آخرین اخبار:
کد خبر:۶۴۹۸۵۸
از سلسله برنامه‌های ازدواج دانشجویی؛

جشنواره «مسیر خوشبختی» در دانشگاه‌های خراسان رضوی آغاز به کار کرد

ششمین دوره جشنواره «مسیر خوشبختی» از سلسله برنامه‌های ازدواج دانشجویی دانشگاه‌های خراسان رضوی آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام مجیدی، مدیر ستاد ازدواج دانشجویی استان خراسان رضوی در ششمین دوره جشنواره« مسیر خوشبختی» در تالار ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: جشنواره امسال با شعار« ازدواج آگاهانه، بهنگام و آسان» برگزار خواهد شد و علاوه بر اجرای برنامه‌های آموزشی در بخش‌های مجردین و زوجین، تسهیلاتی نیز برای دانشجویان در نظر گرفته شده است.

مدیر ستاد ازدواج دانشجویی خراسان رضوی بیان کرد: این تسهیلات برای زوجین دانشجو از جمله خرید کالا تا سقف 10 میلیون تومان و تسهیل درخرید مسکن می‌باشد.

وی از راه اندازی مرکز همسان گزینی خشت اول؛ تحت نظارت ستاد ازدواج دانشجویی استان خراسان رضوی هم خبر داد و گفت: در این مرکز علاوه بر ارایه مشاوره در حوزه های مختلف روانشناسی، از دانشجویان جهت طی کردن فرایند همسان گزینی نیز ثبت نام به عمل خواهد آمد.

حجت الاسلام مجیدی خاطرنشان کرد: امسال دوره‌های آموزشی ویژه مجردین در پنج جلسه و دوره‌های آموزشی متاهلین در هفت جلسه تدارک دیده شده ودر مجموع 9 جلسه همایش برای دانشجویان متاهل، مجرد و والدین آنان در نظر گرفته شده است.

در ادامه این مراسم حبشی، کارشناس مسائل خانواده پرهیز از تنوع طلبی و اهتمام به خودکنترلی را به عنوان اهرم های کمک کننده در پیشگیری از شکل گیری ارتباطات نا ایمن دانست و افزود: مبارزه با نفس و حفظ نگاه از مصادیق خود کنترلی است.

وی با اشاره به انتظارات افراد از ازدواج در شرایط سنی مختلف، انتخاب همسر در دوران نوجوانی را به دلیل وجود احساسات و نگرش‌های متغّیر همراه با مشکلاتی دانست و گفت: دوران جوانی بهترین فرصت برای تشکیل زندگی است، چرا که هدف و شخصیّت فرد تا حّد زیادی شکل گرفته و تثبیت شده است.

این کارشناس مسائل خانواده بیان کرد: تأخیر و ایجاد وقفه در ازدواج، فرد را دچار نوعی وسواس در انتخاب کرده و زمینه‌های انتخاب را محدود می‌سازد.

حبشی در خصوص مطلق گرایی برخی افراد نسبت به معیارهای ازدواج نیز هشدار داد و گفت: توجه به خصوصیاتی همچون زیبایی به عنوان معیار اصلی، فرد را دچار نوعی تنوع طلبی، دیگر خواهی و تردید نسبت به انتخابش می کند.

حبشی ادامه داد: دریافت و احساس اولیه‌ی شما پس از ازدواج تشدید می‌شود، به این معنا که اگر دریافت شما به فرد، تمایل باشد علاقه ایجاد می‌شود و در صورت اِکراه داشتن، تنفر بوجود می‌آید، پس لازم است نسبت به این احساس توجه و دقت بیشتری داشته باشید.

سلطه گری همسران اقتدار نمی‌آفریند

وی با اشاره به اهمیت فراگیری برخی دانش و مهارت ها در زندگی مشترک گفت: از جمله مهارتهای مهم و کمک کننده در این خصوص، شناخت اقتدار مرد در خانواده است که به مفهوم تکیه گاه قرار گرفتن اوست و نه سلطه گری و اعمال زور، زیرا برخی از مردان اقتدار را مترادف با سلطه گری می‌دانند.

این کارشناس مسائل خانواده با اشاره به ضرورت شناخت تفاوت‌های جسمی و روانی همسران گفت: به هر میزان که آشنایی همسران با ویژگی های جنس مکمل بیشتر باشد، میزان رضایت آنان از زندگی مشترک بیشتر و چالش های پیش رویشان کمتر خواهد بود.

حبشی با بیان اینکه توجه به«اقتدار مرد» و «لطافت زن»،دو اصل مهم در زندگی مشترک است، افزود: اساس وجودی مرد بر اقتدار و پایه وجودی زن بر لطافت بنا شده و درک این دو واقعیت از سوی همسران می تواند در بقاء و استحکام زندگی مشترک تاثیر بسزایی داشته باشد.

این مشاور خانواده اضافه کرد: چنانچه اقتدار یک مرد در خانواده حفظ شود، مفاهیمی همچون غرور، قدرت، شجاعت، تعهد و مدیریت که ویژگی هایی مردانه به شمار می رود نیز، در مسیر تامین کنندگی، آرامش بخشی و ایجاد فضای امن روانی در خانواده بکار گرفته خواهد شد، اما اگر این مفهوم توسط همسر یا فرزندان کمرنگ یا بی اهمیت شمرده شود، هویت وجودی مرد شکسته شده و سلب حمایت او از خانواده در ابعاد مختلف نمایان خواهد شد.

وی تاکید کرد: اقتدار به معنای سلطه جویی، تهدید و زورگویی مرد در خانواده نیست، بلکه فراهم ساختن زمینه هایی است که همسر و فرزندان بتوانند بدون ترس از نتایج رفتار یا گفتارشان آنچه را که مهم و ضروری می‌دانند بیان کنند یا بروز دهند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار