رئیس شورای مرکزی دانشگاههای غیرانتفاعی کشور بیان کرد: از جانب دولت به دانشگاههای پیامنور و آزاد صدهاهزار میلیارد کمک میشود درحالی که به دانشگاههای غیرانتفاعی حتی یکریال هم پرداخت نشده است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی آهونمنش، رئیس شورای مرکزی دانشگاههای غیرانتفاعی کشور شب یکشنبه در نشست خبری با حضور خبرنگاران که در دانشگاه آفاق ارومیه برگزار شد اظهار داشت: در کل کشور 358 مؤسسه و دانشگاه غیرانتفاعی وجود دارد که از این تعداد 15 مؤسسه تبدیل به دانشگاه شده و تقریباً همین تعداد هم بهدلیل نداشتن استانداردهای لازم ظرفیت آنها به صفر رسیده است.
آهونمنش بیان کرد: نیم درصد دانشجویان دانشگاههای غیرانتفاعی دکتری و بقیه کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد هستند.
رییس شورای مرکزی دانشگاههای غیرانتفاعی کشور با تشریح شاخصهای ارزیابی دانشگاهها و دانشجویان بیان کرد: 71.2 درصد دانشگاههای کشور دولتی و 38.8 درصد دیگر خصوصی هستند.
وی تصریح کرد: چهار میلیون و 800 هزار نفر دانشجو در کشور در حال تحصیل هستند که از این تعداد 43.7 درصد در دانشگاههای خصوصی شامل آزاد و غیرانتفاعی و 56.3 درصد در دانشگاههای دولتی همانند دانشگاههای بزرگ و مادر مثل دانشگاه ارومیه و تبریز، علوم پزشکی و پیامنور تحصیل میکنند.
آهونمنش با ابراز گلایه از عدم کمک دولت به دانشگاههای غیرانتفاعی گفت: به دانشگاههای پیامنور صدهاهزار میلیارد کمک میشود و دانشگاه آزاد هم بهدلیل حضور سران ارشد نظام در رأس و سایر بخشهای آن، با نفوذ بالای خود در دولت، کمکهای زیادی دریافت میکند درحالی که به دانشگاههای غیرانتفاعی حتی یکریال هم پرداخت نشده است.
وی با ابراز رضایت از عملکرد دانشگاههای غیرانتفاعی و شهریه آن اظهار کرد: در دانشگاه دولتی برای هر نفر دانشجو در مقطع کارشناسی 48 میلیون هزینه جاری و صد میلیون هزینه کل صرف میشود درحالی که دانشگاه غیرانتفاعی بیشترین شهریه دریافتی از دانشجو در کل چهار سال، هشت میلیون تومان است که نشان از عملکرد مطلوب آن دارد.
دبیرکل دانشگاههای غیرانتفاعی کشور با ابراز ناخرسندی از قانون دانشگاههای غیرانتفاعی تصریح کرد: طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، در صورت تعطیلی و یا فوت مؤسس دانشگاه غیرانتفاعی، اموال وی به وزارت علوم تعلق میگیرد که این قانون مانع بزرگی برای ورود سرمایهگذاران به این بخش است که اصلاحیه این قانون به این شورا فرستاده شده و در دستور کار آن قرار دارد.
وی با اعلام توقف صدور مجوز دانشگاه غیرانتفاعی بیان کرد: در دولت نهم و برای مقابله با دانشگاه آزاد و تأثیرگذاری بهروی آن، تعداد دانشگاههای غیرانتفاعی و پیامنور بهشدت افزایش پیدا کرد.
آهونمنش افزود: برای پیشرفت یک دانشگاه دو اصل سرمایهگذاری و تحقیقات صورتگرفته مهم و مؤثر است که یکی بهدلیل برخی مشکلات اساسنامهای و عدم ثبات و اطمینان از هزینههای دانشگاههای غیرانتفاعی، این دانشگاهها جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده و نمیتوانند اعضای هیئت علمی جذب کنند.