آخرین اخبار:
کد خبر:۶۵۰۵۰۲
ایرج حریرچى در نشست خبرى:

اطلاعات ۷۵ میلیون و ۱۵۰ هزار نفر در سامانه پرونده الکترونیک سلامت وارد شده/ ۱۱ هزار تخت بیمارستانی دانشگاهی داریم

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: اطلاعات ۷۵ میلیون و ۱۵۰ هزار نفر از مردم در سامانه پرونده الکترونیک سلامت وارد شده و ۳۵ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از آن‌ها حداقل یک بار به مراکز مراجعه کردند.
ایرج حریرچى، سخنگوى وزارت بهداشت در نشست خبرى این هفته در خصوص قانون‌های برنامه ششم توسعه و پوشش بیمه سلامت گفت: قانون‌های این برنامه‌ها، پنج ساله وضع می‌شوند و در طول دوره قانون بر سایر قوانین حاکم هستند. 

وی افزود: بخش ۱۴ این قانون مربوط به سلامت و بیمه و زنان و خانواده است. بر اساس ماده ۷۰ این بخش دولت موظف است به منظور تحقق سیاس‌های کلی سلامت، تامین منابع پایدار برای بخش سلامت و مدیریت منابع از طریق نظام بیمه تا پایان سال اول به عمل آورد.
حریرچی در ادامه گفت: پوشش بیمه سلامت برای تمام آحاد جامع اجباری شده و برخورداری از منابع دولت را به وسع منوط کرده است.

وی افزود: از سال ۸۴ طرح بیمه روستایی اجباری شد و ۲۳ میلیون تحت پوشش خدمات بستری و سرپایی قرار گرفتند.

سخنگوی وزارت بهداشت اذعان داشت: تمام افراد تخت پوشش کمیته امداد، سازمان بهزیشتی و اقشار خاص تحت پوشش بیمه رایگان هستند و حق بیمه ۵۰ درصد افراد تحت پوشش را دولت پرداخت می‌کند همچنین دولت به عنوان کارفرما، حق بیمه کارکنان خود را نیز می‌دهد. این حق بیمه شامل سرپرست خانوار و تمامی افراد تحت تکفل است؛ چه خانوار پرجمعیت باشد چه کم جمعیت.

وی با اشاره به حقوق کارکنان دولت گفت: حقوق کارکنان دولت امسال کمتر از ۱ میلیون تومان است که باید ۷ درصد آن را برای بیمه پرداخت کنند. نمی‌گوییم این میزان افزایش یابد، اما باید تصورمان تغییر کند.

حریرچی گفت: یکی از مشکلات بیمه‌ها و بیمارستان‌ها مهاجران افغانستانی هستند که طبق برنامه ششم توسعه پوشش بیمه سلامت برای افراد خارجی و مقیم در کشور اجباری شده است. طبق سرشماری سال ۹۵ یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر اتباع خارجی در کشور داریم که برخی از آن‌ها که قانونی وارد شدند و تحت پوشش بیمه کمیساریا هستند و افراد غیرقانونی هیچ بیمه‌ای ندارند.

وی تصریح کرد: یکی از مشکلات سازمان بیمه سلامت، پرداخت نکردن حق بیمه دستگاه‌های اجرایی‌ست که دود آن در دراز مدت به چشم دولت می‌رود.

وی در ادامه گفت: این قانون عقد قرارداد و هرگونه پرداخت مازاد بر تعرفه تعیین شده و بدون فاکتور را ممنوع اعلام می‌کند. مردم می‌توانند هرگونه تخلف را به ۱۹۰ گزارش دهند.

بخشی از این قانون تاکید دارد بسته خدمات مورد تعهد صندوق‌های بیمه پایه سلامت توسط وزارت بهداشت تعیین و ابلاغ می‌شود و از ابتدای سال دوم اجرای قانون برنامه خرید خدمت توسط سازمان‌های بیمه‌گر درمانی، صرفا مطابق این بسته صورت می‌گیرد.

حریرچى، با اشاره به ارزیابی بیمارستان‌ها پس از زلزله غرب کشور، گفت: از سال ۸۶ بیمارستان‌ها مورد ارزیابی قرار گرفتند که ۷۳ درصد فرسوده و فاقد ارزش بهسازی لرزه‌ای بودند و در سال ۹۵ تخت‌های فرسوده به ۴۵ درصد کاهش پیدا کرده که این رقم نصف تخت‌های دولتی و دانشگاهی کشور را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: در حال حاضر جایگزینی تخت‌های موجود و احداث تخت‌های جدید راه‌حل این مشکل است چرا که بازسازی بسیاری از بیمارستان‌ها بیش از احداث آن هزینه دارد.

سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد: دولت تدبیر و امید در این ۴ سال گذشته ۲۴ هزار تخت یعنی سالانه ۶ هزار تخت احداث کرده است.

وی ادامه داد: در تهران ۷۵ درصد تخت‌های دولتی و دانشگاهی فرسوده هستند و حدود ۳۹ هزار و ۷۶۰ تخت در دست ساخت داریم که برای راه‌اندازی آن به بودجه نیاز است.

وی با اشاره به وضعیت بیمارستانهای تهران گفت: از ۲۵ هزار تختی که در تهران وجود دارد، ۱۱ هزار و ۱۷ تخت در بیمارستان‌های دولتی و دانشگاهی و بیش از ۱۱۴ هزار تخت در بخش خصوصی است.

حریرچی در این باره گفت: وزارت بهداشت، شهر تهران را بر اساس مطالعاتی به ۶ حوزه تقسیم کرده است که ۸ پروژه مادر برای این حوزه‌ها تعریف شده و هر پروژه ۱۵۰۰ تخت کل دارد، که در مواقع زلزله به ۲. ۵ برای ظرفیت ارتقا پیدا می‌کنند.

وی در ادامه سخنان خود در خصوص وضعیت اعتیاد در کشور گفت: اعتیاد یکی از آسیب‌های اجتماعی مهم است که ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر درگیر آن هستند و ما در حال حاضر از طریق مراکز غیر دولتی ترک اعتیاد ۸۷۶ هزار نفر را تحت درمان قرار داده‌ایم که ۵۵۹ هزار و ۲۰۷ نفر تحت پوشش سامانه آیداتیس هستند.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: اطلاعات ۷۵ میلیون و ۱۵۰ هزار نفر از مردم در سامانه پرونده الکترونیک سلامت وارد شده و ۳۵ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از آن‌ها حداقل یک بار به مراکز مراجعه کردند و حداقل یک بسته خدمتی دریافت کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار