رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل گفت: معماری در پاسخگویی به نیازهای فرهنگی و زیباشناخی بشر بوجود آمده است، زیرا اوج تعالی انسان را نشان میدهد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سمینار معماری انسانگرا با حضور اساتید برجسته معماری، اعضای شورای شهر و شهردار اردبیل و با همکاری گروه معماری دانشگاه ازاد اسلامی واحد اردبیل، نظام مهندسی و دانشجویان علاقمند در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اردبیل برگزار شد.
اسحاق رسولی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل در این همایش برگزاری سمینارهای علمی را در محیطهای دانشگاهی بهترین فضا برای تبادل یافتههای علمی و تحقیقاتی عنوان کرد و گفت: برگزاری چنین جلساتی منجر به پیشرفت شهر و استان میشود.
رسولی با بیان اینکه انسان در دو محیط طبیعی و خودساخته زندگی میکند افزود: محیط خدادادی همان محیط طبیعی است و محیط دیگر بستری است که خود انسان آن را ساخته و پرداخته است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل به تبیین ویژگیهای محیطهای طبیعی و خدادای پرداخت و ادامه داد: نسیب ما از نعمات الهی و خدادای ارزنده و گران بها است.
وی شرایط جغرافیایی کشور را یادآور شد و گفت: ایران از لحاظ شرایط جغرافیایی جزو کشورهای منحصر به فرد جهان است و خود استان اردبیل نیز با بهره گیری از همین شرایط از موقعیت ممتازی در کشور برخوردار است.
رسولی با بیان اینکه باید فرهنگ خاصی بر محیط خودساخته ایجاد کنیم اظهار داشت: ایجاد محیطهای خودساخته در واقع در جهت پاسخگویی به نیازهای بشر توسط انسان بوجود امده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل نیازهای بشری را نامحدود دانست و گفت: هر یک از تئوریهای دانشمندان در عرصههای مختلف نیز در واقع درکی از نیازهای بشری است.
وی غریزه را مهمترین عامل برطرف کردن نیازهای بشری عنوان کرد و گفت: نیازهایی چون، ایمنی، اجتماعی، خودشکوفایی و در نهایت زیبا شناختی بعد از برطرف شدن نیازهای غریزی جلوهگر میشوند.
رسولی با بیان اینکه این نوع دیدگاه در بحث معماری متفاوت است، گفت: در بحث معماری، حد و مرزی در اولیت نیازهای بشری وجود ندارد بلکه نیاز زیبا شناختی گاهی در اولویت نیز قرار میگیرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل تصریح کرد: معماری در پاسخگویی به نیازهای فرهنگی و زیباشناخی بشر بوجود آمده است، زیرا این نیاز اوج تعالی انسان را نشان میدهد.
وی در ادامه سخنان خود خرید لاهمیت حس زیبا شناختی انسان هنگام خرید کالاها را یادآور شد و گفت: جدای از کاربرد پوششی کالای مورد نظر توجه انسان هنگام خرید ناخودآگاه به سمت زیبایی بصری نیز جلب میشود و این خود گویای نقش زیبایی در انتخاب کالا است.
رسولی نقش آمال و آرزوهای انسان در رفع نیازهایش بخصوص مسکن و فضای شهری را یادآور شد و گفت: تمایلات درونی انسان، وی را به زیبا شناختی وادار میکند بطوریکه اوج این حس اغلب در بحث معماری جلوه گر میشود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل توجه به هویت سازی و پاسخگویی به تعالی انسان در فضاسازی شهری را متذکر شد و گفت: افراد علمی، دانشگاهی و اجرایی که مسئول طراحی ساختارهای شهری نیز هستند باید برای ساختن زندگی بهتر برای مردم استان نیز تلاش کنند.
رسولی در ادامه سخنان خود به مقایسه انسان متعالی در دوران کنونی با عصر کلیسا و انقلاب صنعتی در اروپا پرداخت و اظهار داشت: در هر دو عصر کلیسا و انقلاب صنعتی انسان لای چرخهای کلیسا و صنعت گیر کرده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل با بیان اینکه انسان در دیدگاه مکانیکی احساس آرامش و آزادی ندارد، تصریح کرد: انسان گرایی در فرهنگ ما بریده از تعالیم معنوی ما است و در واقع انسان گرایی در فرهنگ ما پاسخگوی نیازهای اصیل و واقعی انسان است.
وی در پایان سخنان خود نقش بی بدیل معنویت در هویت بخشی انسان را یادآور شد و افزود: معماری ما نیز باید متناسب با فرهنگ متعالی ما جلوه گر شود تا انسان هم در دنیا و هم در آخرت متعالی شود.
رسولی با انتقاد از مبلمان شهری و دست اندکاران ایجاد فضاهای شهری به مقایسه وضعیت معماری اردبیل در دو دوران قاجار و فعلی پرداخت و گفت: متأسفانه معماری فعلی اردبیل در مقایسه با بخش قدیمی آن هیچگونه حسی را به انسان منتقل نمیکند تا در آنها تحول ایجاد کرده و به سوی تعالی سوق دهد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل از معماران و اندیشمندان خواست تا با مطالعه منابع اصیل و ساختار سنتی در بهبود وضعیت معماری اردبیل تلاش کنند، زیرا در دنیای کنونی معماری نقش مهمی در بهبود وضعیت روابط بین انسانها دارد.