کد خبر:۶۶۵۲۲۹
نقدی‌زاده در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو:

سرعت خدمات‌رسانی به مناطق محروم در سال‌های اخیر به کندی پیش می‌رود

مسئول کانون جهادی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: متاسفانه در سال‌های اخیر سرعت خدمت‌رسانی به مناطق محروم کند شده که امیدواریم هر چه سریع‌تر مشکلات مردم در این نواحی برطرف شود.

علی نقدی زاده، مسئول کانون جهادی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو در شیراز، در خصوص خدمت رسانی به مناطق محروم  نسبت به قبل از انقلاب بیان داشت: در این چند دهه‌ای که از انقلاب می‌گذرد کارهای خوبی در زمینه خدمت‌رسانی به مناطق محروم انجام‌شده اما کافی نیست و جای کار بسیار است، اما ازآنجاکه گروه جهادی شهید بیاضی زاده بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در زمینه‌ درمانی، آموزشی و فرهنگی فعالیت می‌کند، لازم میدانم اطلاعات تخصصی‌تری را در زمینه کاری خودمان ارائه بدهم.

نقی زاده با بیان اینکه امروز که بیش از سی سال از انقلاب می‌گذرد، با تلاش‌های صورت گرفته در استان فارس مشکل دسترسی به پزشک عمومی و خدمات مامایی خیلی کمتر شده و در ادامه اظهار داشت: با سیستم ارجاعی که در طرح پزشک خانواده انجام‌شده هزینه‌ خانواده‌ها برای استفاده از خدمات تخصصی و پزشک متخصص کاهش پیداکرده است؛ اما با این‌ وجود هنوز به خدمات تخصصی و پزشکان متخصص برای خدمت‌رسانی در مناطق کمتر توسعه‌یافته استان نیاز است؛ چراکه خیلی از مناطق یا به پزشک متخصص دسترسی ندارند و باید با صرف هزینه به مرکز شهرستان یا استان مراجعه کنند.

این دانشجوی جهادگر اضافه کرد: با توجه به وضعیت اقتصادی مردم این مناطق هزینه قابل‌توجه ای برای این افراد محسوب می‌شود. در روزهای مشخص و کمی در ماه امکان دسترسی به این پزشکان را دارند. در زمینه‌ دندانپزشکی هم از نظر دسترسی و هم ازنظر هزینه در مناطق محروم مشکل وجود دارد که با همت مسئولین و در کنار آن گروه‌های جهادی حل خواهد شد.

نقدی زاده تصریح کرد: در مورد تهیه‌ دارو و انجام آزمایش‌های مختلف نیز اقداماتی انجام‌شده که در بسیاری از مناطق مشکلات کاهش پیداکرده؛ اما هنوز جا برای بهتر شدن دارد.

وی ابراز داشت: چیزی که امروز مهم است و باید در گروه‌های جهادی پزشکی مورد توجه قرار گیرد، آموزش بهداشت و پیشگیری از بیماری‌هاست که نیاز است به مردم این مناطق آموزش داده شود.

مسئول کانون جهادی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به معضلات فرهنگی مناطق محروم اشاره کرد و گفت: در زمینه‌ فرهنگی متأسفانه از انقلاب تاکنون پیشرفت که نداشته‌ایم، شاهد پس رفت در این زمینه هستیم. عوامل مختلفی زمینه‌ساز بوده‌اند که عدم دسترسی مردم این مناطق به رسانه ملی و استفاده از ماهواره یکی از این موارد است و متأسفانه آمار طلاق در مناطق روستایی رو به افزایش است و نیاز به مشاوره در این مناطق احساس می‌شود و توجه به حجاب و مسائل دینی باوجود ماهواره‌ها و تأثیرپذیری افراد تحصیل‌کرده روستا از فرهنگ شهری روزبه‌روز در حال کمرنگ شدن است که نیازمند فرهنگ‌سازی در این زمینه‌هاست.

نقدی زاده در مورد افزایش معتادان در مناطق محروم بیان داشت: اعتیاد یکی دیگر از مشکلات فرهنگی این مناطق است و بی‌کاری جوانان به دلیل خشک‌سالی و از بین رفتن باغات و مراتع از دلایل ازدیاد آن است که لازم است مسئولین و گروه‌های جهادی در زمینه اشتغال‌زایی فعالیت داشته باشند تا این بلای خانمان‌سوز ریشه‌کن شود.

وی ابراز داشت: باوجود تمام این مشکلات فرهنگی حضور گروه‌های جهادی در این مناطق این حس را به مردم القا می‌کند که هنوز هستند انقلابیونی که حاضرند از خوشی‌های خودشان بگذرند و بدون هیچ چشم‌داشتی و به خاطر خدمت به هم نوعشان در این مناطق حضور پیدا کنند.

مسئول کانون جهادی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اذعان داشت: دانشجویی که سال‌ها در محیط شهری بزرگ‌شده کار آن‌چنانی نمی‌تواند برای مردم این مناطق انجام دهد؛ اما حضور او از دو جهت بسیار خوب است. اول اینکه باعث رشد خود دانشجو می‌شود. با دیدن مردم این مناطق و مشکلاتشان قدر داشته‌های خودش را می‌داند و خدا را شکر می‌کند به خاطر زندگی راحتی که دارد. لمس و درک مشکلات مردم باعث می‌شود نسبت به دیگران بی‌تفاوت نباشد و حس هم نوع‌دوستی در او تقویت شود و فردا روزی اگر در کشور به جایگاهی رسید مشکلات مردم برایش مهم باشد و مانند بعضی از مسئولین ساده از کنار مشکلات مردم نگذرد و تنها به فکر خود و خانواده خود نباشد.

نقی زاده حضور دانشجو را در مناطق موثر دانست و گفت: تاثیر حضور دانشجو در مناطق این است که مردم نسبت به انقلاب خوش‌بین می‌شوند. مردمی که باوجود گذشت بیش از سی سال از انقلاب هنوز دچار مشکلات معیشتی هستند با دیدن جوانی انقلابی که از لذت‌های خودش برای کمک به مردم کشورش گذشته است به این نتیجه می‌رسند که هدف انقلاب همان‌طور که امام فرمودند برای خدمت به مستضعفین است هرچند عده‌ای از مسئولین با رفتارهای خودشان مردم را بدبین کرده‌اند.

وی خطاب به مسئولین گفت: درخواست من از مسئولین این است که در وهله‌ اول خود را از سایر مردم بالاتر نبینند و همان‌طور که امام راحل فرمودند خود را خادم ملت بدانند. درخواست دیگرم از مسئولین این است که در انجام وظایف خود دقت داشته باشند و در تمام احوال خدا را بر خود ناظر بدانند و هیچ‌وقت از پست و مقامی که دارند سوءاستفاده نکنند؛ چراکه مردم با دیدن رفتار نادرست ایشان آن را به‌پای نظام و انقلاب می‌گذارند که این ضربه‌ای سنگین به پیکره‌ی نظام جمهوری اسلامی ایران است.

مسئول کانون جهادی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز درخواست آخر خود از مسئولین را اهمیت بیشتر به  قشر ضعیف‌تر جامعه و مردم مناطق کمتر توسعه‌یافته کشور  برشمرد و در ادامه افزود: مسئولین به این نکته توجه داشته باشند که همه‌ مردم ایران حق داشتن زندگی راحت را دارند و سرمایه‌ کشور متعلق به تمام مردم است، ایران تنها تهران نیست.

نقدی زاده سرعت خدمات‌رسانی به مناطق محروم را در سال‌های اخیر کند خواند و افزود: انقلاب باهدف خدمت به مستضعفین و برقراری نظامی مبتنی بر اندیشه‌های ناب اسلامی ایجاد شد تا جمهوری اسلامی بتواند جلوه‌ای هرچند کوچک از حکومت پربرکت حضرت مهدی باشد که در آن مردم در رفاه و آسایش زندگی می‌کنند. در کل پس از انقلاب و در راستای این اهداف به‌خصوص در برهه‌هایی خاص توجه به مناطق محروم افزایش پیدا کرد و در زمینه‌ آب‌رسانی، گازرسانی، به سازی راه‌ها، رساندن برق به روستاها اقدامات خوبی انجام‌شده؛ اما هنوز روستاهایی هستند که نه به برق و گاز و آب بهداشتی دسترسی دارند و نه راه مناسبی دارند.

وی ابراز داشت: متأسفانه در سال‌های اخیر سرعت خدمت‌رسانی به این مناطق کند شده که امیدواریم هر چه سریع‌تر مشکلات مردم در این نواحی برطرف شود. چیزی که از اهداف انقلاب بود و در سال‌های اولیه انقلاب بیشتر به آن اهمیت داده می‌شد و امروزه کمرنگ شده توزیع عادلانه ثروت در مناطق و استان‌های مختلف کشور بود که امیدواریم هر چه سریع‌تر این مشکلات نیز برطرف شود.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار