کد خبر:۶۶۱۰۵۵
گزارشی از تغذیه دانشجویان در چند دانشگاه/

کیفیت غذا در هر وعده غذایی بررسی می‌شود/ یکسان‌سازی رویه‌ها و جلوگیری از اقدامات سلیقه‌ای، ضرورت مدیریت غذاخوری‌های دانشجویی

تغذیه و سلف سرویس دانشجویان در چند سال اخیر به عنوان مهم‌ترین مشکل رفاهی دانشجویان مطرح شده است و دانشگاه‌ها در زمان امتحانات بايد بيشتر به تغذيه دانشجويان اهميت دهند.
 
دانشگاه‌ها در زمان امتحانات بيشتر به تغذيه دانشجويان اهميت دهند/تاثير تغذيه دانشجويان روي نتيجه امتحانات
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-مهدیه حسینی نسب؛ تغذیه سالم یکی از عوامل اساسی موثر در سلامت همه افراد است. به طوری که نارسایی‌های تغذیه‌ای به عنوان یکی از مهمترین مشکلات جهانی در حوزه سلامت مطرح هستند.

در کشور ما نیز به بحث تغذیه سالم اهمیت زیادی داده می‌شود و این مسئله در دانشگاه‌ها نیز مورد توجه قرار گرفته است تا آنجایی که اخیرا صندوق رفاه دانشجویان به این مسئله به صورت ویژه پرداخته و با صنعتی سازی آشپزخانه‌های خوابگاه‌های دانشجویی و دانشگاه‌ها به سمت کیفی سازی تغذیه گام برداشته است.

طبق آیین نامه تغذیه دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور مدیریت منابع یکی از اصلی‌ترین ارکان اصلی اقتصاد مقاومتی است و تامین منابع مالی خدمات دانشجویی از مهمترین موضوعاتی است که مدیران دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در سال‌های اخیر به آن اهتمام داشته اند و یکی از محور‌های اصلی خدمات رسانی به دانشجویان در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، موضوع تغذیه دانشجویی است.

در این آیین‌نامه تاکید شده است که یکسان سازی رویه‌ها و جلوگیری از اقدامات و تصمیم گیری‌های سلیقه‌ای، همچنین ساماندهی دستورالعمل‌ها و ضوابط و قوانین حاکم بر غذاخوری‌های دانشجویی موجب تسهیل امور در این بخش مهم خواهد بود.

در این آیین نامه کمیته تغذیه که کمیته‌ای متشکل از مدیر دانشجویی دانشگاه  (رئیس کمیته) رئیس اداره تغذیه (دبیرکمیته) و یک نفر از کارشناسان اداره تغذیه به انتخاب رئیس کمیته عضو و دو نفر از نمایندگان دانشجویان دانشگاه از اعضای شورای رفاهی دانشجویان (یک نفر دانشجوی دختر و یک نفر دانشجوی پسر) به عنوان کمیته رسیدگی به موضوع تغذیه دانشجویان تشکیل شده است.

در این دانشگاه‌ها کارتی است برای استفاده از غذای غذاخوری‌های دانشجویی به صورت فردی برای هر دانشجو صادر می‌شود که دانشجویان با استفاده از آن می‌توانند از غذای سلف دانشگاه استفاده کنند.

در دانشگاه‌ها و خوابگاه‌های زیرمجموعه وزارت علوم هم سازکار‌های مشخصی برای آشپزخانه‌های دانشگاه‌ها و خوابگاه‌های دانشجویی وجود دارد.

با این همه بحث تغذیه و سلف سرویس دانشجویان در چند سال اخیر به عنوان مهم‌ترین مشکل رفاهی دانشجویان مطرح شده است و تاکنون وزارت علوم و وزارت بهداشت با ارائه برنامه‌های مختلف رفاهی سعی بر آن داشت تا این مشکل صنفی دانشجویان را سامان دهد.

با توجه به اینکه در زمان امتحانات قرار داریم یکی از موارد مهمی که در زمان برگزاری امتحانات باید مورد توجه قرار گیرد بحث تغذیه دانشجویان است که در تمام دانشگاه‌های کشور بحث تغذیه دانشجویان برعهده معاونت دانشجویی است و مسلما اگر به درستی به این موضوع توجه نشود دانشجویان در زمان امتحانات نمی‌توانند آنچنان که باید درست عمل کنند.
 
 
دانشگاه‌ها در زمان امتحانات بيشتر به تغذيه دانشجويان اهميت دهند/تاثير تغذيه دانشجويان روي نتيجه امتحانات
 
 تاسیس رستوران فست فود 
حسین هدایتی دبیر شورای صنفی دانشگاه مازندران در این رابطه به خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: دانشگاه مازندران در دوسال گذشته در زمینه تغذیه پیشرفت‌های قابل توجهی داشته است، که می‌توان به اقداماتی که با همکاری شورای صنفی دانشجویان و معاونت دانشجویی دانشگاه صورت پذیرفت اشاره کرد.

