کد خبر:۶۶۴۷۳۲
در مرکز تحقیقات پیشگیری از بیماری‌های زنان تدوین شد:

راهنمای بالینی مشاوره ژنتیکی برای زنان دارای سابقه فامیلی سرطان

فرح فرزانه رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری از بیماری‌های زنان، از تهیه و تدوین راهنمای بالینی مشاوره ژنتیکی برای زنان مبتلا به سرطان (سینه، تخمدان، رحم) یا زنانی که بستگان نزدیک آن‌ها به این بیماری‌ها مبتلا هستند، خبر داد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرح فرزانه رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری از بیماری‌های زنان، از تهیه و تدوین راهنمای بالینی مشاوره ژنتیکی برای زنان مبتلا به سرطان (سینه، تخمدان، رحم) یا زنانی که بستگان نزدیک آن‌ها به این بیماری‌ها مبتلا هستند، خبر داد.
به گزارش دبیر خانه دومین کنگره بین الملی چالش‌های بالینی در مامایی، زنان و نازایی اظهار داشت: اینکه چه کسانی نیاز به مشاوره ژنتیکی دارند، به صورت یک پروتکل و راهنمای بالینی درآورده ایم که در مرکز تحقیقات پیشگیری از بیماری‌های زنان بیمارستان امام حسین موجود است و به افرادی که واجد این شرایط هستند در روز‌های چهارشنبه مشاوره ارائه می‌شود.
وی افزود: این پروتکل شامل افرادی است که سابقه سرطان رحم، تخمدان و سینه دارند یا افرادی که خودشان سرطان ندارند، اما فامیل درجه یک یا دو آن‌ها سرطان دارند و نگران هستند که خودشان نیز مبتلا شوند.
فرزانه ادامه داد: این افراد ابتدا به متخصصان زنان یا به کلینیک بیمارستان امام حسین مراجعه می‌کنند و ما بر اساس راهنمای بالینی افراد را انتخاب می‌کنیم و به آن‌هایی که نیاز به مشاوره دارند اعلام می‌کنیم.
متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ آنکولوژی زنان تاکید کرد: البته الزاما هر فردی که مشاوره می‌شود، به تست ژنتیکی نیاز ندارد و لزوما هر کسی که تست ژنتیک می‌دهد، جواب تست مثبت نمی‌شود؛ در نتیجه نمی‌خواهیم که افراد نگران شوند، اما می‌خواهیم بگوئیم این امکان پیشگیری در ایران وجود دارد و افراد می‌توانند از این اطلاعات به صورت شخصی استفاده کنند و برای آینده خود و فرزندان خود راهنمایی‌های لازم را دریافت کنند.
فرزانه گفت: به عنوان مثال اگر سرطان اپیتلیال تخمدان در فردی تشخیص داده شود، آن فرد صددرصد نیاز به مشاوره ژنتیک دارد؛ در صورت انجام تست و مثبت بودن ان، به بستگان نزدیک (دختر، خواهر و مادر) بیمار توصیه می‌شود مشاوره ژنتیک انجام دهند تا در صورت نیاز به تست و مثبت بودن نتیجه آزمایش، اقدامات پیشگیرانه لازم برای آن‌ها انجام شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توضیح داد: بر اساس این پروتکل و پس از گرفتن شرح حال از یک خانم اگر تشخیص داده شود که نیاز به مشاوره ژنتیک دارد، این خانم با یک متخصص ژنتیک بالینی مشاوره می‌کند و یک نمودار به صورت درختچه فامیلی برای وی تهیه می‌شود سپس بر اساس افرادی که در این فامیل بیمار هستند و نوع سرطانی که دارند به وی گفته می‌شود که بهتراست تست‌های ژنتیکی نشان دهنده ارثی بودن این سرطان در ژن را انجام دهد.
فرزانه ادامه داد: پس از انجام تست، اگر جواب منفی بود، وی در معرض سندرم‌های ژنتیک سرطانی نیست، اما اگر مثبت بود، لازم است اقداماتی انجام دهد؛ مثلا به او توصیه می‌شود که هر شش ماه یک بار سونوگرافی انجام دهد، مراقبت‌های لازم را از رحم خود انجام دهد یا اگر تمایل به فرزندآوری دارد سریعترتعداد فرزندانش را کامل کند.
وی گفت: گاهی نیز به خانمی که فرضا ۴۵ سال سن دارد و جواب تست او مثبت است، توصیه می‌شود که برای پیشگیری از بروز سرطان‌های سینه یا تخمدان که در معرض ابتلای آن قرار دارد، بافت سینه یا تخمدان او برداشته شود.
دومین کنگره بین‌المللی چالش‌های بالینی در مامایی، زنان و نازایی از ۲۵ تا ۲۷ بهمن‌ماه در مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار خواهد شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار