کد خبر:۶۶۷۲۹۸
غفاری در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو:

جنگ نرم با درایت‌های رهبری مورد توجه مسئولین قرار گرفته است

مسئول دانشکده علوم اجتماعی و فرهنگی دانشگاه جامع امام حسین (ع) گفت: جبهه عرصه نرم با درایت‌های رهبر معظم انقلاب، مورد توجه مسئولین و دغدغه‌مندان قرار گرفته و در ادبیات موضوع و ادبیات نظری پیشرفت خوبی داشته‌ایم.
جلال غفاری مسئول دانشکده علوم اجتماعی و فرهنگی دانشگاه جامع امام حسین (ع) در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو با بیان اینکه آنچه که ما را برآن داشت تا نمایشگاه جلوه‌های تحول را برگزار کنیم ایده بر زمین مانده دانشگاه تراز انقلاب اسلامی است گفت: هماوردی که انقلاب اسلامی با جبهه مقابل خود داشته است در عرصه‌های مختلف تجلی پیدا کرده و موفقیت‌هایی از جمله موفقیت‌های سیاسی، اجتماعی، حوزه‌های سخت فنی و عمرانی حاصل کرده است.
 
غفاری ادامه داد: ولیکن این موضوع یک امر تمام نشده‌ای از ابتدای انقلاب به عنوان دغدغه رهبران عالی کشور بوده و از جمله فرمایشات حضرت امام خمینی (ره) که میفرمایند «ما از دست طاغوت رها شدیم، اما از دست تربیت یافتگان دانشگاه‌های غرب زده کشور به این راحتیا خلاصی نداریم»

مسئول دانشکده علوم اجتماعی و فرهنگی دانشگاه جامع امام حسین (ع) ایده دانشگاه اسلامی یا دانشگاه تراز انقلاب اسلامی را مضمون اصلی این نمایشگاه دانست و افزود: این مجموعه به حوزه های جهاد علمی دانشگاه ذیل مفهوم جنگ نرم و قدرت نرم میپردازد.

وی با اشاره به اینکه امروز صحنه تقابل و درگیری بین دو جبهه عرصه نرم است اظهار داشت: در حوزه ادبیات، این موضوع در دانشگاه‌های کشور و در دانشگاه‌های روابط بین الملل بحث‌های خیلی خوبی صورت گرفته و اگر به عنوان قدرت نرم بپردازیم میبینیم که تقریبا از سال ۱۹۷۰ به بعد سرمایه اصلی دولت ها برای حضور در عرصه بین الملل علاوه بر جنگ فیزیکال و سخت به حوزه‌های نرم هم اتصال جدی پیدا کرده است.

غفاری با بیان اینکه در کشور ما نیز با درایت‌های رهبر معظم انقلاب، این موضوع مورد توجه مسئولین و دغدغه‌مندان قرار گرفته و قدرت نرم، هم در ادبیات موضوع و ادبیات نظری پیشرفت خوبی داشته است و هم در عرصه‌های عملی دستاورد‌های خیلی خوبی برای انقلاب اسلامی حاصل شده است تصریح کرد: ما تلاش کردیم در غرفه قدرت نرم به عملکرد‌های دانشکده علوم اجتماعی و فرهنگی دانشگاه جامع امام حسین (ع) که به عرصه‌های جنگ نرم میپردازد،  شمه‌ای از موارد و دستاورد‌ها را اشاره کنیم.

مسئول دانشکده علوم اجتماعی و فرهنگی دانشگاه جامع امام حسین (ع) گفت: دستاورد‌های خوبی به حمدالله حاصل شده  که از جمله ایجاد سامانه فناوری ترجمه کتب تراز انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به زبان‌های مختلف از جمله روسی، انگلیسی و عربی و اسپانیولیست است.

وی از جمله دستاورد‌های دیگر را تمرکز بر حوزه اندیشه و آرمان رهبری بیان کرد و اظهار داشت: تلاش شده مضامین اندیشه‌ای مقام معظم رهبری به شکل‌های مدلل و پژوهشی ساماندهی شود و ظرفیت‌های آکادمیک اندیشه‌های ایشان دنبال شود چه اینکه صحبت‌های ایشان راهشگا است و مطالبه‌ای داشتند مبنی بر اینکه «روی صحبت‌های من کار تحقیقی صورت گیرد و اهل علم و فن کار پژوهشی کنند و این صحبت‌ها را در سطج جامعه توسعه دهند».

