معاون حقوقی رئیسجمهور در دانشگاه آزاد اصفهان با اشاره به مفاد قانونی درباره حق سلامت در قوانین و منشورهای بینالملل گفت: حق هر فردی است که بهترین سلامت جسمی و روحی را داشته باشد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از اصفهان، لیلا جنیدی در نخستین کنگره بینالمللی حقوق سلامت در زمینه حقوق متقابل پزشک و بیمار در دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان بیان داشت: اگر بخواهیم بهصرف حقوق بیمار و پزشک بپردازیم، به حقوق خصوصی منحصر میشود و شاید به دلیل مربوط به تمامیت جان انسانها وارد حقوق عمومی هم بشود.
وی افزود: این طرح با نواقصی همراه باشد که باید رفع شود که بخش اعظم این طرح در راستای تأمین حقوق بیماران ازجمله کاهش پرداختی از جیب مردم است.
جنیدی ادامه داد: نادانستههای پزشکی مانند سایر رشتهها از دانستههایش بیشتر است؛ اما چون باجان انسان سروکار دارد همه به دنبال تضمینهایی برای حقوق بیمار هستیم و باید به این نکته توجه کنیم که اگر آسیبی به هر شهروند برسد باید آن را آسیب به خود بدانیم و از آن پیشگیری کنیم.
معاون حقوقی رئیسجمهور گفت: طبیعی است که پزشکی که قبل از جراحی احتمال زنده ماندن بیمار را ۵۰ - ۵۰ میداند، ترجیح میدهد این شانس زنده ماندن را به بیمار ندهد تا این خطر را برای خودش تقبل نکند.
وی بابیان اینکه دولت باید بخشی از درآمد خود را به سلامت اختصاص دهد تا حق همگانی رعایت شود، اذعان داشت: حقوق اساسی در کنار خوراک، مسکن، پوشاک، بهداشت و درمان مطرح است و اگر دقیقتر نگاه کنیم بهداشت با همه حقوق در ارتباط است و به گفته تعدادی از مسئولان و پزشکان به دلیل ارتباط این موضوع با تمامیت جسمی بیمار در برخی مواقع به جزا و حقوق عمومی ارتباط پیدا میکند که این موضوع باعث نگرانی جامعه پزشکی شده است.
جنیدی با اشاره به مفاد قانونی درباره حق سلامت در قوانین و منشورهای بینالملل و قانون اساسی کشور گفت: بر این اساس، حق هر فردی است که بهترین سلامت جسمی و روحی را داشته باشد و همه تدابیر برای فراهم شدن آن اتخاذ شود.
وی تصریح کرد: حق سلامت با حقوق نسل سوم حقوق بشر مانند حفظ محیطزیست نیز مرتبط است، زیرا جنبه عمومی آن بسیار قوی است و نمیتوان به آن فقط بهعنوان رابطه بین بیمار و پزشک نگاه کرد.
معاون حقوقی رئیسجمهور با تأکید بر اینکه تأمین حقوق سلامت فقط به عهده دولت نیست، گفت: امروزه در دنیا بسیاری از شرکتهای خصوصی در این زمینه واردشدهاند و حتی مسئولیت جدی درباره مسائلی مانند محیطزیست دارد و حق سلامت با حیات بشر ارتباط داشته و نخستین حق سازمانهای حقوق بشری است.
جنیدی در پایان گفت: دولتها تعهد دارند که از تضییع حقوق مردم جلوگیری کنند و آنچه در کشورهای یمن و میانمار شاهدیم این است که مردم این کشورها یا بهطورکلی از امکانات درمانی و بهداشتی محروم شدهاند و یا دسترسیشان به این امکانات محدودشده است و ما از نقد متخصصان در این زمینه استقبال میکنیم هرچند آنها نیز باید امکانات واقعی دولت را در نظر بگیرند.
به گزارش دانشجو اولین کنگره بینالمللی حقوق سلامت با تأکید بر حقوق متقابل پزشک و بیمار با حضور گروهی از پژوهشگران، استادان و صاحبنظران داخلی و خارجی، طی دو روزبه میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) در حال برگزاری است.
محورها و زمینههای این کنگره ۲ روزه، شامل حق بر سلامت، حقوق بیمه سلامت، تحول نظام سلامت، سهم خواری در پزشکی و حمایت قانونی از بیماران خاص است.
این رویداد علمی با تاکید بر حقوق متقابل پزشک و بیمار میزبان اساتید و مهمانان ویژه از کشورهای فرانسه، سوئیس، کانادا، قزاقستان و لبنان است.