دبیر شورای صنفی داشگاه مازندران  افزود: بازگشت وعده غذایی ناهار روز پنجشنبه به وعده‌های غذایی سلف دانشگاه به کارگیری بخش خصوصی و تاسیس رستوران (فست فود) و ارائه یارانه دانشجویی که هم اکنون مورد استقبال دانشجویان واقع شده، تجهیز آشپزخانه سلف دانشگاه به دستگاه تصفیه آب، دوربین مداربسته، اتاقک زباله، دستگاه کباب پز اتوماتیک اضافه شدن ناظر دوم جهت افزایش نظارت بر مراحل طبخ غذا، اضافه شدن بیش از ۶ نوع غذای جدید جدید به منوی غذایی سلف دانشگاه و استفاده از مرغ و ماهی گرم که در گذشته وجود نداشت، از جمله این اقدامات است.

حسین هدایتی تصریح کرد: در کنار تمامی زحماتی که مسئولین دانشگاه در زمینه تغذیه کشیدند  کیفیت غذای سلف دانشگاه در حد رضایت صد درصدی دانشجویان قرار ندارد و با پیگیری‌های شورای صنفی و همت مسئولین امیدواریم به زودی این مشکل برطرف و رضایت حداکثری دانشجویان حاصل شود هرچند هم اکنون دانشگاه مازندران نسبت به گذشته و نیز دانشگاه‌های هم تراز خود در وضعیت بسیار بهتری قرار دارد.

وی تاکید کرد: از جمله اقداماتی که می‌تواند نقطه عطفی در زمینه تغذیه دانشگاه باشد بهره برداری از سالن غذاخوری در خوابگاه دخترانه حضرت زینب (س) است، که به گفته مسئولین ذی ربط تا مهر سال آینده آماده بهره برداری می‌شود که امیدواریم این مهم محقق شود.

 در هر وعده غذایی کیفیت غذا بررسی می‌شود
گاهی شاهد تجمعات دانشجویان در اعتراض به مشکلات تغذیه در دانشگاه‌های مختلف هستیم، برای مثال اخیرا در بلوک ۵ خوابگاه دخترانه دانشگاه مازندران تعدادی از دانشجویان نسبت به بحث تغذیه اعتراضاتی را داشتند.

منصور رمضان‌پور مدیر دانشجویی دانشگاه مازندران در این خصوص به خبرگزاری دانشجو گفت: خیلی مشکل جدی‌ای در این رابطه وجود نداشت ولی با پیگیری‌های صورت گرفته این مشکل برطرف شد.

مدیر دانشجویی دانشگاه مازندران  افزود: اعتراض دانشجویان بر این بود که غذا در زمان توزیع سرد است که  قرار شد در مکان‌هایی که غذا پخش می‌شود  اجاق گاز و وسیله گرمایی  قرار بدهیم تا دچار این چنین مشکلاتی نشویم.

منصور رمضان‌پور اضافه کرد: در هر وعده غذایی کیفیت غذا بررسی می‌شود. با پیمانکار پخت غذا صحبت شده که در زمان امتحانات نیاز دانشجویان رفع شود و اگر دوباره طلب غذا کردند به آن‌ها داده شود.

وی ادامه داد: در کل حجم و کیفیت غذا خوب است. ما سه خوابگاه داریم خوابگاه نواب، امام حسین و خوابگاه حضرت زینب که در آن‌ها هر روز به وضعیت غذا رسیدگی می‌شود و احتمال دارد چند درصد دانشجویان از نوع غذا خوششان نیاید، ولی در زمان امتحانات کیفیت غذا مناسب بوده است.

یکی از دانشجویان دانشگاه گیلان هم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفت: در برخی مواقع شاهد مشکلاتی در بحث تغذیه هستیم که مسئولان تلاش کردند تا این مشکلات رفع شود.

وی افزود: اکنون که فصل امتحانات است باید به بحث تغذیه بیشتر توجه شود تا مشکلات تغذیه‌ای برای دانشجویان ایجاد نشود.

این فعال دانشجویی مطرح کرد: باید تلاش کنیم دانشجویان در زمان امتحانات استرس کمتری داشته باشند و کیفیت نامناسب غذای دانشگاه میتواند در این رابطه تاثیر گذار باشد. گاهی شاهد عصبانبت دانشجویانی هستیم که نسبت به  کیفیت غذای دانشگاه اعتراض دارند مسلما چنین مسائلی روی کیفیت امتحانات آن‌ها تاثیر میگذارد.
 

دانشگاه‌ها در زمان امتحانات بيشتر به تغذيه دانشجويان اهميت دهند/تاثير تغذيه دانشجويان روي نتيجه امتحانات
 
یکی از فعالان دانشجویی دانشگاه ارومیه هم در این رابطه تاکید کرد: شاید نتوان خواسته همه دانشجویان را در بحث تغذیه برآورده کرد ولی انتظار میرود مسئولان دانشگاه تلاش کنند تا دانشجویان در ایام امتحانات با دغدغه کمتری در خصوص تغذیه روبرو شوند.

وی افزود: متاسفانه گاهی دیده می‌شود غذایی که در ایام امتحانات و یا قبل از به دانشجویان داده می‌شود از کیفیت مناسبی برخوردار نیست که امیدواریم مسئولان حساسیت بیشتری روی این موضوع داشته باشند.
 
صندوق رفاه دانشجویان اخیر با تبدیل آشپزخانه‌های سنتی دانشگاه‌ها به صنعتی تلاش دارد تا کیفیت غذای دانشجویان بیشتر شود و برنامه‌های مختلفی هم در این خصوص داشته است.

امیدواریم با تلاش مسئولان و مدیران دانشگاه‌ها و آموزش‌عالی کمتر شاهد مشکلات دانشجویان در بحث تغذیه باشیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار