رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: ویروس آنفلوآنزای نوع H۵N۶ عمدتا ویروسی است که پرندگان را گرفتار میکند، اما با احتمال کمتر، ابتلای انسان نیز به این ویروس وجود دارد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد مهدی گویا رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مصاحبه با گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما با بیان اینکه بیماری انسانی ناشی از ویروس آنفلوآنزای نوع H۵N۶ در ایران دیده نشده است، تأکید کرد: ممکن است قدرت این ویروس بیشتر شود و انسان را مبتلا کند.
وی افزود: در کشور چین یک سوم مبتلایان به آنفلوآنزای نوع H۵N۶ علیرغم انجام اقدامات درمانی، جان خود را از دست داده اند.
گویا تصریح کرد: درمان دارویی این نوع ویروس وجود دارد، اما زمان تشخیص، بسیار مهم است که باید به موقع باشد.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت راههای اصلی انتقال ویروس آنفلوآنزای نوع H۵N۶ را تماس با پرنده آلوده، دست زدن به فضولات، سر بریدن، پر کندن و تماس با ترشحات بدن پرنده آلوده برشمرد.
وی با اشاره به اینکه حرارت میتواند ویروس آنفلوآنزا را از بین ببرد، تصریح کرد: بعید است که این نوع ویروس از راه خوردن منتقل شود و در برخی از کشورها که این ویروس از راه خوردن منتقل شده از راه مصرف گوشت خام بوده که در کشور ما چنین چیزی مطرح نیست.
گویا با بیان اینکه علائم این نوع ویروس ابتدا به شکل سرماخوردگی است و با تب، سرفه، بدن و گلو درد همراه است و پس از آن پیشرفت میکند، تاکید کرد:، اما در برخی افراد این سرماخوردگی بهبود پیدا میکند و در موارد پیشرفت بیماری دستگاه تنفسی را گرفتار میکند.
وی افزود: افرادی که سیستم دفاعی بدن آنها ضعیف است، بیشتر در معرض ابتلا به ویروس آنفلوانزای نوع H۵N۶ هستند که ممکن است دچار ذاتالریه شوند و میکروبهای دیگری به بدن آنها وارد شود و بیماری این افراد را تشدید کند که باید در بیمارستانها بستری و ایزوله شوند و تحت درمان قرار گیرند.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در این گفتگو ضمن قدردانی و تشکر از همه همکاران و دست اندرکاران مبارزه با ویروس آنفلوآنزای نوع H۵N۶ در سازمان دامپزشکی، محیط زیست و وزارت بهداشت، گفت: این عزیزان شبانه روز تلاش میکنند تا ابتلای انسانی این ویروس رخ ندهد.