به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فرح بابایی در جشنواره فرهنگ سازی و ترویج زایمان طبیعی و گردهمایی مادران باردار که در سالن همایش های دانشگاه علوم پزشکی مشهد(برج سپید) برگزرا شد، گفت: طبق مستندات بین المللی ارائه شده از سوی سازمان بهداشت جهانی میزان سزارین در ایران 35 درصد از کل زایمان ها را در سال 1379 شامل می شد که این میزان به 56 درصد در سال 1392 افزایش یافته بود.
وی میانگین میزان سزارین در سطح جهان را حدود 18 درصد عنوان و اظهار کرد: این میزان در کشورهای پیشرفته و اسکاندیناوی حدود 10 درصد است که ایران فاصله زیادی با این شاخص ها دارد.
رئیس اداره مامایی وزارت بهداشت، گفت: در حال حاضر ایران پس از کشور برزیل بالاترین میزان سزارین در سطح جهان را به خود اختصاص داده است.
وی بیان کرد: برنامه کاهش میزان سزارین از سال 1393 در سطح کشوربا توجه به عوارض و مضرات آن آغاز شد و هم اکنون میزان سزارین در سطح دانشگاههای علوم پزشکی کشور روند کاهشی را طی می کند.
بابایی عدم آگاهی مادران از عوارض سزارین و ترس از زایمان را ازعوامل افزایش میزان سزارین در ایران دانست و گفت: کلاسهای آموزش رایگان ترویج زایمان طبیعی و احداث اتاق های ویژه زایمان از برنامه های در حال اجرا بدین منظور است.
وی با اشاره به موفقیت های دانشگاه علوم پزشکی مشهد در کاهش سزارین افزود: این دانشگاه با دارا بودن 10 درصد موالید کشور از الگوهای برتر در برنامه ترویج زایمان طبیعی در سطح کشور به شمارمی رود.
رئیس اداره مامایی وزارت بهداشت افزود: این دانشگاه از سال 1393 میزان سزارین را کاهش داده است و رتبه های برتر را در سطح کشور به خود اختصاص داده است و همزمان با این موفقیت در ارتقای شاخص های سلامت مادر و فرزند نیز موفق عمل کرده است.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ترویج زایمان طبیعی و ایمن در کشور پیشرو است
در ادامه شاپور بدیعی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تا پیش از اجرای برنامه تحول نظام سلامت ایران در آمار سزارین رتبه نخست منطقه و دوم را در دنیا داشت خاطر نشان کرد: آمار سزارین از نظر سازمان بهداشت جهانی شاخص مهمی است و به همین منظور از اردیبهشت 93 برنامه ترویج زایمان طبیعی و ایمن با هدف کاهش آمار سزارین در بیمارستان ها به اجرا در آمد.
وی با بیان اینکه افزایش رضایت مندی مادران باردار، کاهش هزینه ها و افزایش انگیزه ارائه دهندگان خدمت از جمله اهدافی بود که در این طرح دنبال شد تصریح کرد: در این مدت بیش از 120 هزار زایمان طبیعی در مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد و میزان سزارین نیز 10.6 درصد کاهش یافت.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد به اقدامات انجام شده به منظور دستیابی به اهداف برنامه تحول نظام سلامت در حوزه ترویج زایمان طبیعی اشاره کرد و گفت: برگزاری بیش از 17 هزار نفر کلاس در راستای توانمند سازی گیرندگان خدمت، ایجاد 105 اتاق تک نفره زایمان، جذب 42 میلیارد ریال اعتبار و 110 ماما در مراکز درمانی از جمله اقدماتی است که در این راستا صورت گرفته است.
بدیعی برگزاری دوره های آموزشی 60 ساعته برای ارائه دهندگان خدمت و فعال سازی زایمان ایمن و زایمان بی درد با همکاری گروه بیهوشی را از دیگر اقدامات برشمرد.
جشنواره فرهنگ سازی و ترویج زایمان طبیعی و گردهمایی مادران باردار 29 و 30 آذر ماه در مرکز همایش های دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال برگزاری است.
این جشنواره به منظور نمایش دستاوردهای مراکز درمانی دانشگاه در برنامه ترویج زایمان طبیعی، حمایت طلبی از همه گروه های درگیر در برنامه ترویج زایمان طبیعی، ارائه خدمات مشاوره ای در زمینه تغذیه و مامایی در نمایشگاه، رونمایی از فیلم کوتاه مستند برنامه ترویج زایمان طبیعی، تقدیر از مراکز موفق در برنامه ترویج زایمان طبیعی و توانمند سازی مادران باردار در حال برگزاری است.