آخرین اخبار:
کد خبر:۶۵۲۴۹۱

مالکی: برای رسیدن به تمدن اسلامی باید با دولت‌های حامی تکفیر و تندروی مقابله کرد

نوری المالکی نخست‌وزیر پیشین عراق در یادداشتی شرط ورود به تمدن اسلامی جدید را گذار از تفکر تکفیری و فرقه‌گرا معرفی می‌کند که جز از راه غلبه بر منابع دولتی این تفکر میسر نیست.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «نوری المالکی» دبیر کل حزب الدعوه عراق و نخست‌وزیر سابق این کشور در یادداشتی بر لزوم بازسازی تمدن اسلامی جهت گذار از مشکلات و تهدیدها تأکید کرد و با خطاب قرار دادن متفکران و علمای اسلامی برای رسیدن به این هدف، دو شرط اساسی و یا گام مهم را لازم دانست.

المالکی در این یادداشت که در روزنامه الصباح عراق منتشر شد، گام اول را بازگشت به اصول اسلامی و پژوهش علمی در این باره که خواسته‌های حال و آینده را پاسخ دهد دانست. او تأکید کرد که باید در این راه از پیچیدگی‌ها و فقه سنتی جدا شد و به ابزارهای اجتهاد جدید استناد کرد و قرآن کریم و سنت را بر اساس موضوعات جدید مورد بررسی قرار داد.

نخست‌وزیر سابق عراق، گام دوم را بهره‌وری از علوم و فنون عصر جدید در تمامی رشته‌ها تا جایی که با شریعت و اهداف آن در تعارض نباشد، دانست و در این باره تأکید کرد که باید بهره وری همراه با ابداع و نوآوری‌ باشد و صرفا تقلیدی نباشد.

نوری المالکی در ادامه یادداشت خود آورده است که علمای شریعت و متخصصان علوم جدید باید برای تطابق موارد گفته شده، با یکدیگر همکاری و مشورت کنند تا بتوان یک نظریه اسلامی و جامع و شامل که تمدن‌ساز باشد ارائه کرد و این نظریه باید بتواند مذاهب اسلامی را به یکدیگر نزدیک کرده و مواضع آن‌ها را یکسان کند.

مالکی از دیگر ویژگی‌های یک نظریه اسلامی تمدن‌ساز را این می‌داند که بتواند اختلافات فقهی و تاریخی و عقیدتی و تفاوت‌های اجتماعی را به حاشیه براند.

وی سپس تفکر انحرافی و تندروی را از مهم‌ترین تهدیدات پیش روی تمدن‌سازی اسلامی معرفی می‌کند و تفکر تکفیری فرقه‌گرا را مهم‌ترین مصداق انحراف و تندروی می‌شمارد و تأکید می‌کند: «تفکر تکفیری تروریستی صرفا یک فکر یا نظریه و پروژه نیست، بلکه یک عقیده و فقه یک و منظومه ایدئولوژیک فعال است که عمر آن به نزدیک سه قرن می‌رسد.»

وی برون داد این ایدئولوژی را مخالفت با هر مفهوم و عقیده و منافع سیاسی نا همسو عنوان کرد که به دخالت آشکار در امور دیگر کشورهای عربی و اسلامی منجر می‌شود و نهایتا جنگ و کشتار و ویرانی و محاصره اقتصادی را در پی دارد چرا که این ایدئولوژی صرفا در کتاب‌ها و رسانه‌ها دنبال نمی‌شود، بلکه از سوی کشورهایی حمایت و تقویت می‌شود.

نوری المالکی در بخش پایانی یادداشت خود، تحقق وحدت اسلامی و تمدن اسلامی را جز از راه غلبه بر عقاید تکفیری و فرقه‌گرایی نمی‌داند و تأکید می‌کند که این مهم میسر نمی‌شود جز با غلبه بر دولت‌هایی که این نوع تفکر را تغذیه و تقویت می‌کنند.

نخست‌وزیر پیشین عراق در آخر به برنامه‌ریزی‌ها برای دخالت‌ها و فتنه انگیزی‌ها درعراق اشاره می‌کند که همراه با نزدیک شدن به موعد انتخابات پارلمانی از سوی سازمان‌های تکفیری و فرقه‌گرا در این کشور در حال فعال شدن است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار