رییس بنیاد مستضعفان گفت: با حادثه پلاسکو یک ارزش بزرگ شهری را از دست دادیم، اما باید یک ساختمان ارزشمند دیگری جایگزین آن شود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد سعیدی کیا از خود گذشتگی شهدای آتش نشان در حادثه تلخ پلاسکو تجلیل کرد و از تمام دست اندرکاران مسابقه ایده برتر برای ساخت ساختمان پلاسکو تقدیر کرد.
وی تاکید کرد: خوشبختانه نشستهای متعددی برای طراحی ساختمان پلاسکو برگزار شده و انشاالله مرحله دوم مسابقه طراحی پلاسکو را به زودی برگزار خواهیم کرد تا ضمن همکاری با همه سازمانها و نهادهای مرتبط هر چه زودتر منجر به ایجاد جایگزینی مناسب برای ارزش از دست رفته ساختمان پلاسکو شود و این الگویی شایان توجه در همدلی و همکاری برای پروژههای کلان شهرها تهران محسوب میشود.
بر اساس این گزارش، پس از فراخوان ۵ مهر ۱۳۹۶ تعداد ۱۴۸۵ نفر در مسابقه ثبت نام و ۳۶۵ نفر کارهای در انطباق با شرایط مسابقه ارایه داده و کد رهگیری دریافت کردند و در ادامه در ۱۴ آذر ماه گذشته در گام نخست داوری ۶۵ اثر با نظر مشترک همه داوران در لیست کوتاه قرار گرفت و از میان آنها ۱۰ اثر در انطباق بیشتر با معیارهای پایه مسابقه به عنوان ایدههای برگزیده انتخاب شد.
در نهایت در ۲۱ آذر ماه سال جاری هیات داوران از میان آثار برگزیده ۴ اثر را به سبب انعکاس نسبی تعداد بیشتر از معیارهای پایه به عنوان ایده اول تا سوم (دو اثر به عنوان مقام مشترک دوم انتخاب شد) و از شش کار دیگر قدردانی شد.
** تعامل بنیاد مستضعفان و شهرداری تهران
همچنین مهدی حجت معاون شهر سازی و معماری شهردار تهران و رییس هیات داوران و عضو اتاق فکر 'بازتعریف مجموعه پلاسکو ' به عوامل مهم حساسیتهای پروژه پلاسکو از جمله قرار گرفتن در بافت تاریخی شهری و همجواری با مدرسه ژاندارک به عنوان یک اثر ثبت شده ملی اشاره کرد و گفت: حادثه تلخ حریق پلاسکو که منجر به شهادت گروهی از قهرمانان آتش نشان کشور، ماهیت و قدمت ساختمان پلاسکو به عنوان قدیمیترین ساختمان بلند مرتبه کشور، مشکلات بزرگی را برای کسب و کار گروهی از شهروندان تهرانی به وجود آورد.
وی گفت: همه حساسیتهای موجود باعث شد تا شهرداری تهران و بنیاد مستضعفان با دقت نظر همه حساسیتها با وجود همه فشارهای موجود مذاکرات متعددی را با کارشناسان مختلف برگزار کند در این مسیر خوشبختانه با اقدام بنیاد مستضعفان برای تخصیص پارکینگ همجوار ساختمان به مساحت ۴۲۰۰ مترمربع و با احتساب حقوق مکتسبه ساختمان قبلی پلاسکو موفق شدیم که ضوابط سطح اشتغال و کاربری مسبوق به سابقه مجموعه تراکم دو زمین را رعایت کرده و پروانه را صادر کنیم.
** مشارکت بنیاد مستضعفان در ساخت خط LRT
حجت با اشاره به همکاری بنیاد برای مرمت، تجهیز و هوشمند سازی پارکینگ ضلع شمالی پلاسکو برای تامین نیاز پارکینک مجتمع پلاسکو و همچنین قول بنیاد مستضعفان برای همکاری و مشارکت در ساخت خط اتوبوس LRT، گفت: خوشبختانه علاوه بر اینکه توافقنامه بین بنیاد مستضعفان و شهرداری تهران مورد تایید و امضای نماینده قوه قضاییه نیز قرار گرفت برای حفظ حریم مدرسه ژاندارک نیز همکاری و تعامل بسیار ارزندهای بین بنیاد مستضعفان و سازمان میراٍث فرهنگی شکل گرفت.
وی خاطر نشان کرد: بازسازی این ساختمان ایجاب بسیار زیادی دارد و تا کنون کمتر پروژهای در کشور بوده که تا این حد حساسیتهای سازمانی و افکار عمومی داشته باشد که خوشبختانه با صبر و تحمل عمومی و مدیریت خوب و همچنین خلاقیت و نبوغ متخصصان داخلی میتواند کمک شایان توجهی در بازتعریف پلاسکو شود.
به گزارش ایرنا، ساختمان پلاسکو به عنوان بلندترین ساختمان ایران در سال ۱۳۴۲ تکمیل شد، اما این ساختمان تجاری در ۳۰ دی ماه سال ۹۵ به علت اتش سوزی شدید فرو ریخت و بنیاد مستضعفان درصدد است با همکاری شهرداری تهران ساختمانی جدیدی را در این منطقه احداث کند.
گفتنی است LRT، قطار سبک شهری که متشکل از یک، دو یا سه واگن که با نیروی برق در مسیری کاملاً حفاظت شده یا نیمه حفاظت شده بصورت عموماً هم سطح، زیرزمینی و یا بالاتر از سطح زمین حرکت میکند، گفته میشود.