به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، امیدواری به برجام با وجود عیان شده خسارت محض آن، به حاشیه بردن مطالبات اصلی مردم از قبیلاشتغال، ایجاد فضای رونق کسب و کار، مسکن و...، ردیف بودجههایی خارج از دایره عقل سلیم، نامشروع و نامعقول بودن چالش دختر خیابان انقلاب و تفاوت پلاسکو و ساختمان وزارت نیرو از جمله مطالب روز پنج شنبه روزنامههای رنجیرهای بود.
در شرایطی که خسارت محض برجام عیان شده، افراطیون مدعی اصلاحات که توافق هستهای را آفتاب تابان و فتح الفتوح و معجزه قرن نامیدند، حاضر به پذیرش واقعیت نیستند و با فرار رو به جلو از امیدواری به برجام میگویند!
آرمان طی یادداشتی نوشت: «ایران با آمریکا مبادله اقتصادی چندانی ندارد به همین دلیل واشنگتن تلاش میکند فضای بینالمللی را علیه ایران منفی کند. بنابراین در ایران به ویژه در رسانهها نباید با موضعگیریهای غیراصولی، ناخواسته در زمین طرف مقابل بازی کرد و از سویی دامن زدن به این مسائل هیچ دستاوردی جز نگرانی جامعه نسبت به آینده ندارد. رسانهها باید با ارائه اطلاعات دقیق و درست درباره نیت و هدف آمریکا جامعه را نسبت به آینده و برجام امیدوار نگه دارند.»
در حالی که روح و جسم برجام نقض شده، وزیر امور خارجه هم صراحتا میگوید «ما هنوز نمیتوانیم در انگلستان یک حساب بانکی باز کنیم»، آن وقت مدعیان اصلاحات میگویند رسانهها باید مردم را نسبت به برجام امیدوار نگه دارند! عراقچی نیز تصریح کرد که «تحریمها روی کاغد برداشته شده است.» و رئیسجمهور مذاکره با آمریکا را دیوانگی خواند. افراطیون مدعی اصلاحات که با تیترهایی نظیر «صبح بدون تحریم» مردم را فریب دادند، اکنون که پیشبینیهای کارشناسان و دلسوزان محقق شده، به جای عذرخواهی و پذیرش مسئولیت خسارت محض برجام، آدرس غلط میدهند تا سرپوشی بر این سابقه سیاه باشد.
دولتی که مسکن مهر را مزخرف میدانست به بن بست خورد!
روزنامه شرق در گزارشی به طرح صندوق پس انداز مسکن یکم که با سر و صدای فراوان از سوی دولت یازدهم آغاز شده بود پرداخت و نوشت این طرح به بن بست خورده است.
در بخشی از این گزارش آمده است : صندوق پسانداز مسکن یکم که قرار بود خانهاولیها را صاحب خانه و کاشانه کند، حالا به بنبست خورده و براساس گفتههای مدیرعامل بانک مسکن، تراز منابع و مصارف آن در حال منفیشدن است. ابوالقاسم رحیمیانارکی، که خود طراح صندوق مسکن پسانداز مسکن یکم بوده، صراحتا تأکید کرده این احتمال وجود دارد که این صندوق نتواند به تعهدات خود عمل کند.
گفتنی است مسئولین دولتی از جمله آخوندی وزیر مسکن، مسکن مهر را مزخرف خوانده بودند بیآنکه بگویند طرح حداقلی خود آنها برای خانهدار کردن مردم در چه مرحلهای است؟!
بانک مسکن در حالی از خرداد ماه سال ۹۴ با سر و صدای فراوان طرح صندوق پس انداز مسکن یکم را راهاندازی کرد که اکنون در اقدامی عجیب، سرمایهگذاران این صندوق و دارندگان این حساب را با رفتار خود، در شوک فرو برده است؛ حال آنکه این بانک، به همه کسانی که میخواهند حساب صندوق پس انداز مسکن یکم تشکیل دهند، قول پرداخت تسهیلات در پایان سررسید تشکیل حساب و با قید گردش مالی مناسب حساب پس انداز آنها را میدهد. به این صورت که اگر دارنده حساب پس انداز، در پایان یک سال امتیازات لازم برای دریافت سقف وام را کسب کند، به او تسهیلات صندوق یکم را اعطاء خواهند کرد.
بنابراین مسئولان بانک مسکن در تبلیغات متعدد حساب پس انداز مسکن یکم، صرفا از مردم میخواهند در این صندوق حساب پس انداز افتتاح کنند تا از تنها مزیت آن یعنی دریافت وام مسکن ۸۰ میلیون تومانی برای متقاضی فردی و ۱۶۰ میلیون تومانی برای زوجین با سود ۹ و نیم درصد بهرهمند شوند؛ اما هیچگاه در زمان افتتاح حساب به مشتریان نمیگویند که این بانک تعهدی درخصوص پرداخت تسهیلات ندارد.
