معاون اجتماعی وزارت بهداشت از تنظیم تفاهمنامهای فیمابین وزارتخانههای بهداشت و امور خارجه به منظور استفاده از ظرفیت ایرانیهای مقیم خارج در حوزه سلامت کشور خبر داد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سید محمد هادی ایازی روز دوشنبه در نشست خبری به تشریح اقدامات معاونت اجتماعی وزارت بهداشت پرداخت و گفت: به نظر میرسد مسئله اجتماعی شدن سلامت در دهههای گذشته آنطور که باید در کشور ما مورد توجه قرار نگرفته بود، اما در دولت دوازدهم با برنامهای که وزیر بهداشت به مجلس ارائه داد، یکی از محورهای برنامههای این وزارتخانه پرداختن به موضوع مشارکتهای اجتماعی در نظام سلامت است.
وی اولین مسئله در این ارتباط را مشارکت مردم در سلامت عنوان کرد و افزود: اگر مردم به فکر سلامت خودشان باشند و سبک زندگی خود را اصلاح کنند خیلی از هزینههای سلامت کاهش مییابد.
ایازی مشارکت مردم را مهمترین کلیدواژه در نظام سلامت عنوان کرد و گفت: کانونهای سلامت محور میتوانند به سلامت مردم کمک کنند. همچنین سازمانهای مردم نهاد حوزه سلامت که در حال حاضر ۶۲۰ سازمان در همین ارتباط تشکیل شده است، از دیگر اقداماتی است که میتواند در مسیر ارتقاء سلامت مردم به وزارت بهداشت کمک کند.
معاون وزیر بهداشت موضوع بعدی را مشارکت مردم در توسعه زیرساختهای نظام سلامت عنوان کرد و افزود: امروزه که به سمت میانسالی و سالمندی پیش میرویم و طی ۳ دهه آتی ۳۰ درصد جمعیت کشور سالمند خواهند بود توسعه مراکز بهداشتی و درمانی یکی از الزاماتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
ایازی ادامه داد: بخشی از این نیازها توسط دولت و بخشی نیز توسط مردم میبایست تامین شود.
به گفته وی: در حال حاضر ۸۷۵ خیریه در حوزه سلامت فعال است.
معاون وزیر بهداشت بر مشارکتهای بین بخشی و استفاده از ظرفیت سازمان ها، نهادها و دستگاههای دیگر در حوزه سلامت تاکید کرد و افزود: میبایست از ظرفیت این دستگاهها به نفع سلامت مردم استفاده کنیم به طوری که وزارت جهاد کشاورزی در نوع محصولات غذایی که تولید میکند، جدا از نیازهای غذایی مردم باید به سلامت افراد نیز کمک کند.
ایازی ادامه داد: در این چارچوب باید تفاهم نامههایی داشته باشیم که این سازمانها و نهادها نقش خود را به خوبی ایفا کنند.
وی با اشاره به آمار بالای حوادث ترافیکی در کشور افزود: آمارهای نیروی انتظامی نشان میدهد که در سالهای اخیر ۳۳۳ هزار نفر در حوادث ترافیکی مصدوم و مجروح شده اند و در عین حال این افراد به مراکز درمانی منتقل گردیده اند.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: اگر هر مصدوم ۵ روز در بیمارستان بستری باشد، میبایست برای این تعداد مصدوم ترافیکی ۵ بیمارستان هزار تختخوابی در کشور داشته باشیم که قطعاً از توان وزارت بهداشت خارج است.
ایازی مسئولیت اجتماعی بنگاههای اقتصادی را مورد اشاره قرار داد و گفت: در این بین بانکها توانسته اند نقش خود را به خوبی ایفا کنند به طوری که در زلزلههای اخیر برخی از این بانکها متعهد شده اند ساخت مراکز بهداشتی و درمانی را عهده دار شوند.
وی در ادامه از راه اندازی مجامع سلامت در مقیاس ملی، استانی، شهرستانی و محلی خبر داد و گفت: این مجامع در ۳ ضلع مردم، خیرین، سازمانهای مردم نهاد به همراه دستگاههای دولتی و همچنین فرهیختگان و انجمنهای علمی تشکیل میشود.
ایازی با اشاره به برگزاری اولین مجمع ملی سلامت در اسفند ۹۲ افزود: قرار است دومین مجمع ملی سلامت در اردیبهشت ۹۷ برگزار شود.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت افزود: برنامه جدی ما در سال ۹۷ راه اندازی کانونهای اجتماع محور و مجامع سلامت است.
وی همچنین از تشکیل ستاد کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی در معاونت اجتماعی وزارت بهداشت به عنوان یکی دیگر از اقدامات این معاونت نام برد.