امیر رحیمی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان در گفتوگو با خبرنگار دانشجو، در خصوص رتبه دانشگاه اصفهان در بین دانشگاههای کشور بیان داشت: در بررسی معاونت آموزشی وزارت علوم از وضعیت دانشگاهها که اخیراً اعلام شد، نشان میدهد دانشگاه اصفهان در بین 13 دانشگاه سطح یک کشور رتبه هفتم را دارد.
وی با اشاره به رتبهبندیهای بینالمللی افزود: موسسهای که رتبهبندیهای مختلف را رصد و اعلام میکند، پایگاه استنادی جهان اسلام است، این سایت منبع خوبی برای کسانی است که میخواهند نسبت به رتبهبندیها اطلاعات پیدا کنند، دانشگاه اصفهان در رتبهبندیهای مختلف که اعلام میشود رتبههای متفاوتی دارد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان با بیان این که در رتبهبندی لایدن رتبه 797 متعلق به دانشگاه اصفهان است، گفت: در زیرشاخه ریاضی و کامپیوتر در همین رتبهبندی جایگاه 240 دنیا را داریم؛ اما این را اعلام نمیکنیم چون جامع نیست.
رحیمی تصریح کرد: به یک نظام رتبهبندی نمیتوان اعتماد و تکیه کرد چه به نفع باشد چه به ضرر دانشگاه چرا که برخی از شاخصهایی که در این نظامها مد نظر قرار میگیرد با آنچه ما در کشور و دانشگاههایمان داریم متفاوت است.
وی با بیان این که به همین دلیل است که ما رتبههای برتر را در جهان نداریم، تاکید کرد: نیاز به یک نظام رتبهبندی دقیقه در داخل کشور حس میشود تا با شاخصهای دقیق رتبه واقعی دانشگاهها را تعیین کند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان یادآور شد: به عنوان مثال مقالههای بینالمللی به عنوان یک شاخص در رتبه بندهای مطرح است که تعداد آن تقسیم بر اعضای هیأت علمی میشود این در حالی است دانشگاه اصفهان جامع بوده و تعداد مقالات آن مربوط به نیمی از اعضای هیأت علمی در رشتههای علوم پایه و مهندسی است.
وی با بیان این که در چنین شاخصهایی رتبه واقعی دانشگاهها مشخص نمیشود، گفت: با این وجود این شاخصها به عنوان راهنما میتواند عمل کند و میتواند نشان دهد چه میزان در فناوری یا مقالات برتر توانستهایم خوب عمل کنیم.
به گفته رحیمی، تولید علم برتر، تدوین نقشه راه تحقیقاتی هیأت علمی و ورود به پروژههای کلان کشوری و استان مهمترین دستاوردهای دانشگاه اصفهان در حوزه پژوهش در یک سال اخیر بوده است.