آخرین اخبار:
کد خبر:۶۶۷۴۹۶
روحانی در دیدار صمیمی با ایرانیان و دانشجویان مقیم هند

زبان فارسی می‌تواند توسعه روابط ایران و هند را شتاب دهد

رئیس جمهور کشورمان گفت: زبان شیرین فارسی در دیار شبه قاره، بهتر از همه جا جلوه گر شده است و می‌تواند توسعه روابط ایران و هند را شتاب دهد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام حسن روحانی روز جمعه در شهر حیدرآباد و در دیدار صمیمی با ایرانیان و دانشجویان مقیم هند با بیان اینکه زبان فارسی مانع خودباختگی فرهنگی است و کرسی‌های زبان فارسی باید توسعه یابند، گفت: زبان شیرین فارسی در دیار شبه قاره، بهتر از همه جا جلوه گر شده است و می‌تواند توسعه روابط ایران و هند را شتاب دهد.

وی افزود: رابطه شبه قاره هند با ملت ایران را ویژه و کم نظیر است و آثار تمدنی حیدرآباد و هند حاصل تلاش تمدنی و مشترک ملت ایران و هند است.

رئیس جمهور کشورمان مسئله رابطه ایران و شبه قاره هند رابطه‌ای بسیار ویژه‌ای است که در هیچ جای دنیا مشابه آن از نظر رابطه نزدیک دولت و ملت یافت نمی‌شود.

وی با اشاره به حضور و نفوذ حکمرانانی مانند قطب شاهیان که توانستند با ورود به این سرزمین از ایران، صد‌ها سال بر این سرزمین حکومت کنند، تصریح کرد: این امر نشان می‌دهد ایرانیان پیشتاز ارتباطات فرهنگی و تجاری بوده اند.

روحانی در عین حال بر لزوم استفاده از توان کنونی ایرانیان در تاثیرگذاری و ایجاد ارتباطات فرهنگی و تجاری بر جامعه هند تاکید کرد و گفت: هنوز هم این ظرفیت در ایران و هندوستان وجود دارد که روابط بسیار نزدیک تری ایجاد کنند.

رئیس جمهور کشورمان افزود: هر یک از ایرانیانی که در حیدرآباد یا دیگر شهر‌های هند زندگی می‌کنند به نوبه خود سفیر فرهنگی ایران در هندوستان هستند. حیدرآباد خانه گروه بزرگی از ایرانیان است که بیشتر آن‌ها از استان یزد برای تجارت و زندگی در طول چند صد سال گذشته تدریجا به این شهر مهاجرت کرده اند. یزدی‌های مقیم حیدرآباد با حفظ سنت‌های اصیل ایرانی هنوز به همان لهجه هموطنان خود در ایران صحبت می‌کنند و اکثر فرزندانشان با زبان و نوشتار فارسی آشنایی دارند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار