دولت منطقه کردستان عراق طی بیانیهای، موضع خود درباره ناآرامیها و تظاهراتهای مردمی در این منطقه را اعلام کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، دولت منطقه کردستان، درباره تظاهراتها و ناآرامیهای جاری در این منطقه و اعتراضها به فساد و مشکل عدم پرداخت حقوقها، اعلام کرد که تظاهرات حق مشروع شهروندان است، اما در عین حال این دولت نگران اقدامات غیرمدنی طی این تظاهراتها است و به همین دلیل اجازه نمیدهد که از این تظاهراتها سوء استفاده شود.
دولت منطقه کردستان عراق طی بیانیهای که نسخهای از آن در پایگاه خبری «السومریة نیوز»، منتشر شد، اعلام کرد: دولت منطقه کردستان تظاهرات را حق مشروع شهروندان میداند و دایما از آن حمایت کرده و خواهد کرد.
در ادامه این بیانیه به توسل به خشونت برخی تظاهراتکنندگان و درگیریها در سلیمانیه و برخی شهرها و شهرکهای دیگر منطقه کردستان و آتش زدن ادارات دولتی و مقرهای حزبی و زخمی شدن شماری از شهروندان اشارهو درباره آنها هشدار داده شد.
در بیانیه دولت منطقه کردستان تاکید شده است که تظاهرات مسالمتآمیز و مدنی برای مطالبه حقوق در چارچوب قانون یک اقدام دموکراتیک است که کاملا اجازه آن داده میشود. اما سوء استفاده از این مطالبات شهروندان برای ایجاد خشونت و وارد آوردن خسارات مالی، ناامن کردن اوضاع به ویژه در زمانی که منطقه کردستان در حال تجربه شرایط دشواری است و با خطر فروپاشی مواجه است، برای هیچ طرفی جز دشمنان کردستان فایدهای ندارد لذا قطعا، این مسئله قابل قبول نیست.
دولت منطقه کردستان در ادامه از نهادهای دولتی مرتبط خواست تا با قانون با حوادث برخورد کنند و از داراییهای شهروندان و امنیت آنها دفاع کنند و اجازه ندهند که هیچ طرفی از این تظاهراتها و اعتراضها به هر بهانهای سوء استفاده کند و در صورت لزوم به طور کاملا قانونی با قانونشکنان برخورد کنند.
اغلب شهرهای منطقه کردستان، از صبح دیروز (دوشنبه)، شاهد تظاهراتهای گسترده مردمی است و ساکنان این منطقه خواستار بهبود سطح معیشتی و پرداخت حقوق معوقه هستند.
منابع خبری اعلام کردند که صدها نفر از شهروندان سلیمانیه و اربیل، در اعتراض به تاخیر در پرداخت حقوقها و نظام حقوقی نیروهای پیشمرگه تظاهرات کردند و خواستار اصلاح نظامی سیاسی در منطقه کردستان و بهبود سطح معیشتی شهروندان این منطقه شدند. تظاهراتکنندگان در مرکز شهر سلیمانیه خواستار سرنگونی دولت کنونی منطقه کردستان شدند و از «حیدر العبادی» نخستوزیر و پارلمان عراق خواستند تا مداخله کنند. آنها همچنین از نیروهای پیشمرگه و آسایش خواستند تا به صفوف معترضان بپیوندند.
در برخی از مناطق، معترضان به ساختمانهای احزاب مختلف کُردی حمله کردند و آنها را به آتش کشیدند.