غفاری از دیگر دستاورد‌های این نمایشگاه را تولید محتوای عظیم در حوزه‌های موضوعی و مفهومی قدرت نرم و جنگ نرم مانند هنر، رسانه، فضای مجازی و دشمن شناسی و مباحث تمدن و مدیریت فرهنگی و سیاست گذاری فرهنگی دانست و تصریح کرد: الحمدالله دستاورد‌های خوبی حاصل شده و همینطور موضوع تعلیم و تربیت اسلامی دال مرکزی قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران است.

مسئول دانشکده علوم اجتماعی و فرهنگی دانشگاه جامع امام حسین (ع) از جمله پژوهش‌های دیگر این مجموعه را کتاب شناسی اولیه تاریخ ۵۰۰ ساله ایران برشمرد و گفت:اگر بخواهیم عملکرد ۴۰ ساله جمهوری اسلامی را بهتر در مقیاس تاریخی مطالعه کنیم باید از مقیاس ۵۰۰ ساله تاریخ بگذریم و این ۴۰ سال را در ۵۰۰ سال روایت کنیم که نقاط اوج و فرود حرکت ایران به سمت تعالی در این ۵۰۰ سال یک نقطه روشن به نام جمهوری اسلامی دارد.

وی از جمله پژوهش‌های دیگر که در دانشکده فرهنگی و اجتماعی مورد مطالعه است را ارزیابی پیوستن ایران به معاهدات بین الملل مانند FATF، عهدنامه‌های محیط زیستی و سایر معاهدات بین المللی که عواقب زیادی برای کشور دارد به وجود آورده، سند ۲۰۳۰ که اعتراض مقام معظم رهبری را به دنبال داشت برشمرد و بیان کرد: توجه به مضمون و محتوای اربعین در تراز فرهنگی و تمدنی و همچنین اینکه اربعین یک تجلی تمدنی در اصل ظهور است و به نظر می‌آید که ظهور بر مدار تجلی اربعینی ابا عبدالله الحسین (ع) و حرکت مردمی که در روز اربعین شکل میگیرد از دستاوردهای دیگر این مرکز دانست.

غفاری ادامه داد: برای اربعین باید یک موکب علمی در کنار موکب‌های خدماتی و جاری که در اربعین انجام میشود در نظر گرفت و باید تمام تلاشمان را بکنیم تا تبعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی اربعین را به خوبی فهم کنیم.

مسئول دانشکده علوم اجتماعی و فرهنگی دانشگاه جامع امام حسین (ع) تصریح کرد: امروز عملکرد جبهه مقابل جمهوری اسلامی ایران در حوزه فضای مجازی تلاشش بر این است رخنه در فضای فرهنگی و اجتماعی به وجود آورد و متاسفانه تاکنون ضربه‌های زیادی به ما زده است که دین زدایی، حیا زدایی و چالش‌های جنسی که توانستند برای جوانان ما ایجاد کنند مساله خیز شده و باید به طور جدی به فکر ایجاد یک سامانه داخلی مستقل تحت عنوان اینترنت ملی باشیم.

وی با اشاره به اینکه در حوزه آموزش در چند سال اخیر رشته‌های خوبی را طراحی کردیم اظهار داشت: رشته مطالعات فرهنگی و رسانه احیا شد و مجوزش گرفته شده و دانشجوی در حال پذیرش داریم. رشته مدیریت راهبردی فرهنگ از جمله دیگر رشته‌هایی است که در دانشکده در دستور قرار گرفته و تلاش شد در برخی از رشته‌هایی که در دانشگاه‌های دیگر کمتر کار میشود طراحی مجددی انجام شود از جمله رشته عملیات روانی و رشته مطالعات فضای مجازی تا حد زیادی پیشرفت داشته است.

غفاری در پایان گفت: باید از فانتزی دیدن تعلیم و تربیت عبور کنیم و کاملا نظام دانشگاهی را در مقابله با جبهه باطل تعریف کنیم و تلاش کنیم فرزندانی را در دانشگاه‌های کشور تربیت کنیم که کاملا مستعد باشند تا بتوانند در این جبهه یاری گر امام مسلمین باشند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار