بيش از هزار سند جعلي گذرنامهاي در سال 88 كشف شد
به گزارش گروه اجتماعي «شبکه خبر دانشجو»، سرهنگ محمود صادقي امروز 24 فروردين ماه در نشست خبري كه در ساختمان پليس گذرنامه برگزار شد، با ارائه آمار عملكرد اداره گذرنامه ناجا اظهار كرد: ميزان صدور گذرنامه در سال 87، 2 ميليون و 140 گذرنامه بوده كه اين آمار در سال 88 به 2 ميليون و 260 هزار جلد گذرنامه رسيده است كه ميزان صدور گذرنامه در سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال 87 كاهش 5.4 درصدي داشته است.
وي ادامه داد: در سال گذشته، هزار و 652 سند جعلي در رابطه با گذرنامه كشف شد كه اين آمار در سال 87، هزار و 108 مورد بود.
صادقي بيان کرد: همچنين در سال 88 به 16 هزار و 230 مورد گذرنامه مفقوده رسيدگي شد كه اين آمار در سال 87، 17 هزار و 150 مورد بود و اين ميزان كاهش 5.3 درصدي رسيدگي به گذرنامههاي مفقوده در سال گذشته را نشان ميدهد.
رئيس پليس گذرنامه اظهار داشت: سال گذشته، 12 ميليون و 544 هزار و 252 مورد تردد از سوي ايرانيان صورت گرفته است كه اين آمار در سال 87، 10 ميليون و 990 هزار و 934 مورد بود و اين ميزان افزايش 14 درصدي تردد مسافران ايراني را در مرزهاي زميني، دريايي و هوايي كشور نشان ميدهد.
وي گفت: ميزان كشفيات اسناد جعلي همچون كارت معافيت، كارت پايان خدمت، كارت ملي و شناسنامه، افزايش 49 درصدي در سال گذشته داشته است.
صادقي با اشاره به آمار تردد اتباع خارجي خاطرنشان كرد: در سال گذشته، 4 ميليون و 631 هزار مورد ورود و خروج از سوي اتباع خارجي در مرزهاي كشور صورت گرفته كه اين آمار افزايش 14 درصدي را نسبت به مدت مشابه سال 87 نشان ميدهد و در سال 87، 4 ميليون و 46 هزار مورد تردد از سوي مسافران اتباع خارجي صورت گرفته بود.
رئيس پليس گذرنامه در ادامه از متلاشي شدن 5 باند جعل اسناد هويتي و اسناد دولتي در سال 88 خبر داد و گفت: در سال گذشته، 5 باند جعل اسناد هويتي و اسناد دولتي متلاشي شد که طي سال گذشته با متلاشي شدن اين باندها، 66 نفر دستگير و به مراجع قضايي تحويل داده شدند.
وي گفت: پليس گذرنامه در رابطه با وضعيت زائران حج، طي سال گذشته تسهيلاتي را در نظر گرفته است، به طوري كه با گرفتن ليست اسامي زائران از سازمان حج و زيارت در رابطه با وضعيت خروج اين افراد، اطلاعرساني شد تا آنها به منظور رسيدگي به اعتبار گذرنامه، ممنوعيت خروج و غيره خود اقدام كنند.
صادقي افزود: هزينه صدور گذرنامه افزايشي نيافته و همانند سال گذشته است، اگر طي چند روز آينده هزينه صدور گذرنامه افزايش يابد، اطلاعرساني خواهد شد.
رئيس پليس گذرنامه خاطرنشان كرد: افرادي كه گذرنامه آنها مفقود شده است، بايد موضوع را به مديريت گذرنامه استانها اطلاع دهند و در حين رسيدگي به اين موضوع، درخواست گذرنامه مجدد را داشته باشند.
وي در رابطه با آخرين وضعيت صدور گذرنامه الكترونيكي بيان کرد: بخشي از بودجهاي كه از سوي دولت مصوب شده بود، در اوآخر سال گذشته پرداخت شد و پليس گذرنامه به دنبال خريداري دستگاههاي مورد نياز است كه اميدواريم در صورت تحقق اين موضوع، طي 6 ماهه دوم سال 89 گذرنامه الكترونيكي صادر شود.
صادقي گفت: كساني كه ممنوع الخروج هستند، تا زماني كه ممنوعيت خروج آنها لغو نشده است، برايشان گذرنامهاي صادر نميشود./انتهاي پيام/