تلاش برای همطرازسازی
روزنامه اعتماد در شماره روز پنج شنبه مصاحبهای را با یکی از فعالان طیف موسوم به اصلاحطلب انجام داده است.
در بخشی از این گفتوگو آمده است: «بايد توجه كرد كه مطالبات مردم تنها به بخش اقتصادي هم خلاصه نميشود. واگذاريها و ترميمهاي اقتصادي مقداري زمانبر است. در حوزههاي سياسي، فرهنگي و اجتماعي هم مطالباتي وجود دارد. دولت ميتواند با پاسخگويي به مطالبات سهلالوصولتر رضايت مردم را تا حدي جلب كند. در اين صورت ميتواند مردم را به اقدامات زمانبري چون ترميم اقتصادي اميدوار كند. ورود زنان به ورزشگاهها كاري نيست كه زمان و تشريفات بخواهد و با ارادهاي آني قابل وصول است. دستگاه امنيتي و نظامي بايد امنيت مسئله را فراهم كنند و ميتوان چارچوب اجرايي شدن به سليقه خودشان تعيين كنند.»
متاسفانه موضوع همطرازسازی برای مطالبات مردم از جانب روزنامههای زنجیرهای و طیف این جریان دنبال میشود. همطرازسازی مطالبات این است که موضوعی را که دامنه فراگیری آن بسیار محدود است با اقدامات رسانهای به صورت غیر واقعی بزرگ جلوه میدهند.
برای اولویتبندی مسایل دامنه فراگیری آنها را در نظر میگیریم. برای نمونه دو موضوعاشتغال و حضور در ورزشگاهها را در این سنجش قرار دهیم: دامنه فراگیری موضوع اقتصادی ماننداشتغال شامل زن و مرد، جوان و میانسال، روستایی و شهری و خلاصه همه آحاد جامعه است. وقتی میگوییم همه یعنی آنکه بیکاری یک نفر میتواند اثر سوء بر اطرافیان او نیز داشته باشد؛ اگر همسر و فرزند باشند که این اثر کاملا مسقیم و ملموس است و اگر پدر و مادر باشد، اثر روانی و گاهی تبعات مالی برای ایشان دارد.
حالا موضوعی را که این تحلیلگر طیف موسوم به اصلاحطلب مطرح کرده در نظر بگیرید. اول اینکه چند درصد مردم شهرهای ما علاقمند فوتبال هستند؟ دیگر اینکه از میان این علاقمندان چند درصد آنها به وزرشگاهها میروند؟ موضوع بعدی این است که ورزش فوتبال در میان بانوان چه میزان علاقمند دارد؟ از میان این علاقمندان چند درصد تمایل به حضور در ورزشگاه دارند؟
حال قرار دادن این میزان ناچیز در کنار مطالبهای اقتصادی ماننداشتغال با چه هدفی صورت میگیرد؟ به جز اینکه فضا را غبارآلود و مهآلود کنند تا مطالبات واقعی مردم در آن گم شود؟
اقتصاد در سیطره رکود
آرمان در یادداشت دیگری نوشت: «خیلی از واحدهای تولیدی ما در حال ورشکستگی هستند و در چنین فضایی، افزایش حقوق کارگر واقعی نخواهد بود و بهصورت اسمی است... در چنین شرایطی که رکود بر اقتصاد حاکم است، اگر بخش خصوصی بخواهد به کارگران حقوق بالا بدهد؛ درنهایت ورشکسته خواهد شد. بنابراین دولت باید بخش خصوصی را در کشور تقویت کند تا اینها بتوانند فناوری بالا را از کشورهای خارج بخرند و در کارخانجات خود بهکار بگیرند و بتوانند حقوق مکفی و خیلی بالا به کارگران خود بدهند. وگرنه با شرایط فعلی که دولت پولهای خود را صرف هزینههای جاری و تنها پرداخت حقوق کارمندانش میکند، بودجهای باقی نمیماند که به کارگران بپردازد.»
ردیف بودجههایی خارج از دایره عقل سلیم!
