سخنگوی وزارت بهداشت گفت: سالانه ۳۴ هزار میلیارد تومان به دلیل اثرات آلودگی هوا خسارت به اقتصاد ملی وارد میشود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر ایرج حریرچی در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه، اظهار داشت: اجزای بودجه وزارت بهداشت شامل بخش عمومی، درآمدهای اختصاصی از محل ارائه خدمات و تملک داراییهای سرمایهای یا بخش عمرانی است.
وی تصریح کرد: بودجه دانشگاههای علوم پزشکی در لایحه بودجه سال ۹۷، حدود ۱۷ هزار و ۴۱۴ میلیارد ریال و بودجه ستاد وزارت بهداشت ۵ هزار و ۱۳۳ میلیارد تومان است و از اعتبارات ستاد وزارت بهداشت، بیش از ۹۰ درصد نیز به صورت غیر مستقیم به دانشگاههای علوم پزشکی پرداخت میشود.
قائم مقام وزیر بهداشت با بیان اینکه اعتبار پزشک خانواده در بودجه سالهای ۹۴ و ۹۵، حدود ۲۰۲۷ میلیارد تومان بود، از کاهش بودجه این ردیف از ۲۰۲۷ به ۱۰۱۹ در بودجه سال ۹۶ و ۹۷ خبر داد.
دکتر حریرچی خاطرنشان کرد: بودجه ستاد وزارت بهداشت نسبت به سال گذشته یک درصد رشد داشته، اما اعتبارات عمرانی یا تملک دارایی سرمایهای وزارت بهداشت در سال ۹۷، ۴۳ درصد کاهش پیدا کرده و سازمان مدیریت و برنامه ریزی مقرر کرده که اعتبار کارهای عمرانی از محل یک درصد مالیات بر ارزش افزوده انجام شود.
سخنگوی وزارت بهداشت تاکید کرد: بودجه وزارت بهداشت در سال ۹۷ از محل یک درصد مالیات بر ارزش افزوده، نسبت به بودجه ۹۶، یک درصد رشد، اما بودجه وزارت بهداشت از محل هدفمندی یارانهها از ۴۸۰۰ میلیارد تومان به ۳۷۰۰ میلیارد تومان کاهش داشته است.
وی با تاکید بر لزوم اختصاص منابع پایدار به حوزه سلامت، یادآور شد: از دولت و مجلس درخواست داریم که به طور شفاف اعلام کنند که بودجه حوزه سلامت چه میزان است و همان ارقام را به صورت قطعی تا پایان سال به ما پرداخت کنند تا بتوانیم برنامه ریزی کنیم.
دکتر حریرچی اضافه کرد: هنوز بحثی از حذف یارانه بگیران و اختصاص منابع آن به حوزه بهداشت و درمان نشده که برخی افراد ایراداتی را وارد میکنند و اعتقاد دارند که این منابع نباید به حوزه سلامت اختصاص یابد.
قائم مقام وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پرداخت ۳۰ درصد از معوقات بخش دارو توسط سازمان غذا و دارو، گفت: ۶۰۰ میلیارد تومان از طریق بیمه سلامت و تهاتر، به طور مستقیم به شرکتهای پخش دارو و داروخانهها پرداخت شد.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: با توجه به گشایش نسبی مالی در دانشگاههای علوم پزشکی، مقداری از مطالبات آنها به بخش دارو پرداخت و تسویه شده است.
دکتر حریرچی در ادامه در خصوص آخرین وضعیت هانیه دختر سرپل ذهابی، اظهار داشت: هانیه دختر سرپل ذهابی، شب زلزله در بیمارستان پذیرش و صبح روز بعد، اقدامات درمانی برای شکستگی دنده وی انجام شد و با اقدامات فیزیوتراپی، بهبود نسبی در وضعیت وی حاصل شده، اما همچنان در انگشتان وی مقداری بی حسی وجود دارد.
وی افزود: مادر هانیه در زمان زلزله در مجاورت نفت قرار داشته و دچار سوختگی از ناحیه پا شده و اعمال جراحی و اقدامات درمانی لازم برای وی انجام شده و رو به بهبود و در حال ترخیص است.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به انجام اقدامات درمانی و ترخیص برادر هانیه از بیمارستان بعثت همدان، گفت: در همدان، کرمانشاه و اصفهان، هتل و منزل برای اسکان خانواده هانیه از سوی خیرین پیشنهاد شده است و ناراحتی پدر هانیه از انتقال و اعزام خانواده مصدومشان به بیمارستانهای شهرهای دیگر است.
دکتر حریرچی با بیان اینکه درمان زلزله زدگان غرب کشور، کاملا رایگان است، افزود: بر اساس اعلام رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، روند درمان و اسکان خانواده هانیه در کرمانشاه ادامه خواهد یافت، اما در بازدید هایی که از مناطق زلزله زده داشتیم، وزارت بهداشت، یکی از موفقترین دستگاههای خدمات رسان در مناطق زلزله زده بود.
قائم مقام وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص آزمون استخدامی وزارت بهداشت، خاطرنشان کرد: در این آزمون ۱۰ هزار و ۷۸۵ نفر استخدام میشوند که بیشترین گروه استخدامی شامل ۴ هزار و ۸۱۶ نفر در حوزه پرستاری و ۹۵۰ نفر در فوریتهای پزشکی است.
وی تصریح کرد: اوطلبان میتوانند از سه شنبه ۲۸ آذر ماه نسبت به دریافت کارت ورود به جلسه آزمون استخدامی اقدام کنند و آزمون استخدامی وزارت بهداشت به جز متخصصین، یک دی ماه برگزار میشود، اما راه اندازی بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی جدید، منوط به تخصیص نیرو و تامین بودجه مورد نیاز است.