سرپرست اورژانس کشور در تشریح فعالیتهای این سازمان در زلزله کرمانشاه به شکسته شدن چندین رکورد جهانی در خدمترسانی به زلزلهزدگان اشاره و آنها را تشریح کرد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، پیر حسین کولیوند سرپرست سازمان اورژانس کشور سهشنبهشب با تولیت مسجد مقدس جمکران دیدار و گفتوگو کرد.
کولیوند در ابتدای این دیدار با بیان اینکه سازمان اورژانس کشور از ایام عید سال جاری شکلگرفته است، اظهار داشت: این مرکز ابتدا با عنوان مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی در کشور فعالیت میکرد که سال 96 بهعنوان سازمانی زیر نظر وزارت بهداشت فعالیت خود را گسترش داد و با اقتدار فعالیت خود را ادامه داد.
وی با اشاره به اقدامات این سازمان در زلزله کرمانشاه، افزود: سازمان اورژانس پس از 3 دقیقه از باخبر شدن حادثه به سمت کرمانشاه حرکت کرد، در مسیر حرکت با نیروی زمینی ارتش و سپاه هماهنگی ایجاد شد و فرماندهان ارتش و سپاه بسیار بامحبت و بسیجی وار میدان شدند.
سرپرست اورژانس کشور گفت: اوج همبستگی میان اورژانس، سپاه، ارتش و بسیج را شاهد بودیم و همه از هم برای خدمترسانی سبقت میگرفتند، برخی با کجسلیقگی قصد کمرنگ نشان دادن این همبستگی را داشتند اما کارهای بسیار خوبی انجام شد.
وی با بیان اینکه سازمان اورژانس کشور در چندین زمینه رکورد جهانی را شکسته است، تصریح کرد: تمام آمبولانسها و اتوبوس آمبولانسها که بالغبر 100 دستگاه بودند، از مرز مهران به سمت کرمانشاه حرکت کرده و مستقر شدند، اگر آمادگی ما برای اربعین نبود، این تعداد بیمارستان صحرایی و آمبولانس را نداشتیم و این در حالی بود که این دستگاهها ظرف یک ساعت به محل حادثه رسیدند.
کولیوند با تأکید براینکه زلزله کرمانشاه حادثه بسیار وسیعی بود، بیان کرد: از همان ساعات اولیه ظرف 20 ساعت، 7هزار 350 مجروح به بیمارستانها منتقل شد و یک نفر در راه جان نداد، چنین حرکتی نشانگر استاندارد بودن کار است که چنین چیزی در دنیا بیسابقه است.
وی ادامه داد: حدود 3800 نفر ظرف مدت 6 ساعت تحت نظر بودند و بیش از 400 نفر به بیمارستانهای تهران منتقل شدند، تمام ناوگان هوایی ارتش در اختیار سازمان اورژانس قرارگرفته بود و هر 5 دقیقه یک پرواز انجام میشد.
سرپرست اورژانس کشور دومین رکورد این مرکز را درکامل بودن تمامی تجهیزات و داروهای پزشکی عنوان کرد و گفت: خوشبختانه یک ورق دارو و تجهیزات کم نیاوردیم که این آمادگی و وفور تجهیزات نیز از برکت امام حسین(ع) بود.
وی خاطرنشان کرد: رکورد سوم سازمان اورژانس کشور این بود که یک قطره خون و فرآوردههای خونی کم نداشتیم و ظرف 24 ساعت، پایداری بهداشت و درمان را اعلام کردیم و در همان روز 6 بیمارستان صحرایی را مستقر کردیم، درحالیکه در حالت عادی چنین کاری 48 ساعت طول میکشد.
کولیوند به افتخارات دیگر این سازمان در خدمترسانی به زلزلهزدگان کرمانشاه اشاره کرد و افزود: تنها در یک بیمارستان صحرایی، همزمان یک پیوند دست و عمل سخت مغز انجامشده است، کارهای درمانی به حدی خوب بود که با وجوداینکه احشام زیادی تلفشده بودند، یک بیماری واگیردار هم وجود نداشت.
وی با اشاره به استقرار بیمارستان سپاه در کرمانشاه که قرار بود برای کمک به مظلومان میانمار به بنگلادش برود، اظهار داشت: این بیمارستان که قرار بود در بنگلادش مستقر شود و چندین ماه و یا سال در آنجا خدمترسانی کند نیز به منطقه آمد که خدمات بسیار خوبی ارائه کرد، سازمان اورژانس به تمام روستاها سرکشی کرد و اجازه نداد روستایی بدون خدمترسانی باقی بماند.
سرپرست اورژانس کشور به حضور رهبر معظم انقلاب در مناطق زلزلهزده اشاره کرد و ادامه داد: حضور مقام معظم رهبری در مناطق زلزلهزده غرب کشور در آرام کردن آلام زلزلهزدگان بسیار اثربخش بود و حتی نیروهای خدمت رسان، باانرژی تازهای فعالیت خود را مضاعف کردند.
وی با اشاره به برخی حواشی درباره فعالیتهای انجامشده، تصریح کرد: سپاه پاسداران در خدمترسانی سنگ تمام گذاشت و واقعاً مظلوم واقع شد، ما باید به خاطر داشتن سپاه و ارتش، سجده شکر کنیم که نیروهایی بسیار معتقد و مسئولیتپذیر تربیتکرده است، ظرفیتهایی که ما در ایران داریم، در هیچ جای دنیا وجود ندارد.
کولیوند رکورد دیگر سازمان اورژانس کشور را انجام 1980 عمل جراحی و 100 عمل پیوند ظرف کمتر از 3 روز عنوان کرد و افزود: تمامی عملهای جراحی و پیوند اعضا با موفقیت انجام شد.
وی تأکید کرد: این سازمان با نگاه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت فعالیت میکند و اعضای آن باروحیه جهادی کار میکنند، در مسائل اخلاقی نیز بهخوبی واردشدهایم تا نیروهایی اخلاقمدار در مجموعه داشته باشیم.
سرپرست اورژانس کشور در پایان خاطرنشان کرد: از صحنههای جالبی که در آن مقطع شاهد بودیم، این بود که ما حتی با هلیکوپتر فرمانده ارتش و سردار پاکپور مجروح جابهجا کردیم و فرماندهان نظامی شخصاً در انتقال مجروحان کمکرسانی میکردند.