رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: شایعترین علل مرگ و میر در کشور و دنیا بیماریهای قلبی، عروقی و مغزی است و سکته مغزی دومین عامل مرگ افراد در ایران است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پرویز قزلباش رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان در جلسه شورای اداری استان زنجان با بیان اینکه در سطح کشور واحد پیشرو در درمان سکتههای حاد مغزی در تیرماه سال ۹۵ آغاز به کارکرد و تا به امروز در استان زنجان قریب ۳۳۳ نفر از مزایای اجرای اقدامات این واحد بهرهمند شدهاند، اظهار کرد: این اقدامات مرهون زحمات تیم متخصص دانشگاه است که با برپایی واحد درمان سکتههای حادمغزی، اقدام شایستهای انجام دادند و در کل کشور نیز حرفی برای گفتن دارند.
قزلباش ادامه داد: درطی فعالیت این واحد در بیمارستان ولیعصر (عج) با تلاش همکاران به ویژه متخصصین داخلی مغز و اعصاب، این واحد در کل کشور، مقام اول را کسب کرده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه سکته مغزی یک روند مزمنی است و با درگیری عروق مغزی و عدم خونرسانی به بافت مغز، باعث آسیبهای جدی میشود، اظهار کرد: شایعترین علل مرگ و میر در کشور و دنیا بیماریهای قلبی، عروقی و مغزی است و سکته مغزی دومین عامل مرگ افراد در ایران است.
وی ادامه داد: درصورت بروز سکته حاد مغزی، ۱۰ درصد منجر به فوت، ۳۰ درصد زمینگیر و ۷۰ درصد نیز شغل خود را از دست میدهند که در سالهای اخیر با رویکرد جدید وزارت بهداشت و اجرای طرح تحول سلامت، پیشگیری و درمان در اولویت قرار گرفته است و به نوعی سیاستهای وزارت بهداشت به سمت پیشگیری سوق داده شده است.
قزلباش تاکید کرد: هر دقیقه از سکته مغزی بسیار اهمیت دارد و اگر به موقع و در مراحل اولیه درمان شود، سبب کاهش عوارض بیماری و جلوگیری از ناتوانی جسمی میشود، که وزارت بهداشت و دانشگاه با راهاندازی واحد درمان سکتههای حاد مغزی در راستای کاهش عوارض این بیماری گام برداشتهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان افزود: مطالعات نشان داده حتی اگر درمان خاصی برای بیمار صورت نگیرد در واحد درمان سکتههای حاد مغزی کاهش مرگ و میر اتفاق میافتد، زمان بستری کاهش و وابستگی فرد به اطرافیان نیز کاهش مییابد.
وی با بیان اینکه مطالعات در سطح دنیا نشانگر این است که اگر درخصوص سکته حاد مغزی، آموزشهای لازم ارائه شود و کار به صورت تیمی (درون و برون بخشی)، با کسب مهارتهای لازم و با استمرار انجام گیرد، منجر به افزایش درصد موفقیت و کاهش مرگ و میر خواهد شد و در این صورت اقدامات توانبخشی نیز موثرتر خواهد بود.
قزلباش با اشاره به اینکه در طی راهاندازی واحد درمان سکته مغزی، اورژانس پیشبیمارستانی بهشدت درگیر این موضوع است، اظهار کرد: درصورت بروز سکته مغزی، با اعلام به اورژانس ۱۱۵، بیمار بلافاصله به واحد درمان سکته مغزی انتقال داده میشود و در این واحد درصورت تشخیص سکته مغزی، اقدامات درمانی لازم انجام میگیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان در پایان با تاکید براینکه اطلاعرسانی عمومی یک اصل است، یادآورشد: اطلاعرسانی عمومی و استفاده از سیستم گستردهای که در اختیار دانشگاه است از سطح بهورزی و استفاده از داوطلبین و سفیران سلامت در آگاهسازی عمومی در سطح تخصصی و ادامه روند آگاهسازی در استفاده از شبکههای اجتماعی حائز اهمیت است.