روزنامه شهروند درباره بودجه دولت و شهرداری تهران طی یادداشتی نوشت: «در واقع دولت و شهرداري، كارگزار و پيمانكار مردم هستند كه بودجه را بايد از مردم بگيرند و مطابق سياستها و اولويتهاي تعيينشده مردم هزينه كنند. به همين علت است كه پس از انتشار ارقام بودجه پيشنهادي از سوی دولت، بازتاب گستردهاي در فضاي عمومي رخ داد و نسبت به برخي از رديفهاي آن اعتراض شد. رديفهايي كه هيچ تناسبي با اولويتهاي جامعه و مردم ندارد و هيچ عقل سليمي بودجه عمومي را با وجود مشكلات حاد در حوزه فقر، بيكاري، آسيبهاي اجتماعي و... صرف اموري نميكند كه هيچ دستاوردي ندارد و از آن مهمتر اينكه هزينهكنندگانش زير بار هيچگونه پاسخگويي نميروند.»
شهروند نوشت: «انتظار ميرود كه شوراي شهر تهران با دقت هرچه تمامتر در اينباره اقدام كند و به دو نكته مهم توجه نمايند. اول اينكه تخصيص منابع از چه منطقي تبعيت ميكند؟ آيا منطقي است كه بودجه حملونقل شهري بهبود نيابد، در عوض بودجه به اموري تعلق گيرد كه اصولا مسئله مردم نيستند؟ دوم اينكه بودجه به هرجايي كه اختصاص پيدا ميكند، آن بخش بايد متناسب با دريافت بودجه، نزد نمايندگان مردم در شوراي شهر پاسخگو باشند.»
تفاوت پلاسکو و ساختمان وزارت نیرو
آفتاب یزد طی یادداشتی نوشت: «عدهای آتشسوزی ساختمان وزارت نیرو را با حادثه پلاسکو مقایسه میکردند در صورتی که این دو کاملا با یکدیگر فرق داشت. پلاسکو به دلیل ساختار، سقفهای کاذب و مواد و وسایلی که در آن وجود داشت، باعث شده بود که آتش به سرعت از نقطهای به نقطه دیگر سرایت کند و طبیعی بود که با آن حجم زیاد آتش، اسکلت ساختمان نتواند تحمل کند و فرو بریزد.»
در بخش دیگری از این یادداشت آمده است: «درست است که اسکلت هر دو ساختمان فلزی و حتی از نظر قدمت هم شبیه هم بودند ولی مواد مشتعل در این دو ساختمان و جایی که آتش گرفته، متفاوت بود. در ساختمان پلاسکو در اتاقهای مختلف که از طریق سقفهای کاذب به هم راه داشتند مواد قابلاشتعال اعم از پارچه و لباس و.... وجود داشت که به سرعت آتش را به یکدیگر منتقل میکردند. ولی در ساختمان وزارت نیرو آتش در طبقه منفی 4 رخ داده بود در واقع خیلی محدود بود و به طبقات دیگر نفوذ نکرد و به دلیل همین محصور بودنش، آتشنشانان توانستند آن را مهار و حادثه را به درستی مدیریت کنند.»
بی حجابی گناه است اما حجاب اختیاری است!
در شرایطی که ناکارآمدی دولت مردم را گرفتار معضلات و مشکلات عدیدهای از قبیل بیکاری، گرانی و رکود کرده، مدعیان اصلاحات همصدا با بهاییها، سلطنت طلبان و دشمنان دین، با احکام اسلامی درگیر میشوند.
روزنامه آرمان در شماره روز پنج شنبه گفتوگویی را با یکی از مدعیان اصلاحطلبی منتشر کرد. وی «در پاسخ به این سؤال که از نظر شما چرا بیحجابی گناه است؟ میگوید: «از نظر من اگر باعث ناهنجاری در جامعه نشود اختیاری است.»
گفتنی است، آیات قرآن بر لزوم داشتن حجاب برای زن مسلمان تأکید میکند آن وقت این مدعی اصلاحطلبی که عنوان کارشناس دینی را هم یدک میکشد، دوگانه اختیار و اجبار برای حجاب راه میاندازد و در این فضای مغالطهآمیزی که ایجاد کرده، میگوید اگر باعث ناهنجاری در جامعه نشود اختیاری است! در حالیکه اساسا حجاب در جامعه و اجتماع است که معنا مییابد و اگر موضوعی بر اساس آیات قرآن و روایات اهل بیت جزو مسلمات و محکمات دین محسوب میشود و عقلا نیز عدم رعایت آن، جامعه را درگیر فساد و بیبند و باری میکند، طبعا طرح مسئله اجبار یا اختیار درباره آن، خارج از عقلانیت است.
چالش دختر خیابان انقلاب؛ نه مشروع نه معقول
جالب اینکه همین فرد در بخشهای دیگری از مصاحبه میگوید: «از نظر شرعی و اسلامی نیز بیحجابی گناه است.» اما در عین حال آن را اختیاری میداند! وی همچنین گفت: «اینکه برخی از دختران در مکانهای عمومی روی سکو بروند و حجاب از سر خود بردارند، معقول و مشروع نیست.»