آخرین اخبار:
کد خبر:۶۵۲۱۰۹

«آرزوهای» سه نوجوان عشق اروپا در هیسپان/ «رسوایی آژانس دارویی فرانسه» از نگاه شبکه پرس تی وی/ اظهارات سعدالله زارعی؛ کارشناس مسائل بین الملل درباره شبکه‌های برون مرزی

مستند «آرزوهای دست نیافتنی» از هیسپان تی وی، «قرص: رسوایی پشت یک افسانه» از پرس تی وی و اظهارات سعدالله زارعی درباره شبکه‌های برون مرزی بسته خبری امروز شبکه‌های برون مرزی است.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ مستند «آرزوهای دست نیافتنی» (The Art of Becoming) از هیسپان تی وی، داستان سه نوجوان آسیایی و آفریقایی است که برای رسیدن به یک زندگی رویایی به اروپا مهاجرت کرده اند، ولی با واقعیت‌های دیگری مواجه می‌شوند.

مستند «آرزوهای دست نیافتنی» روایت سه نوجوان از سه کشور افغانستان، سوریه و گینه را به تصویر می‌کشد که دل به امید آینده‌ای بهتر در اروپا بسته اند و تلاش می‌کنند به این آرزوی خود جامه عمل بپوشانند.
در مستند «آرزوهای دست نیافتنی» دوربین با «فتاح» نوجوانی افغانستانی که در حال حاضر در ترکیه به سر می‌برد و به کار خیاطی مشغول است، همراه می‌شود. او تلاش می‌کند با کار زیاد، پول بیشتری پس انداز کند تا بتواند به سفر خود به اروپا ادامه دهد.

در ادامه این مستند با «صالح» نوجوان ۱۱ ساله سوریه‌ای آشنا می‌شویم که به دور از والدین خود در مرکزی در بلژیک و به دور از جنگ به سر می‌برد و در نهایت «ممدو» جوانی کم و سن و سال از گینه است که به صورت غیر قانونی وارد بلژیک شده و در کار ساختمانی فعالیت دارد. او می‌خواهد در این کشور به تحصیل خود ادامه دهد، ولی در حال حاضر امکان آن وجود ندارد.

در طول این مستند ما با سختی هایی که هرکدام از این افراد در غربت تحمل می‌کنند آشنا می‌شویم و متوجه می‌شویم که تصمیم آن‌ها از رفتن به اروپا از روی اجبار و ناچاری بوده و بیشتر برای فرار از جنگ و گرسنگی همه این مشکلات را تحمل می‌کنند. در انتهای این مستند خواهیم دید که فتاح در راه رفتن به یونان توسط پلیس دستگیر و زندانی می‌شود و در نهایت به ترکیه بر می‌گردد. صلاح پس از سه سال و نیم، پناهندگی سیاسی می‌گیرد و بالاخره می‌تواند والدینش را ببیند و تلاش ممدو برای دیپورت نشدن راه به جایی نمی‌برد.

مستند «آرزوهای دست نیافتنی» محصول سال ۲۰۱۳ و به کارگردانی هانه فیلیپو و کاترینا وویستکه، دوبله شده در هیسپان تی وی، در سه قسمت ۲۵ دقیقه‌ای از چهارشنبه ۲۲ آذرماه ساعت ۳۰: ۷ به وقت تهران به روی آنتن این شبکه اسپانیایی زبان می‌رود و در ساعات ۳۰: ۱۴ و ۳۰: ۲۰ همان روز بازپخش خواهد شد.

«رسوایی آژانس دارویی فرانسه» از نگاه شبکه پرس تی وی

مستند «قرص: رسوایی پشت یک افسانه» (The pill: scandals behind a. myth) در شبکه پرس تی وی به بررسی قدرت شرکت‌های دارویی و ضعف مسئولان حوزه سلامت در فرانسه می‌پردازد.

این مستند محصول مشترک دو شرکت CHENGYU و FLAB در سال ۲۰۱۴ است و به کارگردانی م‌ها خراط به زبان فرانسوی تولید شده است.

مستند «قرص: رسوایی پشت یک افسانه» داستان استفاده ۱۵۰ میلیون زن در دنیا از قرص‌های ضد بارداری را به تصویر می‌کشد. این مستند نشان می‌دهد که این قرص دارای عوارض جانبی مانند افسردگی و چاقی است، اما شاید مهم‌ترین عارضه این قرص‌ها برای مصرف کنندگان، لخته شدن خون و در نتیجه سکته قلبی یا مغزی است.
این مستند در ادامه نشان می‌دهد که آژانس دارویی بریتانیا حدود بیست سال قبل مصرف کنندگان را از این نکته آگاه کرده بود، اما داستان در فرانسه فرق می‌کند. آژانس دارویی فرانسه تن‌ها در سال ۲۰۱۳ و بعد از شکایت برخی از قربانیان این قرص‌ها به وجود چنین عارضه‌ای اعتراف کرد.

مستند «قرص: رسوایی پشت یک افسانه» این واقعیت را به تصویر می‌کشد که در فرانسه حدود ۲۵۰۰ نفر به دلیل استفاده از این قرص به مشکلات شدید جسمی مبتلا شده و حدود ۲۰ نفر نیز جان خود را از دست داده اند. این اثر در ادامه به بررسی این سوال می‌پردازد که چرا آژانس دارویی فرانسه، مصرف کنندگان را از عوارض احتمالی این قرص آگاه نکرده است و چرا پزشکان این کشور زنان را بی محابا به مصرف این قرص‌ها تشویق می‌کرده اند؟

مستند «قرص: رسوایی پشت یک افسانه» ۲۱ و ۲۲ آذر ماه در دو قسمت ۲۵ دقیقه‌ای ساعت ۰۴: ۰۰ به وقت تهران از شبکه پرس تی وی پخش می‌شود. تکرار این برنامه به ترتیب در ساعات ۰۰: ۰۹، ۰۰: ۱۵، ۰۰: ۲۱ و ۰۰: ۰۱ به روی آنتن خواهد رفت.

سعدالله زارعی:
شبکه‌های برون مرزی باید دغدغه مسئولین باشند/
نقصان پشتیبانی مالی از شبکه‌های برون مرزی تاثیر مستقیم بر عملکرد این رسانه‌ها دارد/

یک کارشناس مسائل بین الملل تاکید کرد: با توجه به محدودیت‌های ماهواره‌ای برای شبکه‌های برون مرزی ایران باید امکان ایجاد و راه اندازی ماهواره مستقل برای خود را فراهم کند
سعدالله زارعی هدف از راه اندازی شبکه‌های برون مرزی را جهت دهی، اعتمادسازی و رفع شبهات افکار عمومی خارج از کشور نسبت به نظام جمهوری اسلامی دانست و افزود: اساسا ارتباط با افکار عمومی جهان و اثرگذاری روی ملت‌ها نیاز زبان انتقال است که رسانه‌ها این قدرت اثرگذاری را دارند.

این کارشناس بین الملل درباره نقش شبکه‌های برون مرزی در کمرنگ کردن تبلیغات سوء رسانه‌های غربی و معاند اظهار کرد: در واقع باید ببینیم به اندازه‌ای که رقبا و مخالفان به رسانه‌های خود اهمیت می‌دهند، برایشان شخصیت قائل هستند، برای آن‌ها جایگاهی مهم درنظر می‌گیرند، از آن‌ها دفاع و وقت و هزینه صرف می‌کنند و پای اشتباهات رسانه‌ای خود می‌ایستند؛ آیا در ایران هم چنین است؟ مقامات ارشد کشور ما چه قدر برای شبکه‌های برون مرزی ارزش قائل هستند؟ وقتی امیر قطر برای افتتاح دفتر شبکه الجزیره در سودان حضور می‌یابد آیا مسئولین اجرایی ما هم این کار را می‌کنند؟ آیا مدیران وزارت امور خارجه و یا رئیس جمهور زمینه نفوذ این شبکه‌ها را فراهم می‌کنند؟
استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: باید تناسبی بین توقع و پشتیبانی وجود داشته باشد. وقتی رسانه‌ای از نظر پشتیبانی مالی دچار نقصان باشد، نمی‌تواند با شبکه‌های غربی رقابت کند.

زارعی تاکید کرد: شبکه‌های هیسپان و پرس تی وی در آمریکای لاتین اسپانیایی زبان و کشورهایی که به زبان انگلیسی تکلم می‌کنند تاثیر بسزا و طرفداران بسیاری دارند.

این کارشناس مسائل بین الملل درباره نقش شبکه‌های برون مرزی در کاهش ایران هراسی نیز تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که در سطح بین الملل دنبال می‌شود، ارائه تصویر خطرناک، پرمسئله، عقب افتاده و فاقد آینده از ایران و ایرانی است.

وی افزود: شبکه‌های برون مرزی ما تا حدی که دیده شده اند، پیام معکوس این روند را به جهانیان رسانده اند و تصویری از ایران پیشرفته، فعال و آینده روشن را به نمایش گذاشته اند. اگر پیام‌ها به بهترین شیوه، قابل قبول‌ترین روش‌ها و تصاویر ارائه شده، ولی دیده نشوند طبیعتا تاثیر کمتری خواهند داشت.

وی تاکید کرد: شبکه‌های برون مرزی هر جا که دیده شده اند در مقایسه با رقبای خود آثار قابل قبولی را ارائه داده اند.
این تحلیلگر مسائل بین الملل درباره اولویت‌های تولید برنامه و محتوا در شبکه‌های برون مرزی نیز عنوان کرد: باید شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی را گسترش دهیم و سرمایه گذاری در تکنولوژی فضایی و فراهم آوردن ماهواره مستقل با جدیت تمام دنبال شود.

زارعی ادامه داد: شبکه‌های برون مرزی باید در سطح ملی دغدغه مسئولین باشند و مقامات باید احساس کنند که کاری مهم‌تر از توجه به این رسانه‌ها و کمک به آن‌ها در پیشبرد اهداف اصلی اش ندارند.
به گفته وی؛ وقتی برخی از مقامات مسئول ما برای بیان سخنان مهم خود به رسانه‌های خارجی متوسل می‌شوند، پس انتظار دیده شدن و مطرح شدن رسانه‌های برون مرزی کشور را در دنیا نباید داشته باشیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه درباره پخش فیلم، سریال و مستند از شبکه آی فیلم و نشان دادن سبک زندگی ایرانی اسلامی از این طریق اظهار کرد: یکی از شبکه هایی که در کشورهای عربی خوب دیده شده و درخشیده، آی فیلم است. این شبکه نشان داده که حرف هایی برای گفتن دارد و توانسته به شکل نسبی سبک زندگی ایرانی اسلامی را در آثار خود منعکس کند.

زارعی درباره ارزیابی خود از شبکه‌های پرس تی وی، هیسپان تی وی و آی فیلم عنوان کرد: برای این شبکه‌ها کم هزینه می‌کنیم. در واقع ساختار رسانه‌ای ما در عرصه بین الملل نحیف است.

وی تاکید کرد: باید شبکه‌های برون مرزی ما کاملا در همه جا دیده شوند تا بتوانیم اثرگذاری آن‌ها را ببینیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار