادراتی ایران شده است.
سرپرست امور اقتصادی و سرمایه گذاری استانداری خراسان رضوی از دیگر مشکلات کشور را فاصله بین دانشگاه و صنعت دانست و متذکر شد: ارتباط بین دانشگاه و صنعت یکی از مشکلات است و باوجود تلاشهای زیاد هنوز بین این دو فاصله بسیاری وجود دارد.
وی ضمن اشاره به دیدارهای هر هفته استانداری خراسان رضوی از بخش های مختلف صنعت و شرکتهای دانش بنیان تصریح کرد: اشکالاتی به شرکت های دانش بنیان وارد است.
رسولیان گفت: این شرکت ها در حوزه تجاری سازی، بازاریابی، تامین مالی و ایجاد ارتباط با واحدهای تولیدی و دولتی و تامین اجتماعی موفق نبوده اند که این امور باید حل شود.
سرپرست امور اقتصادی و سرمایه گذاری استانداری خراسان رضوی در ادامه سخنان خود با بیان این نکته که صادرات شرکتهای دانش بنیان 10 میلیارد دلار بوده است، افزود: جهت حمایت از شرکت های دانش بنیان کارگروهی بر اساس اقتصاد مقاومتی شکل گرفته است.
وی از دیگر اقدامات استانداری در جهت حمایت از شرکت دانش بنیان را دادن تسهیلات به آنها دانست و خاطرنشان کرد: اکنون سود تسهیلات بانکی برای شرکتهای دانش بنیان چند درصدی کمتر شده است.
کشورها بدنبال ایجاد اپک در زمینه گاز هستند
در ادامه مراسم سیدحسن علم الهدی گفت: نشست بولیوی به این معنا است که کشورهای صاحب گاز به این نتیجه رسیده اند که برای گاز نیز اوپک داشته باشند.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی به استفاده بشر از انرژی نفت و گاز در سالهای زیاد اشاره کرد و افزود: امروز دچار آلودگی زیستی، سوراخ شدن لایه اوزون و ناهنجاری های حرکتی و بیماری مردم شدهایم و شهرهای بزرگ دنیا مانند تهران اکنون تبدیل به پارکنیگ شدهاند، بنابراین باید به فکر انرژیهای جایگزین باشیم، هرچند استفاده از این انرژی ها در ابتدا گران است؛ اما بعد راحت تر می توان از آنها استفاده کرد.
وی بیان کرد: هنوز برخی از کشورهای دنیا از انرژهایی مانند زغال سنگ، گازوئیل و نفت استفاده میکنند که گاز وضعیت دیگری دارد و در مقایسه با سایرسوختها و انرژیها ارزان و پاک است.
علم الهدی با بیان اینکه از جمله مزیت های دیگر انرژی گاز این است که برخلاف نفت غیر قابل تحریم است، تصریح کرد: گاز به صورت ارزش افزوده می تواند محور توسعه و پیشرفت کشور باشد و حتی از جایگاه کنون خود صعود کند، در نتیجه این انرژی باید تبدیل به میعانات مختلفی شود که این ارزش افزوده را داشته باشد.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی متذکر شد: تبدیل گاز به میعانات مختلف از سرفصلهای صنعت گاز کشوری بود که نمی دانم این امر به جایی رسید یا خیر؟
وی گفت: کشور ما کلکسیونی از ظرفیت های طبیعی و انسانی است که می خواهد با استفاده از این ظرفیتها پیشرفت کند و دنیا به هر شکلی میخواهد جلوی این پیشرفت را بگیرد.
تسهیلات 38 میلیارد تومانی به شرکت دانش بنیان در چند سال اخیر
در ادامه رضوی، نماینده دولت در صندوق پژوهش و فناور مشهد،گفت: این صندوق در سالهای گذشته 38 میلیارد تومان تسهیلات در اختیار شرکت های دانش بنیان قرار داده است و در سال 95 نیز 10 میلیارد تومان تسهیلات به این شرکت ها داده است.
نماینده دولت در صندوق پژوهش و فناور مشهد با بیان این نکته که این صندوق در تلاش جهت سرمایهگذاری در شرکت های دانش بنیان است، بیان کرد: در حال حاضر سرمایه این صندوق 2.5 میلیارد تومان است که قرار است این مبلغ به 10 میلیارد تومان افزایش پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: این صندوق همچنین درصدد سرمایه گذاری خطر پذیر در شرکت های دانش بنیان است و اکنون با دوشرکت قرداد بسته است.
حمایت دولت از سرمایهگذاری خطرپذیر در شرکت های دانش بنیان
در ادامه قادریفر، قائم مقام توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری، گفت: از جمله مشکلات شرکت های دانش بنیان بازار یابی است و ما در خصوص مسائل مالی مشکل زیادی نداریم.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه 35 شرکت دانش بنیان در صنعت گاز فعال هستند، در خصوص سیاست های دولت در توسعه شرکتهای دانش بنیان افزود: جهت توسعه شرکت های دانش بنیان در پنج استان ستاد فناوری ایجاد کرده ایم که یکی از این آنها ستاد توسعه فناوری و انرژی است.
قادری فر افزود: معاونت علمی و فناروی رئیس جمهوری همچنین سرمایهگذاری خطرپذیر دراین شرکت ها را مورد حمایت قرار میدهد.
وی در پایان سخنان خود با بیان اینکه پارک علم و فناوری خراسان رضوی جزو پنج پارک فعال در کشور است، یادآور شد: در حال حاضر 156 شرکت در این پارک مستقر هستند.